הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה על תוכנית למסה?

• פותח/ת השרשור orel_v
  • פורסם בתאריך

orel_v

משתמש מתחיל
176
2
נק' מוניטין:
2
176
2
שלום, אני אחרי אימונים של חיטוב בערך 4-5 חודשים בבית FBW + ריצות של 2.5-5 ק"מ, הורדתי מ90 קילו ל72~ גובה 1.78.
נרשמתי לחדר כושר והתוכנית שהמאמן הביא לי היא בעיקרון 4 סטים של 10 חזרות לכל התרגילים אז נראה שהוא סתם דוחף דברים.
מתאמן 3-4 פעמים בשבוע (עדיף 3) לא רוצה SS כי יש לי בעיה עם טכניקות מסובכות כמו סקוואט ודדליפט אז אני מעדיף לא להתעסק עם זה.
חשבתי על ABC (אם זה בעייתי 3 פעמים בשבוע אפשר להעלות ל4), בעיקרון אני רוצה חלוקה של
A: כתפיים וגב B:רגליים ובטן C:חזה וידיים
ראיתי תוכניות בפורטל אבל גם שם הרוב זה עם סקוואט ודדליפט וכל מיני תרגילים שדורשים טכניקה. אפשר בבקשה תוכנית שתיהיה טובה למסה ושתתאים לי?
התאמנתי רק פעם אחת בחדר כושר כי רק עכשיו נרשמתי, משקל התחלתי של דחיקה 60 קילו, אז אני לא כזה שחיף אבל יש עוד הרבה עבודה.
ועוד שאלה, בתור חימום אפשר לעשות ריצה של 25 דקות בעצימות נמוכה בינונית? או שעדיף משהו כמו 8 דקות בתור חימום ובסוף האימון להמשיך לרוץ?
תודה רבה ושבוע טוב.

תכנית FBW 3 פעמים בשבוע,למשל:
אימון ראשון-רגליים,חזה וגב.
אימון שני-רגליים,כתפיים וגב.
אימון שלישי-רגליים חזה וגב.
תרגיל אחד לכל שריר בגוף 3 סטים טווח חזרות 6-8,תתקדם בשני האימונים הראשונים בשבוע במשקלי עבודה ובאימון בשלישי אותו משקל כמו בראשון.
פעם בשבוע באחד מן האימונים תעשה כמה סטים של בטן ואיזה שני סטים של ידיים,לרגליים תלמד לעשות סקוואט,תרגיל חובה בכל תכנית נורמלית אם אתה מתעקש לא אז תעשה HACKSQUAT או לגפרס.
תהיה בפלוס קלורי קטן בהתחלה וכאשר אתה נתקע במשקל גוף תעלה את הפלוס הקלורי.
את האירובי הקצר תעשה אחרי האימון,אם אתה עושה אירובי זה אומר שאתה צריך לאכול יותר כדי להשלים קלוריות.

• פותח/ת השרשור
אני אחרי כמעט 5 חודשים של FBW והאמת שנמאס ממנה, אתה בטוח שהתוכנית הזאת תביא אותי למקסימום תוצאות?
למה לא AB או ABC?

AB או FBW.
ABC לא כדאית לשלוש פעמים בשבוע.

• פותח/ת השרשור
בגלל זה אמרתי שאפשר לשנות ל4, אם זה ככה אני מעדיף 4 פעמים וABC.
ככה אני אוכל להתאמן ראשון שלישי חמישי ושישי.
אפשר המלצה לתוכנית כזאת שלא תכלול סקוואט ודדליפט?

תכנית FBW 3 פעמים בשבוע,למשל:
אימון ראשון-רגליים,חזה וגב.
אימון שני-רגליים,כתפיים וגב.
אימון שלישי-רגליים חזה וגב.
תרגיל אחד לכל שריר בגוף 3 סטים טווח חזרות 6-8,תתקדם בשני האימונים הראשונים בשבוע במשקלי עבודה ובאימון בשלישי אותו משקל כמו בראשון.
פעם בשבוע באחד מן האימונים תעשה כמה סטים של בטן ואיזה שני סטים של ידיים,לרגליים תלמד לעשות סקוואט,תרגיל חובה בכל תכנית נורמלית אם אתה מתעקש לא אז תעשה HACKSQUAT או לגפרס.
תהיה בפלוס קלורי קטן בהתחלה וכאשר אתה נתקע במשקל גוף תעלה את הפלוס הקלורי.
את האירובי הקצר תעשה אחרי האימון,אם אתה עושה אירובי זה אומר שאתה צריך לאכול יותר כדי להשלים קלוריות.

המצאת את התוכנית לבד ?

