הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות בקשר להורדת אחוז שומן, תקועה באותו מקום אשמח לעזרה!!!

אני לא אכנס לזה לעומק, כי יש אין ספור מאמרים על שומנים טובים (בלתי רווים) ושומנים לא טובים (שומנים רווים). בגדול, חמאה נמצאת בקטגוריה של השומנים הלא טובים (שומן רווי).

אני לא יודע אם אתה כותב את זה בהומור או לא, אבל עדיף לאכול שומנים ב 7 מאשר לא לאכול בכלל. עדיף לאכול שומנים בצהריים מאשר לאכול בערב. ואם הגעת ללילה, אז עדיף לדלג על זה בכלל יום אחד.

חשוב לי לציין שזו לא תורה מסיני, אני לא אומר שזה MUST כדי לרדת באחוזי שומן.. אני פשוט אומר מה שעובד לי. הגעתי לחיטוב של 10.5% שומן על 70 ק"ג, היום אני 12% עם 73-74 ק"ג.

יש אינספור מאמרים על כך ששומנים רוויים הם טובים, אפילו פה בפורום: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=17485

העניין הוא שתמיד תמצא מאמרים שנוגדים אחד את השני. יש אינספור מאמרים שמוכיחים שאבקת חלבון עוזרת, ויש אין ספור מאמרים ורופאים (שהתייעצתי איתם אישית) שהמליצו לי לא לקחת את זה כי זה פוגע בגוף בטווח הארוך.

ההמלצות שרשמתי הן דברים שעובדים בשבילי, אם ניסית לאכול חמאה או מרגרינה בתור שומן טוב והצלחת לרדת באחוזי שומן - אשמח לדעת שגם זה עובד.

העניין הוא שתמיד תמצא מאמרים שנוגדים אחד את השני. יש אינספור מאמרים שמוכיחים שאבקת חלבון עוזרת, ויש אין ספור מאמרים ורופאים (שהתייעצתי איתם אישית) שהמליצו לי לא לקחת את זה כי זה פוגע בגוף בטווח הארוך.

תפרסם את המאמרים שמוכיחים שאבקות חלבון פוגעות בגוף בטווח הארוך.

תפרסם את המאמרים שמוכיחים שאבקות חלבון פוגעות בגוף בטווח הארוך.

תשאל כל רופא, והוא יגיד לך את זה. עוד לא מצאתי רופא אחד שאומר שכדאי להשתמש בזה.
אבל חיפוש קליל בגוגל ימצא לא מעט מאמרים, בבקשה:
אני לא יכול לפרסם לינקים כי יש אין לי מספיק הודעות, אבל תחפש בגוגל "אבקת חלבון פוגעות בגוף" תמצא שני לינקים מעניינים
אחת ב YNET - מומחית: שייק חלבונים אחרי אימון - בזבוז כסף
וכתבה אחת במקו: אבקת חלבון - בריא או מזיק?

אם תחפש מאמרים באנגלית תמצא אין ספור. אישית אני לוקח אבקת חלבון, אבל דואג לעשות בדיקות דם כל 5-6 חודשים.

תשאל כל רופא, והוא יגיד לך את זה. עוד לא מצאתי רופא אחד שאומר שכדאי להשתמש בזה.
אבל חיפוש קליל בגוגל ימצא לא מעט מאמרים, בבקשה:
אני לא יכול לפרסם לינקים כי יש אין לי מספיק הודעות, אבל תחפש בגוגל "אבקת חלבון פוגעות בגוף" תמצא שני לינקים מעניינים
אחת ב YNET - מומחית: שייק חלבונים אחרי אימון - בזבוז כסף
וכתבה אחת במקו: אבקת חלבון - בריא או מזיק?

אם תחפש מאמרים באנגלית תמצא אין ספור. אישית אני לוקח אבקת חלבון, אבל דואג לעשות בדיקות דם כל 5-6 חודשים.

Ynet ו MAKO זה המקורות שבהם מצאת את המאמרים?
בוא תסביר לי בקצרה מה בדיוק האבקת חלבון עושה שהיא פוגעת בך?

http://www.kilogram.co.il/2118/אבקות-חלבון-בריא-או-מזיק-תגובה/

מאמר תגובה לפרסום של מקו.

• פותח/ת השרשור
בנים לא לריב...
בואו שניה נחזור לנושא, קצת גלשתם...😃

• פותח/ת השרשור
אז מה נראה האחוז שומן לפי התמונה?

