הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות סטים לידיים

dagoss

משתמש מתחיל
121
0
נק' מוניטין:
0
121
0
היי חברה, קראתי הרבה באינטרנט ועוד לא הגעתי לתשובה חד משמעית של כמות הסטים שצריך לעשות ליד קדמית ואחורית פעם בשבוע.
חלק אומרים 3-6 סטים חלק 10-12 סטים, אני לא יודע כמה באמת יעזור לי בשביל לגרום לשריר לגדול.
כמה לדעתכם כדאי לעשות ולמה?

בן 17, מתאמן קצת יותר מחצי שנה, מטרה היא מסת שריר.

נערך לאחרונה:
היי חברה, קראתי הרבה באינטרנט ועוד לא הגעתי לתשובה חד משמעית של כמות הסטים שצריך לעשות ליד קדמית ואחורית פעם בשבוע.
חלק אומרים 3-6 סטים חלק 10-12 סטים, אני לא יודע כמה באמת יעזור לי בשביל לגרום לשריר לגדול.
כמה לדעתכם כדאי לעשות ולמה?

לפי דעתי 6 סטים בשבוע בהחלט יהיו מספיק.

נערך לאחרונה:
תבדוק בפורטל קילוגרם כמה מופיע בתוכנית של AB תלך לפי זה .

טוב בדקתי לך אז ככה לשבוע שלם מומלץ :
יד קדמית - 8 סטים
יד אחורית- 4 סטים

בהצלחה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תבדוק בפורטל קילוגרם כמה מופיע בתוכנית של AB תלך לפי זה .

טוב בדקתי לך אז ככה לשבוע שלם מומלץ :
יד קדמית - 8 סטים
יד אחורית- 4 סטים

בהצלחה.

אחי 8 סטים ליד קדמית אתה בטוח? יד אחורית היא חלק גדול יותר ביד , אמור להיות ביד אחורית יותר סטים.

אתה יכול לעשות 200 סטים, זה לא יעזור בכלום. אם אתה רוצה להוסיף מסת שריר לידיים אתה צריך לעבוד על מסה בכל הגוף ולעשות תנועות משיכה (מתח בעיקר) ודחיקה (בעיקר בנץ' פרס ולחיצה צמודה). אם הידיים שלך רזות להחריד אז אתה יכול להוסיף תרגילי בידוד, אבל לא יותר מ2 סטים כי כאמור הידיים עובדות מספיק כשאתה עושה תרגילים מורכבים (אחרת היית ממשיך לדחוק ולדחוף עד אינסוף).

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות 200 סטים, זה לא יעזור בכלום. אם אתה רוצה להוסיף מסת שריר לידיים אתה צריך לעבוד על מסה בכל הגוף ולעשות תנועות משיכה (מתח בעיקר) ודחיקה (בעיקר בנץ' פרס ולחיצה צמודה). אם הידיים שלך רזות להחריד אז אתה יכול להוסיף תרגילי בידוד, אבל לא יותר מ2 סטים כי כאמור הידיים עובדות מספיק כשאתה עושה תרגילים מורכבים (אחרת היית ממשיך לדחוק ולדחוף עד אינסוף).

אוקי תודה אחי על התשובה המלאה והמנומקת! יהיה בסדר אם אני יעשה בתכנית AB ארבע פעמים בשבוע ככה לידיים: כל אימון תרגיל אחד ליד,
בA: ביחד עם רגליים וחזה אני עושה יד אחורית 3 סטים של לחיצת חזה צמודה
בB: ביחד עם גב בטן וכתפיים אני עושה יד קדמית 3 סטים של כפיפת מרפקים עם מוט בעמידה

או שאתה ממליץ על 2 סטים?

אחי 8 סטים ליד קדמית אתה בטוח? יד אחורית היא חלק גדול יותר ביד , אמור להיות ביד אחורית יותר סטים.

זה לפי הפורטל קילוגרם . מאסה 4 פעמים בשבוע תוכנית AB .

http://rlu.ru/b56

אבל שוב , שום מספר לא קדוש , אתה יכול תמיד לזרום באימון, מרגיש שיש בך כוח תן עוד סט או דרופ סט , אין פה חוקי ברזל.

• פותח/ת השרשור
זה לפי הפורטל קילוגרם . מאסה 4 פעמים בשבוע תוכנית AB .

http://rlu.ru/b56

אבל שוב , שום מספר לא קדוש , אתה יכול תמיד לזרום באימון, מרגיש שיש בך כוח תן עוד סט או דרופ סט , אין פה חוקי ברזל.

אוקי תודה אחי, למרות שהתכוונתי לארבע פעמים בשבוע הקלאסית, אז מה כדאי לעשות באימון 2 או 3 סטים ליד אחורית וקדמית?

אוקי תודה אחי על התשובה המלאה והמנומקת! יהיה בסדר אם אני יעשה בתכנית AB ארבע פעמים בשבוע ככה לידיים: כל אימון תרגיל אחד ליד,
בA: ביחד עם רגליים וחזה אני עושה יד אחורית 3 סטים של לחיצת חזה צמודה
בB: ביחד עם גב בטן וכתפיים אני עושה יד קדמית 3 סטים של כפיפת מרפקים עם מוט בעמידה

או שאתה ממליץ על 2 סטים?
לא קריטי, 2-3. אתה כבר תרגיש לבד. העיקר שאתה מרוכז בהתקדמות הדרגתית בתרגילים המורכבים כי זה מה שיתן לך את המראה המנופח בידיים.

• פותח/ת השרשור
לא קריטי, 2-3. אתה כבר תרגיש לבד. העיקר שאתה מרוכז בהתקדמות הדרגתית בתרגילים המורכבים כי זה מה שיתן לך את המראה המנופח בידיים.

אוקי תודה ועוד שאלה, סקוואט אני לא יכול לעשות אז אני עושה לחיצת רגליים ודדליפט יש מיגבלה של מקום בחדר כושר ( כן חדר כושר קטנטן), יהיה בסדר אם אני יחליף את הדדליפט במתח לגב? זה ייצא 3 תרגילים לגב: חתירת בנט-אובר, מתח ופשיטת גב תחתון.

אוקי תודה אחי, למרות שהתכוונתי לארבע פעמים בשבוע הקלאסית, אז מה כדאי לעשות באימון 2 או 3 סטים ליד אחורית וקדמית?
לפי הקלאסית זה 4 ו 4 בשבוע , תצמד לזה , אל תשכח שעודף תרגול של שריר יפגע בהתאוששות שלו שזה בעצם בגדילה שלו , קח את זה בחשבון ותעשה הכול בפרופורציה.

אוקי תודה ועוד שאלה, סקוואט אני לא יכול לעשות אז אני עושה לחיצת רגליים ודדליפט יש מיגבלה של מקום בחדר כושר ( כן חדר כושר קטנטן), יהיה בסדר אם אני יחליף את הדדליפט במתח לגב? זה ייצא 3 תרגילים לגב: חתירת בנט-אובר, מתח ופשיטת גב תחתון.
לחיצת רגליים גם יעיל. מתח עובד יותר על החלק העליון של הגב מאשר התחתון בניגוד לדדליפט. אם אין לך מקום במכון אתה יכול לעשות דדליפט גם עם משקולות חופשי, ברור שאתה לא תרים משקלים כמו על מוט אבל זה עדיין יעבוד על הגב התחתון אם תשאיר אותם בקו ישר כמו במוט וצמודים לרגליים. בכל באופן זה הרבה יותר טבעי ויעיל מאשר פשיטת גב תחתון שזה תרגיל הזוי לדעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית