הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תנו לי להבין- אני הלינוקסאי היחיד פה?

מצב
השרשור נעול
יש ביקוש בימינו לlinux system administrator?

• פותח/ת השרשור
לא רואה סיבה להשתמש בלינוקס אלא אם אתה מאוהב בלכתוב פקודות על כל דבר קטן שאתה צריך לעשות במחשב שלך (אולי לא תקף לאובונטו, אבל עדיין יש הרבה תוכנות מיינסטרים שצריך להמיר [אם אתה יודע איך] או לחפש אלטרינטיבות שהן בד"כ פחות טובות מאלו שיש ב OSX או WIN).
אני חושב ש WIN ו OSX שווים מבחינת היעילות שלהם. לא היה לי וירוסים בחיים במחשב עם WIN ואלו שניסו להגיע האנטיוירוס חסם אותם. ב-OSX לא יצא לי עדיין להיתקל בוירוס או רוגלות ואין לי שם כלום. הבילבולי מוח של לינוקס כנגד WIN לא תקפות מאז שיצא וינדוס 7 בערך ויותר מזה מאז שיצא וינדוס 8.
WIN8 מערכת כושלת.
WIN7 חרא כבד שדורש מפלצת ב-150000000000000 דולר בשביל לרוץ בצורה סבירה.
האנטי וירוס פגע בביצועים שלך.
אני מסתדר פרפקט עם פדורה גם בלי באש, למרות שאני משתמש כי זה יותר נוח (לאו דווקא נחוץ). ללינוקס יש ימבה יתרונות, וחבל שאתה לא פותח את עצמך למערכת.
יש ביקוש בימינו לlinux system administrator?
אם הייתי בן 18+ הייתי כבר טחון :(
יש ביקוש עצום למשרה, רוב השרתים רצים עליה, 4 שרתים מה-5 המהירים בעולם רצים עליה, 90%+ מ-500 הגדולים בעולם רצים עליה, כל מקום עבודה עם טיפה מוח משתמש בה.

WIN8 מערכת כושלת.
WIN7 חרא כבד שדורש מפלצת ב-150000000000000 דולר בשביל לרוץ בצורה סבירה.
האנטי וירוס פגע בביצועים שלך.
אני מסתדר פרפקט עם פדורה גם בלי באש, למרות שאני משתמש כי זה יותר נוח (לאו דווקא נחוץ). ללינוקס יש ימבה יתרונות, וחבל שאתה לא פותח את עצמך למערכת.

אם הייתי בן 18+ הייתי כבר טחון :(
יש ביקוש עצום למשרה, רוב השרתים רצים עליה, 4 שרתים מה-5 המהירים בעולם רצים עליה, 90%+ מ-500 הגדולים בעולם רצים עליה, כל מקום עבודה עם טיפה מוח משתמש בה.
וינדוס 7 דורש 2GB זיכרון שעולה היום 15 דולר. בנוסף, הוא דורש מעבד כפול ליבה פשוט במחיר של 50 דולר. יש לי בבית HTPC ב 150 דולר שהרכבתי שמריץ סירטי בלו ריי עם וינדוס 7, אז התאוריה שלך נכשלת.
לגבי זה שאני לא "פותח" את עצמי למערכת, אין פה מה לפתוח, אין לי חשק לכתוב 17 פקודות בטרמינל בשביל להריץ תוכנה כזו או אחרת או להתחיל להמיר תוכנות שאני משתמש (או לחפש להן תחליפים). האנטיוירוס כרגע לוקח לי 26MB מה RAM מתוך ה 8GB שיש לי, אז על איזו פגיעה בביצועים אתה בדיוק מדבר?
לינוקס זה למושפעים ולא יותר.

אף ילד ווינדוס לא יבין את הכיף ב apt-get.

מושון, אין לך מושג.

היה לי לינוקס (אובונטו) כשנה וחצי ואז השתדרגתי למק 😍... אבל אם הייתי צריך לבחור בין חלונות ללינוקס הייתי הולך על לינוקס.

מושון, אין לך מושג.
חחחח +1
אין מה לעשות יש לי מחשב ישן שבקושי סוחב ווינדוס 7 התקנתי עליו Ubuntu והכל עובד חלק ובכיף!
אין מה לעשות צורת ניצול הזיכרון בלינוקס היא הרבה יותר טובה מווינדוס לא סתם רוב הסרברים הם סרברים של לינוקס.
ובמיקרה OSX מבוססת לינוקס אז אי אפשר בידיוק להכניס אותה למשוואה של WIN VS Linux

חחחח +1
אין מה לעשות יש לי מחשב ישן שבקושי סוחב ווינדוס 7 התקנתי עליו Ubuntu והכל עובד חלק ובכיף!
אין מה לעשות צורת ניצול הזיכרון בלינוקס היא הרבה יותר טובה מווינדוס לא סתם רוב הסרברים הם סרברים של לינוקס.

OSX לא מבוססת על לינוקס, היא מבוססת על BSD.

מושון, אין לך מושג.
סיבה מספר #1 למה לא לעבור לעולם ללינוקס: אין תמיכה ברטינה (אלא אם תכתוב 50000 פקודות שזה יתמוך)

יש כאן מישהו שממש שילם על ה MS WIN שלו ?