אלמוג, אני לא אתווכח על זה, אתה רוצה לא רוצה להאמין, אל. לך תשאל רופא, כל רופא, משפחה, מומחה, תמצא לי אחד שיגיד לך לקחת את זה.
עד היום כל רופא שהתייעצתי איתו אמר לי שאני סתם דופק את הגוף שלי והמליץ לי להפסיק.
יש לי חבר גם שהיה לוקח אבקת חלבון בשילוב עם קריאטין, וזה ממש הזיק לו, עד למצב של בעיות תפקוד בכבד וכליות. אז הוא הפסיק.

מה שהאבקה הזו עושה היא בעצם מעמיסה על הכליות. קראתי מאמרים שאומרים שהגוף יכול לספוג עד 40-50 גר' חלבון בשעתיים, וקראתי גם מאמרים שאומרים שיש אחוז ספיגה מסויים, כלומר אם אכלתי 50 גר' חלבון, זה לא בהכרח שהגוף יספוג את הכל.

מניסיון אישי שלי, ושוב אני אומר שאני גם לוקח אבקות חלבון, לא כי אני חושב שזה לא מזיק מכיוון שאני מרגיש שזה עוזר לי. אבל אני גם אוכל תפריט מסודר כבר למעלה משנה, ודואג לצרוך מספיק חלבון טבעי (עוף, דגים, גבינות) לפני שהתחלתי שימוש עם אבקות.

אני גם עושה בדיקות דם אחת לחצי שנה, לבדוק תפקוד כבד וכליות. ממליץ למי שלוקח אבקת חלבון לעשות גם, במיוחד אם לא עשית אף פעם עדיין.

בגדול, הנקודה שאני מנסה להבהיר פה היא זה לא אם אבקות חלבון זה יעיל או לא - כי זה תלוי בעוד הרבה מאוד גורמים (עצימות אימונים, כמות אימונים, תזונה בכללי, שינה..) אלא שאם אתה משתמש באבקות, תידע את הסיכונים שיש בהם, ותהיה עם אצבע על הדופק כדי שלא תסיים במצב שהכבד או הכליות מתחילים לעשות בעיות ואז תגיד "איך זה קרה לי"

נערך לאחרונה:
אלמוג, אני לא אתווכח על זה, אתה רוצה לא רוצה להאמין, אל. לך תשאל רופא, כל רופא, משפחה, מומחה, תמצא לי אחד שיגיד לך לקחת את זה.
עד היום כל רופא שהתייעצתי איתו אמר לי שאני סתם דופק את הגוף שלי והמליץ לי להפסיק.
יש לי חבר גם שהיה לוקח אבקת חלבון בשילוב עם קריאטין, וזה ממש הזיק לו, עד למצב של בעיות תפקוד בכבד וכליות. אז הוא הפסיק.

מה שהאבקה הזו עושה היא בעצם מעמיסה על הכליות. קראתי מאמרים שאומרים שהגוף יכול לספוג עד 40-50 גר' חלבון בשעתיים, וקראתי גם מאמרים שאומרים שיש אחוז ספיגה מסויים, כלומר אם אכלתי 50 גר' חלבון, זה לא בהכרח שהגוף יספוג את הכל.

מניסיון אישי שלי, ושוב אני אומר שאני גם לוקח אבקות חלבון, לא כי אני חושב שזה לא מזיק מכיוון שאני מרגיש שזה עוזר לי. אבל אני גם אוכל תפריט מסודר כבר למעלה משנה, ודואג לצרוך מספיק חלבון טבעי (עוף, דגים, גבינות) לפני שהתחלתי שימוש עם אבקות.

אני גם עושה בדיקות דם אחת לחצי שנה, לבדוק תפקוד כבד וכליות. ממליץ למי שלוקח אבקת חלבון לעשות גם, במיוחד אם לא עשית אף פעם עדיין.

בגדול, הנקודה שאני מנסה להבהיר פה היא זה לא אם אבקות חלבון זה יעיל או לא - כי זה תלוי בעוד הרבה מאוד גורמים (עצימות אימונים, כמות אימונים, תזונה בכללי, שינה..) אלא שאם אתה משתמש באבקות, תידע את הסיכונים שיש בהם, ותהיה עם אצבע על הדופק כדי שלא תסיים במצב שהכבד או הכליות מתחילים לעשות בעיות ואז תגיד "איך זה קרה לי"

יש גם הרבה מאמרים שאומרים שצריכת חלבון מבשר, ביצים וחלב זה גורם מספר אחד למחלות... גם את זה קראת? אנשים תעשו מה שטוב לכם.

