הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחפש תוכנית חדשה למתחיל

uadnal

משתמש מתחיל
45
0
נק' מוניטין:
-4
45
0
התחלתי להתאמן בתוכנית שנתן לי מאמן בחדר כושר:

לחיצת רגליים במכשיר ייעודי 3X12
יישור ברכיים במכשיר ייעודי 3X12
משיכת פולי עליון באחיזה רחבה 3X12
חתירה באחיזה צרה במכשיר ייעודי 3X12
פרפר במכשיר ייעודי 3X12
לחיצת חזה באחיזה רחבה במכשיר ייעודי 3X12
לחיצת כתפיים באחיזה רחבה במכשיר ייעודי 3X12
כפיפת מרפקים בעמידה פולי תחתון 3X12
פשיטת מרפקים בעמידה בפולי עליון 3X12
כפיפות בטן 30X20 (סט: 20 ישר, 20 שמאל, 20 ימין)

התאמנתי בתוכנית הזאת כחודשיים והרגשתי קודם כל שאני לא מתקדם ובנוסף שהאימון ארוך ומשעמם מדי לטעמי.

בגלל זה אני מחפש תוכנית חדשה ויותר אינטנסיבית כי עכשיו יש לי הרבה יותר זמן פנוי.

אני:
בן 20
גובה 1.73
משקל 61 (כן, אני יודע שאני שחיף, האוכל במוצבים היה מגעיל).

ראיתי שאתם מהללים פה את תוכנית הSS אבל, בטח כמו רב מתאמנים מתחילים אחרים, היא פשוט נראית לי מפחידה. לכן יש לי כמה שאלות:
1. איזו תוכנית לדעתכם מתאימה לי?
2. חשבתי לעבור לתוכנית AB, פשוט כי היא נראית יותר קצרה ועניינית. עדיף לדעתכם מFWB?
2. אם זו ה-SS, הבעיה שלי בתוכנית היא קודם כל:
* אם היא מתאימה בכלל למישהו עם נתונים כמו שלי?
* אם היא לא מסובכת מדי מבחינת טכניקה למתחיל (כמו שאתם רואים, אני סומך הרבה יותר על מכונות)?
* אם אפשר לעשות אותה לבד לי שמישהו ישמור עליך?
* יש לי בעיות רפואיות בעיקר ברגליים וגם בברכיים (כמו שאתם רואים, אין התרגילים לרגליים שאני עושה עכשיו הם הכי פשוטים שיש), האם זה בעייתי לתוכנית?
4. ככל, מה צריך להיות השיטה להעלאת משקלים? כי אני מרגיש שאני לא מצליח לעלות כמו שצריך.

תודה רבה על העזרה.

1. SS
2. SS
3. כן
4. רק כוסיות הולכות על מכונות כי הן מפחדות. תעבוד עם המדריך, תראה סרטונים של ריפטו ביוטיוב, תעלה לפורום WL/PL/SM סרטוני טכניקה והכל יהיה מעולה.
5. כן
6. לא יודע. אם הרופא אמר שאסור לך אז אל תעשה, למרות שזה יכול לעזור במצבים מסויימים.
7. לאכול טוב, לא לפספס ארוחות, לאכול במאזן קלורי חיובי ולהשקיע.

אני לא יודע אם זה חכם להגיד שרק כוסיות הולכות על מכונות כי הן מפחדות..

בכל זאת , הבחור מתאמן מתחיל ואני חושב שמכונות דווקא יכולות להקנות לו תנועה נכונה להמשך האימונים החופשיים שלו.
לכן אני חושב שדווקא מכונות זה לא דבר רע.

אני לא יודע אם זה חכם להגיד שרק כוסיות הולכות על מכונות כי הן מפחדות..

בכל זאת , הבחור מתאמן מתחיל ואני חושב שמכונות דווקא יכולות להקנות לו תנועה נכונה להמשך האימונים החופשיים שלו.
לכן אני חושב שדווקא מכונות זה לא דבר רע.
🤡
מכונות מגבילות תנועה. זו אחת הסיבות העיקריות שלא עושים מכונות.
וכן, מי שרוצה לעשות מכונות ולא עושה סקוואט ודדליפט למרות שהוא יודע על יעילותם כוסית.

