הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נכון או לא נכון? זמני מנוחה

RudeDude

משתמש פעיל
346
16
נק' מוניטין:
179
346
16

האם מה שהוא אומר כאן נכון או שהוא ליצן?
בעיקר בקשר לזמני מנוחה, אבל גם בקשר למקצב ו-TUT.
מתאמן היפרטרופיה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם אתה מתאמן כוח תיקח 5-8 דקות בתרגילים הכבדים ו3-5 דקות בתרגילים הפחות כבדים.
בכל תרגיל תעשה בקצב נורמלי, לא מהיר מידי ולא איטי מידי, העיקר שיהיה מבוקר.
TUT נובע ממה שרשמתי למעלה.

בקשר לשאר אני פחות בקיא בזה כי אני לא מתאמן ככה.

לא יודע מה עם הסרטון ומה השאר עושים בתוכניות כח הייתי נח בסטים הכבדים לפעמים 10 דקות אפילו אבל בסטים הקטנים אין סיבה לנוח כל כך הרבה כי אז הגוף מתקרר

מה שהוא אומר נכון מאוד ומבוסס על עקרונות היפרטרופיה . צריך לשים לב שבפורום יש כול מיני מתאמנים וחלקם מתאמן כוח וכו , לכן חשוב לשים לב ממי מקבלים תשובה לגבי שאלה ששואלים, כי כול סוג אימון כמו בסרטוון יש טכניקה של אימון שונה.

• פותח/ת השרשור
אז אני מדגיש, המטרה שלי היא היפרטרופיה.
לנוח דקה וחצי גג 2 בין סט לסט?
גם אם זה אומר ירידה במשקלי עבודה?

כן, דקה וחצי - שתיים. בתרגילים המורכבים אפשר לנוח גם 3, ואם אתה עובד כבד תנוח כמה שצריך (אני לא עובר את ה-3-4 דקות כי אז האימון נמתח לי לשעתיים). אל תדאג, אתה תגדל גם ככה.

כן, דקה וחצי - שתיים. בתרגילים המורכבים אפשר לנוח גם 3, ואם אתה עובד כבד תנוח כמה שצריך (אני לא עובר את ה-3-4 דקות כי אז האימון נמתח לי לשעתיים). אל תדאג, אתה תגדל גם ככה.
האמת דיי עניין אותי כי שמתי לב שמרגע שהרגלתי את הגוף לנוח 10 דקות בין הסטים של הסקוואטים אז באימונים שאחר כל כשנחתי אפילו 7 -8 דקות זה פתאום לא הספיק
יש לי מסקנה קצת מוזרה לגבי זה אני הכי הייתי מליץ לך באימוני כח בהתחלה לנוח 3 דקות בין הסטים ורק שאתה שם לב שזה לא מספיק להוסיף דקה או שתיים עד שאתה מגיע ל10 דקות שזה כבר מוגזם לעבור את זה ואז לעשות ריסט ושוב לחזור לזמני מנוחה קצרים..... אני עדיין לא סגור על זה הנסיון שלי עדיין לא כלכך גדול אבל זה מתבסס על אותו עיקרון של מאסה עם פלוס קלורי של 200 קלוריות מעל התחזוקה וכשנתקעים מוסיפים עוד 100 ועוד 100 עד שמגיעים ל1000 מעל התחזוקה ולא הכי כדאי לעבור את זה. אבל אם תתחיל מההתחלה מ1000 קלוריות אקסטרה אז הגוף ייתרגל ויידרוש יותר בהמשך ......
רק מזכיר שאני לא יודע אם מה שאמרתי מבוסס על מאמר כלשהוא אין לי שום רפרנסים לטענה הזאת אבל זו רק דעתי האישית בנושא....

אני מעדיף לנוח כמה שצריך. לפעמים צריך 10 דקות, אבל ברוב המוחלט של הפעמים גם 3-5 דקות יספיקו, אפילו בסטים כבדים. אחרי כמה זמן מפתחים פשוט רגישות לכמה זמן אתה זקוק לפני שאתה נכנס לסט.

חידוש מאגרי ATP וCP לוקח לפחות 2 דקות.
בסטים כבדים מומלץ לנוח ליותר.
אין מספר קסם של כמה זמן לנוח, זה תלוי בהרגשה שלך.
תנוח כמה שאתה צריך בשביל להרגיש מוכן לסט הבא ואל תנוח יותר מידי שלא תתקרר וזה רק יפגע בביצועים שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית