הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביקורת על התוכנית.

Niv302012

משתמש מתחיל
42
0
נק' מוניטין:
8
42
0
חג שמח !
התחלתי להתאמן לפני ארבעה חודשים עם תוכנית ab.

מה אומרים על התוכנית ? (למסה.)
מתאמן בab, כל אימון 3 תרגילים לשריר, 4 סטים ו8 חזרות.
בין סט ל-2 סטים חימום חוץ מהסטים שאני מתחיל לעבוד בהם.

A (חזה, יד קדמית, רגליים) :

חזה :
לחיצת חזה כנגד מוט בלי שיפוע.
חזה עליון במוט שיפוע חיובי.
ופרפר במכונה/ מקבילים רחב לעיצוב.

יד קדמית :
משקולות בעמידה
מכונה ליד קדמית
פטישים

רגליים :
לג פרס
לאנג'ים
פשיטת ברך
לחיצת תאומים ישיבה+עמידה (סופר סטים)

בטן אני עובד על סיבולת.

אימון b ( גב, יד אחורית, כתפיים)

גב :
פולי עליון
מתח
חתירה/ עיצוב במכונה

יד אחורית :
מקבילים צר עם משקל
פשיטת מרפק עם מש' יד
במכונה (לא יודע איך זה נקרא)

כתפיים :
לחיצת כתפיים בישיבה עם מוט
חתירה עם מוט w
הרחקת כתפיים עם משקולות יד

וטרפזים אני עובד עם משקולות נראה לי לחיצת טרפזים

זהו בת'כלס
נתונים : גובה 1.73 משקל 69
אחוז שומן באיזור ה12 +-.

מה להוסיף /הוריד ?
תודה.

זו תוכנית עמוסה מאוד ולא מאוזנת.

אין סקוואט, דדליפט, יותר מדי תרגילים לחזה, כתפיים וידיים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה,
דדליפט מסוכן מדיי אני מעדיף לוותר.
לגבי סקוואט אני לומד את הטכניקה כרגע מקווה להכניס את זה בשבוע שבועיים הקרובים.
לגבי השאר, מה לשנות ?
תודה.

תודה,
דדליפט מסוכן מדיי אני מעדיף לוותר.
לגבי סקוואט אני לומד את הטכניקה כרגע מקווה להכניס את זה בשבוע שבועיים הקרובים.
לגבי השאר, מה לשנות ?
תודה.

איך בדיוק הוא מסוכן?

• פותח/ת השרשור
אתה יודע יותר טוב ממני שטעות קטנה בטכניקה ואתה יכול להפצע. אני לפני גיוס לא מוכן לקחת את הסיכון..
בכל זאת, הצעות לשיפור ???

בבנץ' פרס הסיכויים שלך להיפצע (וגם למות) הרבה יותר גבוהים.

בבנץ' פרס הסיכויים שלך להיפצע (וגם למות) הרבה יותר גבוהים.

השאלה היא איזו פציעה. הפציעה בבנצ' (מעבר למוות, אבל בואו לא נפריז בסיכוי שזה יקרה) היא פציעת כתף, בעוד שבדדליפט הפציעה היא במערכת העצבים המרכזית (להלן עמוד השדרה) כך שהוא צודק - דדליפט מסוכן, בנצ' פרס לא.
פציעת כתף בבנצ' פרס תגרום לך להתבאס בגלל הדלקת בכתף, פציעת גב מדדליפט תגרום לך לא לשלוט על סוגרים ותמנע ממך לעמוד על קצות האצבעות.

כדי למות מבנצ' פרס - אתה כבר צריך להיות דביל מוחלט.

השאלה היא איזו פציעה. הפציעה בבנצ' (מעבר למוות, אבל בואו לא נפריז בסיכוי שזה יקרה) היא פציעת כתף, בעוד שבדדליפט הפציעה היא במערכת העצבים המרכזית (להלן עמוד השדרה) כך שהוא צודק - דדליפט מסוכן, בנצ' פרס לא.
פציעת כתף בבנצ' פרס תגרום לך להתבאס בגלל הדלקת בכתף, פציעת גב מדדליפט תגרום לך לא לשלוט על סוגרים ותמנע ממך לעמוד על קצות האצבעות.

טוב שלא נסחפת לגמרי. גם במקרה של פריצת דיסק (ובוא נודה באמת - לא מקבלים פריצת דיסק מדדליפט של 60 ק"ג, וגם לא מ-100 ק"ג) לא מגיעים למצבים שתיארת. וממש לא צריך להיות דביל גדול כדי למות מבנץ'. מספיק ספוטר גרוע. ובבנץ' פרס יש הרבה פציעות חוץ מכתפיים - דלקות בפרקי כף היד, מוט שנופל על הלב/חזה/צלעות ושובר אותן, ועוד, ועוד, ועוד.

איך נפצעים במערכת העצבים מהדדליפט?

פריצת דיסק, זה עסק חמור. יכול לגרום לאוסטיאופיטים, קיצור טווחי תנועה. קיצר זה לא עוד דלקת באיזה גיד או שריר.
ואגב, מהרמה לא נכונה של 60 ק"ג יכול להיגרם נזק לדיסק. לא חייב להיות פריצת דיסק, וכנראה גם שלא תרגיש את זה מכיוון שאנחנו לא באמת מרגישים שחיקה של סחוס או פגיעות מינוריות בו, אבל הרמה של 60 ק"ג בגב עגול היא משהו שעובר חפיף, שלא לדבר על 100 ק"ג שזה משקל שרוב המתאמנים מרימים אחרי חודש של אימונים לכל היותר.
דרך אגב, בין אם מרימים נכון ובין אם לא - קראתי מחקר (שכמובן שאינני זוכר אם שמו) על משקולנים אולימפיים על כך שעמוד השדרה שלהם דחוס ופגוע אחרי קריירה של הרמת משקולות. הרמה של מעל ל-1.7 ק"ג לכל ק"ג משקל גוף מביאה לדחיסה בטווח הארוך, גם עם טכניקה מושלמת.

אם לפחד מכל דבר אז עדיף כבר לא להתאמן!

ניב אם אתה לפני גיוס אז שתדע שבצבא לפחות ביחידות הלוחמות גב תחתון ורגליים חזקות הם דברים הרבה יותר שימושים מבייספס גדולים. כן גם מלחיצת חזה.
אם יצא לך לעשות "סחיבת פצוע" תבין על מה אני מדבר. בהצלחה

בלי קשר לדדליפט התוכנית עמוסה מאוד,כמה זמן לקוח לך לסיים אימון?
אני מניח שעם תוכנית הזאת במיוחד שמתחילים להתקע במישקלים היא לוקחת מינימום שעתיים אימון,שזה מוגזם למתאמן טבעי.

אם לפחד מכל דבר אז עדיף כבר לא להתאמן!

לא אומר לפחד מכל דבר, רק מציין שזה תרגיל מסוכן. אם כבר אתה עושה אותו - תעשה אותו מושלם, אחרת עדיף לך להיות פחדן אבל בריא.

• פותח/ת השרשור
אני גם חושב שלהשוות פציעה של בנץ' פרס לבין דדליפט זה קצת הזוי. למזלי, אני עדיין לא מתאמן כמו דפוק שיפול עליי מוט בכזאת עוצמה שיגרום לשבר בצלעות ודברים אחרים.
רמי, אני מסכים עם מה שאתה אומר. אבל הסיכויים להפצע לפני הצבא במיוחד שיש לך דדליפט בתוכנית הם יותר גבוהים מתוכנית בלי התרגיל הזה.
זוקו
-צודק, אימון כזה נע בין שעה וחצי לשעתיים ורבע בערך. לרוב אני מסיים אחרי שעתיים אימון כזה.

חוץ מיזה, אולי זה ישמע פלצני לחלקכם, עשיתי היום סקווטים מלאים עם משגיח שנותן ביקורת על הטכניקה, 90 קילו ל8 חזרות בפעם הראשונה שאני מעמיס משקלים.. ולא, אין לי אינטרס לשקר.

אני גם חושב שלהשוות פציעה של בנץ' פרס לבין דדליפט זה קצת הזוי. למזלי, אני עדיין לא מתאמן כמו דפוק שיפול עליי מוט בכזאת עוצמה שיגרום לשבר בצלעות ודברים אחרים.
רמי, אני מסכים עם מה שאתה אומר. אבל הסיכויים להפצע לפני הצבא במיוחד שיש לך דדליפט בתוכנית הם יותר גבוהים מתוכנית בלי התרגיל הזה.
זוקו
-צודק, אימון כזה נע בין שעה וחצי לשעתיים ורבע בערך. לרוב אני מסיים אחרי שעתיים אימון כזה.

חוץ מיזה, אולי זה ישמע פלצני לחלקכם, עשיתי היום סקווטים מלאים עם משגיח שנותן ביקורת על הטכניקה, 90 קילו ל8 חזרות בפעם הראשונה שאני מעמיס משקלים.. ולא, אין לי אינטרס לשקר.

יותר מדי סטראס לגוף,מיותר לעשות אימון שעתיים,שעה אמור להיות אימון.

Back
למעלה תחתית