אני גם ממליץ לך SS , עם אתה יכול לעשות מכשירים לפי דעתי אתה יכול לעשות את התרגילים המרוכבים
רק תקפיד על טכניקה ותעלה לאט במשקלים, שהגוף יוכל להתרגל למשקלים
אני קראתי פה פעם שמישהו שהיו לו בעיות ברכיים אחרי שעשה סקוואט הבעיות נעלמו , אז התרגילים יכולים לעזור לך

• פותח/ת השרשור
1. SS
2. SS
3. כן
4. רק כוסיות הולכות על מכונות כי הן מפחדות. תעבוד עם המדריך, תראה סרטונים של ריפטו ביוטיוב, תעלה לפורום WL/PL/SM סרטוני טכניקה והכל יהיה מעולה.
5. כן
6. לא יודע. אם הרופא אמר שאסור לך אז אל תעשה, למרות שזה יכול לעזור במצבים מסויימים.
7. לאכול טוב, לא לפספס ארוחות, לאכול במאזן קלורי חיובי ולהשקיע.

איך אפשר לעשות בנץ' פרס לדוגמא בלי שמישהו ישמור עליך במקרה של כשל?

איך אפשר לעשות בנץ' פרס לדוגמא בלי שמישהו ישמור עליך במקרה של כשל?
אם המוט כבד מדי ואתה רואה שאתה לא תצליח תסיים מהר. אם אתה מגיע לכשל תנסה לדחוף עם יד אחת למעלה והשנייה להפיל את המוט. ככה הוא יפול הצידה.

תבקש ממישהו במכון שישמור עלייך ותסביר לו שרק יעזור אם אתה מגיע לכשל,אין סיבה שיגידו לך לא.

• פותח/ת השרשור
ניסיתי לקרוא את המאמר על ה-SS.
נשארה לי (בינתיים) עוד שאלה:
בכל הסרטונים אני רואה עבודה עם מוט חופשי. האם אפשר ונכון להשתמש בהם במוט שמחובר למתקן? אני לא בדיוק יודע להסביר את זה ולא הצלחתי למצוא סרטון/תמונה, אבל אני מניח שאתם יודעים על מה אני מדבר. האם אפשר לעשות את הדדליפט, הפרס, הסקוואט והחתירות, וזה לא יגרור תנועה לא נכונה בתרגיל?
הפרס, נגיד, נראה שהתנועה של המוט היא לא בדיוק אנכית לגמרי, אלא עם הקשתה.

תודה על העזרה.

לא, עובדים עם מוט חופשי בלבד.

אל תחשוש ממוט חופשי, אני היום נגעל מהסמית'משין, תתחיל מנמוך תעבוד על טכניקה ותטפס לאט במשקלים. בהתחלה יהיה לך מאוד קל, זה בסדר לכולם זה ככה. האימון יהיה קצר וכן זה גם בסדר. שתגיע למשקלים שיגרמו לביצים שלך לצעוק הצילו האימון יהיה ארוך ומאתגר. אבל עד אז אני מבטיח המוט יהיה החבר הכי טוב שלך.

בהצלחה

1. קוראים לזה סמית' מאשין.
2. לא, אסור.

• פותח/ת השרשור
אבל אין בחדר כושר מוט חופשי (לבד, בלי מיטה).

למה אסור? זה אומר שאי אפשר לעשות את התוכנית?

• פותח/ת השרשור
אבל אין בחדר כושר מוט חופשי (לבד, בלי מיטה).

למה אסור? זה אומר שאי אפשר לעשות את התוכנית?

הקפצה.

מישהו יכול לעזור? סוף סוף אני בבית מהבסיס ורציתי ביום שבת לנסות את התוכנית בפעם הראשונה.

Back
למעלה תחתית