יש גם הרבה מאמרים שאומרים שצריכת חלבון מבשר, ביצים וחלב זה גורם מספר אחד למחלות... גם את זה קראת? אנשים תעשו מה שטוב לכם.

בדיוק מה שאני אומר.. אבל רמי, בניגוד למאמרים האלה, לא תמצא רופא שיגיד לך להיות טבעוני / צמחוני.
תנסה לשאול רופא בקשר לאבקות חלבון, תראה מה תהיה התגובה שלו.

בדיוק מה שאני אומר.. אבל רמי, בניגוד למאמרים האלה, לא תמצא רופא שיגיד לך להיות טבעוני / צמחוני.
תנסה לשאול רופא בקשר לאבקות חלבון, תראה מה תהיה התגובה שלו.

לא חסרים רופאים שאומרים שחלב זה אסון. אבקות חלבון מזיקות כמו שפחית טונה או ליטר חלב מזיקים.

גם הטענה השנייה שלך, לגבי ספיגה של כמות זו או אחרת של חלבון הופרכה: http://www.kilogram.co.il/2024/האם-ישנו-גבול-לכמות-החלבון-שהגוף-יכול-ל/.

נערך לאחרונה:
לא חסרים רופאים שאומרים שחלב זה אסון. אבקות חלבון מזיקות כמו שפחית טונה או ליטר חלב מזיקים.

גם הטענה השנייה שלך, לגבי ספיגה של כמות זו או אחרת של חלבון הופרכה: http://www.kilogram.co.il/2024/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%99%D7%A9%D7%A0%D7%95-%D7%92%D7%91%D7%95%D7%9C-%D7%9C%D7%9B%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%94%D7%92%D7%95%D7%A3-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C-%D7%9C/.

שוב, אתה מוכיח שכל מאמר שיש יש מאמר שסותר לו. יש מאמרים שאומרים ככה ויש מאמרים שאומרים ככה. יש מאמרים שטוענים שלקחת אבקת חלבון לפני אימון זה יותר יעיל ואפקטיבי מאשר לקחת שייק אחרי אימון.

אני לא מצדיק מאמרים, אני כותב דברים מניסיון אישי. כמה רופאים אתה מכיר שיגידו לך שחלב זה אסון? באחוזים??
עד היום מכל הרופאים ששאלתי (ושאלתי למעלה מ 20 רופאים כבר בשנתיים האחרונות) לא נתקלתי ברופא אחד שטען שאבקת חלבון עוזרת. כולם, בלי יוצא מן הכלל אמרו לי שאבקה הורסת ופוגעת בגוף. זה לא מנע ממני להשתמש באבקות בגלל שיש המון מאמרים ומחקרים נגד שטוענים שזה עוזר, זה רק גרם לי להיות זהיר יותר ולעשות בדיקות דם אחת ל.. כדי לראות שהכל תקין.
אבל אל תסתמך על מה שאני אומר, פעם הבאה שיצא לך לדבר עם רופא - תשאל בעצמך ותראה מה תהיה התגובה שלו.

גם אין רופא שיגיד לך לעשות סקוואט ודדליפט ויש כאלה שעדיין יגידו לך שמשקולות פוגעות בגדילה.
בפעם הבאה שרופא אומר לך שאבקת חלבון פוגעת בכליות תבקש ממנו מחקר שמוכיח את זה. ועוד לפני כן - תשאל אותו איך מבחינה לוגית פשוטה אבקת חלבון שמורכבת מאותו חלבון שיש בחלב פוגעת בכליות, וחלב לא.
הטיעון: "אחי, רופאים אומרים ככה וככה" לא תופס בפורום הזה. זה כשל לוגי שנקרא פנייה אל הסמכות.

טוב, מספיק עם הויכוח הזה, שלקח את האשכול הזה לכיוון אחר לחלוטין.

• פותח/ת השרשור
חחחח תודה בכל אופן 😃

בעיקרון תמונת פרונט (אם יש אופציה גם מאחור) לא מכווצת. יש כאלו שנוח להן להצטלם עם בגד ים, יש כאלו עם חזיית ספורט. תמונות בסיגנון כזה הן היעילות ביותר:
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/67120_10152172541290057_1512543825_n.jpg
https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/304631_10152067909170057_66400961_n.jpg

תוכל להעריך בבקשה % שומן..?
אני באמת רוצה לחשב את הקלוריות כבר.... 😃
העלתי 2 תמונות לפני זה...

Back
למעלה תחתית