הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה| כאבים בברך ובגב

• פותח/ת השרשור Nov12
  • פורסם בתאריך

Nov12

משתמש מתחיל
66
0
נק' מוניטין:
0
66
0
היי,
אני עושה תוכנית SS כבר כמעט חודש. משקל העבודה שלי בסקוואט נכון לעכשיו הוא 80 ק"ג. הטכניקה פחות או יותר טובה - שובר במקביל, ברכיים אני משתדל שלא יגלשו...

בשבוע האחרון אחרי הסקוואט אני מרגיש כאב בברך ימין, כאב לא מאוד חזק אבל מספיק בשביל לגרום לי לצלוע. הכאב מלווה אותי מהרגע אחרי הסקוואט וכל יום המנוחה שאח"כ. כבר שני אימונים יצא לי שביום האימון הברך הפסיקה לכאוב אז עשיתי עוד פעם סקוואט עם משקלי עבודה, והיא חזרה לכאוב.
רציתי לדעת מה הסיבה והאם יש פתרון.

דבר שני, טרי מהיום: הלכתי להתאמן בהחלטה שבסקוואט אני עושה 80% משקל עבודה בגלל הבעיה שציינתי למעלה. התחלתי להתחמם מ20 קילו (מוט ריק), אח"כ 30, 50, ואז 65 שזה 80% משקל עבודה, ובערך בין הסט האחרון של החימום לסט עבודה הרגשתי כאב חזק בגב התחתון, באותו השריר שאני מבליט בשביל להוציא את התחת החוצה בסקוואט ולשמור על קימור בגב התחתון.
הכאב היה כ"כ חזק שהפסקתי את הסקוואט אחרי סט אחד (עם 80% משקל כמו שציינתי...) וויתרתי על הפרס. פשוט רציתי לעשות מתח ולסיים עם זה וללכת הביתה מרוב שכאב..
הכאבים העזים נמשכו 5 דק' בערך, יצאתי מהמכון כבר כמעט בלי כאב וגם עכשיו כבר לא כואב.
שוב כמו בשאלה הקודמת, רציתי לדעת מה הסיבה ואיך להמנע מזה שהדבר יקרה שוב.

תודה מראש.

אני יקדים פה את כולם אז: תעלה סרטון של טכניקה של הסקוואט!!!!

• פותח/ת השרשור

זה 76.5 ק"ג, עשיתי מאז פעמיים 80 ק"ג.
הגלישה בברכיים השתפרה, אני גולש פחות. לא עולה נקי 100% אבל גולש פחות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
א. אתה מתחיל את התרגיל בהיפר-אקסטנשן של הגב, הקימור שלך בגב התחתון אינו טבעי.
ב. כשאתה יורד למטה, קצת קשה לי לראות, אבל נראה כאילו שאתה מאבד את המצב הניטרלי של הגב ונכנס קצת לקיעור.

בהנחה שהכאבים נובעים מהסקוואט ושזה לא היה מקרי שהרגשת את הכאב בביצוע התרגיל הספציפי הזה - אחת משתי הנקודות הללו, ואולי שתיהן גם יחד, עלולה לגרום לזה.
אתה לא אמור להיכנס להיפר-אקסטנשן, אלא לשמור על גב מנורמל.

תנסה להוריד במשקל

• פותח/ת השרשור
א. אתה מתחיל את התרגיל בהיפר-אקסטנשן של הגב, הקימור שלך בגב התחתון אינו טבעי.
ב. כשאתה יורד למטה, קצת קשה לי לראות, אבל נראה כאילו שאתה מאבד את המצב הניטרלי של הגב ונכנס קצת לקיעור.

בהנחה שהכאבים נובעים מהסקוואט ושזה לא היה מקרי שהרגשת את הכאב בביצוע התרגיל הספציפי הזה - אחת משתי הנקודות הללו, ואולי שתיהן גם יחד, עלולה לגרום לזה.
אתה לא אמור להיכנס להיפר-אקסטנשן, אלא לשמור על גב מנורמל.
ידעתי שאסור להקשיב למדריכי כושר... עוד לפני שהתחלתי SS המדריך לימד אותי טכניקה סופר מזורזת של הסקוואט שבעקבותה אני באמת עושה היפר אקסטנשן בגב. לא ידעתי שלא צריך עד עכשיו. אני אפסיק.
בנוגע ל-ב', אני בספק אם אני מאבד את הקימור כי עד עכשיו הייתי משתדל לשמור על היפר אקסטנשן...

