הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בהגשת עבודה לאוניברסיטה

טסלטה

משתמש פעיל
323
9
נק' מוניטין:
17
323
9
אני שואל בשביל דוד שלי שצריך להגיש עבודת מחקר בפקולטה לרפואה.
הוא קיבל לבחור על נושא מסויים ולכתוב עליו עבודה ולהגיש אותה והמלצתי לו לכתוב על הורמונים בילדים ונישאלת אחת השאלות בעבודתו והיא:
באם נער בגילים 15-17 שהוא ספורטאי מקבל הורמון גדילה מבלי בעיה רפואית של גמדות וכ"ו מה יהייה האפקט גל הגוף?
האם ימנע את ההתפתחות של הגוף באופן טבעי?
האם קבלת ההורמון גדילה כל יום או יום כן יום לא יגרום לשיפור הזיכרון ועוד דברים אחרים לטובה לנער בגיל ההתבגרות כגון חוסר בפצעי בגרות ועוד
אני מבקש רק ממישהו שמבין כי זאת בכל זאת עבודה שיש להגיש אותה לציון.
תודה
בבקשה ניבחר הנושא שיהייה רק על ילדים שהם ספורטאים בלבד שמתאמנים אירובי אנירובי באופן מקצועי וכמובן לגבי בנים ובנות

נערך לאחרונה:
סביר להניח שזה יסגור את האפיפיזה בעצמות ועל ידי כך ישפיע על פוטנציאל הגובה של הילד (אם נשאר כזה בגיל 15-17. בד"כ מפסיקים לגבוה כבר לקראת גיל 17 ולכן זה לא יהיה עקרוני).
מבחינה הורמונאלית, הילד יראה סימני בגרות מתקדמים ואולי אפילו מוקצנים, זה תלוי מאוד במינון של הורמון הגדילה. מין הסתם, הוא יעלה במסת השריר (וגם זה תלוי מינון).
שיפור הזיכרון מהורמון גדילה, לא שמעתי עדיין אבל אולי קיים בעכברים (שאותם אין לייחס לבני אדם. הם טובים לבניית היפותזות, אך רוב ההיפותזות שנוצרים ע"י עכברים נכשלים).
זה נושא קצת (הרבה) מעורפל לכתוב עליו עבודה מדוייקת במדעים, ככה שאם יש עדיין אפשרות הייתי מחליף נושא (או שהוא בבירור מכיר את המרצה שלו ויודע שהוא יקח הכל בקלות).

משה,רשמת מבחינה הורמונלית יראה סימני בגרות מתקדמים האם סימנים חיוביים או שליליים?
מה הם סימנים חיוביים או שלילים בשבילך?
לאחד גדילה מהירה יותר של שערות תהיה שלילית, לאחר זה יהיה יתרון. לאחד שינוי תווי פנים/לסת יהיה יתרון, לשני חיסרון. מה גם שזה הכל תלוי במינון. אתה לא יכול להשוות 2-3IU (מה שכוכבי הוליווד לוקחים) ל 10IU+ [כבר מגיע עם אינסולין] שבאדיבילדרים לוקחים.

זה נושא קצת (הרבה) מעורפל לכתוב עליו עבודה מדוייקת במדעים
לא מבין גדול ברפואה ומחקרים, אבל עבודה באוניברסיטה דורשת כמות נתונים שאפשר יהיה לנתח אותה בצורה כמותית.
בחירת אוכלוסיה צרה יחסית כמו
ילדים שהם ספורטאים בלבד שמתאמנים אירובי אנירובי באופן מקצועי וכמובן לגבי בנים ובנות
נראית לי מאוד גבולית מבחינת היכולת להשיג מספיק נתונים.
היה לי מרצה שאמר שלפני שאתה בוחר את הנושא, תחשוב אם תוכל לעשות רגרסיה לינארית 😃

נראה לי נושא שממש ממש לא ניתן לספק נתונים מדעיים איכותיים. אני לא מכיר מחקר אחד רציני שיבדוק את הדברים האלה..(צריכת GH ברמות סופרפיזיולוגיות בילדים) זה לא חוקי ולא אתי! אני מציע שתגיד לבן דוד שלך שיבחר נושא אחר...כל מה שיאמר לך פה היה על בסיס ניחוש מושכל ולא מתבסס על שום נתון מדעי\מחקרי כזה או אחר! אותי בכלל מפתיע שאישרו לו את נושא העבודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית