הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט ופציעה בברך

ayelet22

משתמש מתחיל
29
1
נק' מוניטין:
1
29
1
היי, אני מקווה שמעלה את זה בפורום הנכון, אם לא אני מתנצלת.
יש לי פציעה בברך שבגינה אסור לי לכופף את הברך במהלך אימון- הכוונה היא רק לביצוע תרגילים כמו סקוואט, דדליפט. אני מתפקדת רגיל חוץ מזה וגם יכולה לרוץ על הליכון- זו לא פציעת ברך קלאסית. הפציעה אובחנה וטופלה על ידי אורתופד ספורט ואין מה לעשות איתה מעבר ללחיות איתה.
והשאלה- הבנתי שיש סוג של דדליפט שבו לא מכופפים את הברכיים אלא סוג של מתכופפים קדימה ברגליים ישרות (כמובן בלי להגיע עם הברבל לרצפה כי רק מייקל ג'קסון יכול לעשות כזה דבר). שמעתם על משהו כזה?

אפי העלה לפה פוסט בנושא
@Yefim Rubin
אפשר לדעת מה קרה לך בברך?

מידע - גם אתה בטוחים שרומני, סטיף לג וברגליים ישרות הם אותו תרגיל?
זה הקישור שהעלתי אודות וריאציות דדליפט.

איילת, הכוחות הפועלים על הברך בדדליפט די שונים ביחס לסקוואט ולכן אם את יכולה לרוץ ולתפקד רגיל ביומיום (מדרגות, לשבת ולקום וכו') יכול מאד להיות שכן תוכלי לבצע וריאציות דדליפט בהן יש מעט כיפוף בברכיים ובכך להגדיל את המגוון התנועתי בו תעבדי וסביר להניח שגם וריאציות סקוואט ומכרעים (עם משקלי עבודה וטווחי תנועה מתאימים).

בכל מקרה קודם כל ממליץ להתייעץ עם פיזיוטרפיסט שגם מבין באימוני התנגדות. מיכאל מומלץ בחום רב!

היי. תודה על ההמלצות ועל התיוג @oz25 @Yefim Rubin
קצת קשה לי להשלים עם ההצהרות האלו שאין מה לעשות, שאובחנת ואת יכולה לרוץ אבל לא לעשות סקווט ?
אם אסור לך לעשות סקווט האם לשבת ולקום עם משקל גוף מותר? ואם כן אז איך זה בדיוק שונה.
אני חושב שבמקרה כזה קודם כל אשמח להבין מה בדיוק אובחן כדי שאדע מה לענות ,דבר שני ממליץ לך בחום לגשת לפיזיו ולבצע בדיוק בדיקה והערכה . כמובן שמוזמנת אלי ואם זה רחוק אשמח להמליץ על פיזיו באיזור

Back
למעלה תחתית