• פותח/ת השרשור
אפשר לחזור לנושא בבקשה?
אז אמרנו תוכנית לארבע ימים, ABC בלי סקוואט ודדליפט.
יש משהו מומלץ? לא יודע אם קשור אבל התוכנית היא להתאמן חצי שנה, ואז טירונות נעשה קצת חיטוב לחודש ככה או יותר.. ובקורס אמור להיות חדר כושר אז נמשיך.
התוכנית היא לעשות 3 חודשים של אימונים, שבוע בלי להתאמן, שבוע של סופר סטים ואז לחזור שוב לתוכנית הרגילה. מה אתם אומרים על זה? (מניסיון של באדי בילדר שאין לו אינטרס לחרטט, לא אני :D )

אם אתה עושה 4 פעמים בשבוע לפי דעתי לך על AB ותקח מאתר פה יש כמה תוכניות טובות
ABC לפי דעתי טוב ל 5+ פעמים בשבוע אימון

ובגלל שעשיתה הרבה זמן FBW יהיה לך טוב לשנות ל AB לפי דעתי

• פותח/ת השרשור
זאתי ?
אימון A​
תרגיל​
מספר סטים​
טווח חזרות​
שריר​
חזה​
2​
6-8​
2​
8-10​
2​
10-12​
כתפיים​
2​
6-8​
2​
8-10​
יד אחורית​
2​
10-12​
.
.
אימון B​
תרגיל​
מספר סטים​
טווח חזרות​
שריר​
גב​
3​
6-8​
3​
6-8​
2​
10-12​
רגליים​
3​
6-8​
2​
10-12​
יד- קדמית​
2​
10-12​
2​
10-12​
גו​
2​
15​
בטן​
כפיפות בטן​
2​
15​

זה לא קצת מידי 2 סטים?

• פותח/ת השרשור
מקפיץ.. ואם אני בוחר בתוכנית הזאת זה בסדר לעשות ריצה של בערך 30 דקות 4 פעמים בשבוע?

אתה יכול לקחת תכנית מהפורטל יש שם אחלה תכניות עם כל האותיות מ A עד E.

מקפיץ.. ואם אני בוחר בתוכנית הזאת זה בסדר לעשות ריצה של בערך 30 דקות 4 פעמים בשבוע?

לא 2 סטים זה לא קצת מידי, והריצה אפשר לא יותר מ30 דקות בערך, ולמה אתה רץ? אני שואל כי יש לי חבר שהיה רץ במסה כדי לא להשמין... וזה ממש מטומטם. אל תישכך שאתה תצתרך להשלים את מה ששרפתה באירובי, לי זה קצת קשה אז אני מעדיף בלי ריצות במסה.

• פותח/ת השרשור
מעדיף שלא לעלות בשומן יותר מידי.. חוץ מזה אירובי זה בריא חח אז על הדרך
התאמנתי אתמול אני עדיין לא סגור על המשקלי עבודה אז עבדתי על משקלים נמוכים ביחס למה שאני יכול אז אני לא ממש מרגיש שיצאתי מנופח (אולי טיפה) אימון הבא נעלה משקלים, אבל נראית תוכנית לא רעה בכלל.. תודה על העזרה 😃

• פותח/ת השרשור
אפשרי להוסיף עוד תרגיל לבטן בb ועוד תרגיל ליד (לא בייספ ולא טרייספ, החלק התחתון שאני תמיד שוכח את השם שלו) בa?
אם כן כמה סטים וחזרות אני אמור לעשות לתרגיל לבטן שזה כמו מת ולהרים את הרגליים ב90 מעלות ולתרגיל ליד שמחזיקים את המוט מאחורי הגב התחתון ומעלים ומורידים את כף היד?

מיותר. אל תוסיף כלום.

• פותח/ת השרשור
סליחה שאני חופר ומקפיץ כל פעם אבל יש לי בעיה עם החתירה בבודדות לגב, מסתבר שהגב שלי קצת עקום בתרגיל הזה ואני לא מצליח לעשות אותו נכון,
החלפתי אותו בתרגיל ששוכבים על הבטן כשהבטן והחזה נוגעים במיטה (בשיפוע עליון) ומרימים דאמבלים באותה תנועה כמו של החתירה (מסור), זה בסדר?

• פותח/ת השרשור
בתור חימום אני עושה ריצה של ~10 דקות, כמה זמן מנוחה אני צריך בערך לפני שאני מתחיל עם האימון?

אני ממליץ שאירובי תעשה אחרי האימון, לא לפני. חימום - תעשה חימום ספציפי, כלומר כל תרגיל שאתה עושה, תתחיל במשקלים נמוכים, תעלה בפירמידה, עד שתגיע למשקל העבודה.

Back
למעלה תחתית