אין ספק שהתגובה שלך עזרה. אני מקווה לחזור לעצמי בקרוב בלי כאבים מיותרים.
רק שאלה - מה שאמרת תקף רק לגבי כאבי הגב? כי אני לא רואה איך זה מתקשר לברך ימין שלי שכואבת אחרי המשקלים האחרונים.

תודה.

ידעתי שאסור להקשיב למדריכי כושר... עוד לפני שהתחלתי SS המדריך לימד אותי טכניקה סופר מזורזת של הסקוואט שבעקבותה אני באמת עושה היפר אקסטנשן בגב. לא ידעתי שלא צריך עד עכשיו. אני אפסיק.
בנוגע ל-ב', אני בספק אם אני מאבד את הקימור כי עד עכשיו הייתי משתדל לשמור על היפר אקסטנשן...

אין ספק שהתגובה שלך עזרה. אני מקווה לחזור לעצמי בקרוב בלי כאבים מיותרים.
רק שאלה - מה שאמרת תקף רק לגבי כאבי הגב? כי אני לא רואה איך זה מתקשר לברך ימין שלי שכואבת אחרי המשקלים האחרונים.

תודה.
תדחוף את הברכיים כמה שיותר החוצה ולא קדימה ואז לא תרגיש את הברכיים

נכתב ע"י Nov12;454582 רק שאלה - מה שאמרת תקף רק לגבי כאבי הגב? כי אני לא רואה איך זה מתקשר לברך ימין שלי שכואבת אחרי המשקלים האחרונים. תודה.[/QUOTE:
אהלן, כן זה תקף לגבי הגב בלבד. לגבי הברכיים זה פחות ברור לי מה מקור הבעיה אבל כבר ענו לפני על סיבה אפשרית.

• פותח/ת השרשור
תדחוף את הברכיים כמה שיותר החוצה ולא קדימה ואז לא תרגיש את הברכיים
אתה מתכוון בזווית לצדדים? כי זה מה שאני עושה כדי למנוע גלישה גם ככה...
אהלן, כן זה תקף לגבי הגב בלבד. לגבי הברכיים זה פחות ברור לי מה מקור הבעיה אבל כבר ענו לפני על סיבה אפשרית.
אוקיי, תודה.

אתה מתכוון בזווית לצדדים? כי זה מה שאני עושה כדי למנוע גלישה גם ככה...

אוקיי, תודה.
מהזווית של הסרטון קשה לראות, אבל לדעתי אתה לא דוחף מספיק. זה נראה כאילו הברכיים שלך גולשות יותר מידי קדימה, ככה שלפתוח אותם יפחית את הגלישה קדימה

• פותח/ת השרשור
מהזווית של הסרטון קשה לראות, אבל לדעתי אתה לא דוחף מספיק. זה נראה כאילו הברכיים שלך גולשות יותר מידי קדימה, ככה שלפתוח אותם יפחית את הגלישה קדימה
אני אנסה. השתדלתי לדחוף אותן לצדדים אבל לא יותר מדי... ננסה לדחוף עוד.
תודה אחי.

• פותח/ת השרשור
טוב חזרתי עכשיו מאימון B... עשיתי סקוואט בלי אובר אקסטנשן ועם ברכיים לצד - וואלה 0 כאבים.
אבל כוס אמק פספסתי אימון בגלל החרא הזה.. והורדתי איזה 5 קילו בסקוואט ו3 קילו בפרס, זוועה.

בקיצור תודה רבה לעוזרים, הטיפים באמת עזרו.
אפשר לנעול, שבוע טוב.

טוב חזרתי עכשיו מאימון B... עשיתי סקוואט בלי אובר אקסטנשן ועם ברכיים לצד - וואלה 0 כאבים.
אבל כוס אמק פספסתי אימון בגלל החרא הזה.. והורדתי איזה 5 קילו בסקוואט ו3 קילו בפרס, זוועה.

בקיצור תודה רבה לעוזרים, הטיפים באמת עזרו.
אפשר לנעול, שבוע טוב.
שמחתי לעזור 😃
ועזוב משקלים העיקר הבריאות...

Back
למעלה תחתית