אובונטו מתחיל להצדיק את המחיר שלו עבור המשתמש הרגיל.

אובונטו נחמד ומאפשר כניסה ראשונית לעולם מערכות ההפעלה שאינן MS WIN (בעיקר בגלל שה GUI מגניב ).

חחחח +1

אני לא בטוח שזאת הסיבה למה שציינת ( אני אפילו לא בטוח שזה נתון נכון ). הגיוני יותר שזה קשור ל Network stack של ה OS

יתכן מאוד שהלינוקס רץ לך יותר טוב, כי שום תוכנה לא היתה מותקנת, ולך תתקין בלינוקס 😃 (לפחות שאתה מתחיל )....

סיבה מספר #1 למה לא לעבור לעולם ללינוקס: אין תמיכה ברטינה (אלא אם תכתוב 50000 פקודות שזה יתמוך)

סיבה מספר #2 - אתה מקבל מכות בבית ספר

נערך לאחרונה:
יש כאן מישהו שממש שילם על ה MS WIN שלו ?

אובונטו מתחיל להצדיק את המחיר שלו עבור המשתמש הרגיל.

אובונטו נחמד ומאפשר כניסה ראשונית לעולם מערכות ההפעלה שאינן MS WIN (בעיקר בגלל שה GUI מגניב ).

אני לא בטוח שזאת הסיבה למה שציינת ( אני אפילו לא בטוח שזה נתון נכון ). הגיוני יותר שזה קשור ל Network stack של ה OS

יתכן מאוד שהלינוקס רץ לך יותר טוב, כי שום תוכנה לא היתה מותקנת, ולך תתקין בלינוקס 😃 (לפחות שאתה מתחיל )....

סיבה מספר #2 - אתה מקבל מכות בבית ספר

היא לא חינמית?

• פותח/ת השרשור
וינדוס 7 דורש 2GB זיכרון שעולה היום 15 דולר. בנוסף, הוא דורש מעבד כפול ליבה פשוט במחיר של 50 דולר. יש לי בבית HTPC ב 150 דולר שהרכבתי שמריץ סירטי בלו ריי עם וינדוס 7, אז התאוריה שלך נכשלת.
לגבי זה שאני לא "פותח" את עצמי למערכת, אין פה מה לפתוח, אין לי חשק לכתוב 17 פקודות בטרמינל בשביל להריץ תוכנה כזו או אחרת או להתחיל להמיר תוכנות שאני משתמש (או לחפש להן תחליפים). האנטיוירוס כרגע לוקח לי 26MB מה RAM מתוך ה 8GB שיש לי, אז על איזו פגיעה בביצועים אתה בדיוק מדבר?
לינוקס זה למושפעים ולא יותר.
במקום להוכיח לך שלא צריך את הבאש, נוכיח לך כמה הוא עדיף:
מה קצר יותר- להיכנס לכרום (או כל דפדפן אחר) -> גוגל -> להריץ סקייפ -> להיכנס לאתר -> להוריד -> להתקין
או:
ctrl + alt + t -> sudo apt-get install skype -> להכניס סיסמא.
ברור שהבאש קצר בהרבה ונוח יותר, ובהתחלה גם מגניב לראות איך פתאום רצות טונות של שורות ולהרגיש האקר 🤪
הראם זה לא הכל. יש גם מעבד וקשיח, במיוחד קשיח שמחפש על כל המחשב וזה מרעיש ומעט אותו.
בנוגע למחשב- בישראל זה זול מדי, לא אפשרי. אבל בכל מקרה- עם לינוקס תקח מחשב אנטיקה עם 16MB ראם, מעבד משנת 1989 ועוד בערך 100MB בקשיח. כן, יש הפצה שבאמת רצה עם זה DSL שמה.

מושון, אין לך מושג.
+1
זה כיף מעולם אחר 😛
חחחח +1
צודק, אבל השורה האחרונה לא מדוייקת, אני אסביר בציטוט למטה.
OSX לא מבוססת על לינוקס, היא מבוססת על BSD.
לא מדוייק. לינוקס היא קוד פתוח ולכן מאק שעולה כסף לא יכולה להיות מבוסס כי זה הפר של תנאי השימוש. מאק מבוססת UNIX כי BSD כמעט ולא בשימוש תמורת כסף- רק FREEBSD שהיא נוצרה על ידי מפתחי יוניקס אחרי שמכרו את המערכת והיא נהייתה קוד סגור כמחאה וניסו לגרום לה להיות כמה שיותר זהה ליוניקס.
לינוקס, אגב, היא ראשי תיבות של: Linux Is Not UniX. ולמי שרוצה את ההסבר במשפט- מאק/OSX מבוססת יוניקס.
היא לא חינמית?
כל ההפצות חינמיות למעט RED HAT המקורית שעולה כסף. זה תמורת מתן שירות לתקלות טכניות. זה יעיל לבתי עסק קטנים שרוצים לינוקס על השרתים ואין להם מיליונים להחזיק מנהל מערכות לינוקס.

