הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצה כחלק מחימום לפני אימון משקולות

• פותח/ת השרשור noamm
  • פורסם בתאריך

noamm

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום

בתור מתאמן מתחיל העובד בעיקר על ניפוח, ידוע לי חשיבות של חימום לפני ביצוע האימון אבל אני שם לב כי יש אנשים הכוללים ריצה (בדרך 5 דקות+-) לצורך חימום.
רציתי לדעת האם זה באמת חשוב למטרת האימון שציינתי ?
*אין לי בעיה לרוץ, שאלה יותר להבנה.

תודה

לא חשוב למטרה שציינת ספציפית.

אני מעדיף להתחמם עם אותם תרגילים. סט ראשון בכל קבוצת שריר אני עושה עם משקל מינימלי ל15-20 חזרות.

כאשר אתה מגיע לחדר הכושר תעשה מתיחות ללא משקולות עד שגופך יתחמם ותרגיש את השרירים יותר רפויים(פחות תפוסים) לאחר מכן תפוס לך משקולות עם משקל גבוה יחסית לאותם קבוצות שרירים שאתה עובד עליהם באותו היום ותעבוד על 15 20 חזרות פעם או פעמים לתת לשריר איזה שהוא סוג של פתיחת אימון אני קורא לזה.. זה יספיק.!

אני אוהב לעשות 5 דקות ריצה, 5 דקות הליכת שחרור ואז להתחיל תרגילים ספציפיים עם משקלים נמוכים ובנוסף מתיחות.

כאשר אתה מגיע לחדר הכושר תעשה מתיחות ללא משקולות עד שגופך יתחמם ותרגיש את השרירים יותר רפויים(פחות תפוסים) לאחר מכן תפוס לך משקולות עם משקל גבוה יחסית לאותם קבוצות שרירים שאתה עובד עליהם באותו היום ותעבוד על 15 20 חזרות פעם או פעמים לתת לשריר איזה שהוא סוג של פתיחת אימון אני קורא לזה.. זה יספיק.!

:nono:
מתיחות לפני אימון כוח הוכחו כפוגעות בביצועים, ולא הפוך. בחימום ספציפי לתרגיל שהולכים לבצע לא צריך לעבור את אותו טווח חזרות שאתה הולך לעבוד בו בסטים של העבודה.

אני לא יודע איפה כתוב שצריך לעבור את אוטו טווח חזרות ומי אמר את זה בטח לא אני.. אני גם בחיים לא שמעתי ומניסיוני של 10 שנים בחדרי כושר מתיחות בחיים לא פגעו בשרירי ובטח לא ביכולת שלי להתקדם ועוד טיפ בשבילך.!! לא כל מה שאתה קורא בכתבות זה נכון!!!!!! תנסה דברים על הגוף שלך ואז תבין! אל תהייה רובוט של המדע!

א. אתה זה שהמליץ לבנאדם שחור על גבי לבן לעשות סט או שניים של 15-20 חזרות בחימום.
ב. מה משקלי העבודה שלך בסקוואט, דדליפט, בנץ', ופרס שהמתיחות מעולם לא הפריעו לך להתקדם?
ג. ניסיתי הרבה מאוד דברים כבר על הגוף שלי. פעם הבאה שתדבר ביהירות תקבל באן.

מתוך הספר של ריפטו:
An examination of the scientific and medical literaturepaints a different picture. The majority of the data available
indicates that pre-training stretching neither reduces the frequency
of injury nor effectively improves flexibility, the two areas in which
it is supposed to provide benefit. Studies of marathon participants
failed to show a difference in injur / rates between athletes who
stretched before the race and those who did not. But wait, theres
more! Evidence from studies on vertical jump and broad jump
performance indicates that pre-event stretching actually reduces
power output, and other studies suggest that this is true for other
explosive activities, such as weightlifting, as well. This may be due
to a reduction in the effectiveness of the stretch-reflex portion of the
concentric contraction caused by proprioceptive reset during the
stretch.

אפשר לעשות חימום של קרוס איזה 7 דקות עצימות נמוכה או ריצה 5 - 7 דקות קצב איטי מאוד בשביל זרימת הדם.
שוב זה לא חובה אם בא לך תעשה לפי ההרגשה , כול אחד מתחיל תאימון שונה , חלק רק מתיחות חלק ארובי 5 דקות וחלק לא עושים כלום.
מנסיון שלי קצת מתיחות לא בטרוף (יותר הזזת ידיים לטווח תנועה של התרגיל) לא הרגו איש ובטח לא פגעו בכלום.
לפני סט חזה (דוגמא רק) מומלץ להתחיל עם משקלים קלים מאוד של 12 15 חזרות (זרימת דם ופוקוס של הגוף).
עוברים ל 50 % מהמשקל עבודה שלך תן עוד 8 חזרות.. תעלה ל 80 אחוז ממשקל עבודה תן 3 חזרות ואתה מוכן לסט( ככה אני עושה מונע פציעה בעיקר).

הכוונה שלי היתה שאפשר לעשות חימום של סיבובי ידיים כפות ידיים עגן קצת לשחרר את הגוף.!! וכשאני מדבר על סט של 10 15 חזרות אז אני מתכוון שנניח את עובד בחדר הכושר עם 100 קילו דחיקת חזה אין בעיה שסט ראשון כדי לרענן את הגוף תעשה עם 50 קילו 10 15 חזרות זה טוב מאוד.
ולגבי היהירות והבאן אל תנצל את זה שאתה אדמין תלמד להקשיב גם לאחרים עם נסיון!

אני לא יודע איפה כתוב שצריך לעבור את אוטו טווח חזרות ומי אמר את זה בטח לא אני..

הכוונה שלי היתה שאפשר לעשות חימום של סיבובי ידיים כפות ידיים עגן קצת לשחרר את הגוף.!! וכשאני מדבר על סט של 10 15 חזרות אז אני מתכוון שנניח את עובד בחדר הכושר עם 100 קילו דחיקת חזה אין בעיה שסט ראשון כדי לרענן את הגוף תעשה עם 50 קילו 10 15 חזרות זה טוב מאוד.
ולגבי היהירות והבאן אל תנצל את זה שאתה אדמין תלמד להקשיב גם לאחרים עם נסיון!

טוב אחי, ב-retard land כנראה שטענות יכולות להיות נכונות ולא נכונות בו זמנית.
זה טוב מאוד אם אתה רוצה להרים פחות משקל בסטים של העבודה. בחימום ספציפי אין שום צורך לעבור את טווח החזרות שאתה מתכוון לעבוד איתו בסט הכבד.
אני מקשיב לאנשים עם קצת יותר ניסיון ממך, וגם ממני, כמו ריפטו, ביל סטאר, וכו'.

Back
למעלה תחתית