במקום להוכיח לך שלא צריך את הבאש, נוכיח לך כמה הוא עדיף:
מה קצר יותר- להיכנס לכרום (או כל דפדפן אחר) -> גוגל -> להריץ סקייפ -> להיכנס לאתר -> להוריד -> להתקין
או:
ctrl + alt + t -> sudo apt-get install skype -> להכניס סיסמא.
ברור שהבאש קצר בהרבה ונוח יותר, ובהתחלה גם מגניב לראות איך פתאום רצות טונות של שורות ולהרגיש האקר 🤪
הראם זה לא הכל. יש גם מעבד וקשיח, במיוחד קשיח שמחפש על כל המחשב וזה מרעיש ומעט אותו.
בנוגע למחשב- בישראל זה זול מדי, לא אפשרי. אבל בכל מקרה- עם לינוקס תקח מחשב אנטיקה עם 16MB ראם, מעבד משנת 1989 ועוד בערך 100MB בקשיח. כן,
כן, הרבה יותר נוח לכתוב פקודה בטרמינל ולקבל את התוכנה, אבל זה יקרה אחרי שנכנסתי לגוגל וחיפשתי מה הפקודה בשביל להתקין סקייפ ולפני כן מה הקיצור דרך בשביל להריץ את הטרמינל. אז מי עושה פה יותר פעולות, משתמש חדש שנכנס ללינוקס או אדם חדש שנכנס למערכת וינדוס/OSX?
ד"א בוינדוס אתה יכול להפעיל את run ולכתוב www.skype.com ותקבל ישר את האתר מול הפרצוף שלך.
מעבד כפול ליבה עולה היום 50 דולר וזה עוד מעבד טוב, אפשר לרכוש גם ב 20 דולר איזה AMD Athlon X2 לפני 5 שנים. ואין לי קשיח ואין לי רעשים, אני עם SSD. ומה זה מחפש בדיוק גם עם דיסק קשיח במחשב? לא מחפש שום דבר. אז כן, אם אתה עם מחשב בן 20 שנה שיש לו 16MB RAM ו 100MB של כונן קשיח, אז תהנה עם הלינוקס שלך - אבל אפשר לספור על יד אחת את האנשים שקיימים בעולם שמשתמשים במחשבים כאלו.

• פותח/ת השרשור
כן, הרבה יותר נוח לכתוב פקודה בטרמינל ולקבל את התוכנה, אבל זה יקרה אחרי שנכנסתי לגוגל וחיפשתי מה הפקודה בשביל להתקין סקייפ ולפני כן מה הקיצור דרך בשביל להריץ את הטרמינל. אז מי עושה פה יותר פעולות, משתמש חדש שנכנס ללינוקס או אדם חדש שנכנס למערכת וינדוס/OSX?
ד"א בוינדוס אתה יכול להפעיל את run ולכתוב www.skype.com ותקבל ישר את האתר מול הפרצוף שלך.
מעבד כפול ליבה עולה היום 50 דולר וזה עוד מעבד טוב, אפשר לרכוש גם ב 20 דולר איזה AMD Athlon X2 לפני 5 שנים. ואין לי קשיח ואין לי רעשים, אני עם SSD. ומה זה מחפש בדיוק גם עם דיסק קשיח במחשב? לא מחפש שום דבר. אז כן, אם אתה עם מחשב בן 20 שנה שיש לו 16MB RAM ו 100MB של כונן קשיח, אז תהנה עם הלינוקס שלך - אבל אפשר לספור על יד אחת את האנשים שקיימים בעולם שמשתמשים במחשבים כאלו.
רק לדברים יותר מתקדמים ומסובכים יש צורך בגוגל. הספר שהצעתי קודם, LINUX BIBLE מספיק בשביל באש מעולה לצרכים בסיסיים ואולי פעם בכמה חודשים תריץ גוגל על פקודה. חוץ מזה שלומדים את העיקרון מהר- SUDO APT-GET INSTALL X
אין בעיה לכניס PYTHON2.7 או SKYPE או PIDGIN או GNOME-SHELL וכו'.
הבעיה שאף משתמש ווינדוס לא יודע CMD ככה שזה לא נחשב, לעומת כמעט כל משתמש ביתי של לינוקס שכן ידע באש.
אתה מדבר על אמריקה שאצלכם הכל זול בהרבה. בארץ תוציא את זה ב-1200+, ובהתחשב בכל השיגועי שכל של מחאה חברתית אנשים לא שולפים את זה מהכיס. בלי קשר לינוקס יהיה מהיר יותר עם מחשב כמו שציינת, ובהרבה. אז זה שווינדוס ירוץ סביר עם מחשב כמו שציינת זה נחמד, אבל לעומת לינוקס הוא תקיעה אחת גדולה. בנוגע ל-SSD- שוב, לא כולם גרים בארה"ב ולא טחונים, אז זה לא כוחות =/
ויש יותר ממה שנדמה לך 😃

צודק, אבל השורה האחרונה לא מדוייקת, אני אסביר בציטוט למטה.

לא מדוייק. לינוקס היא קוד פתוח ולכן מאק שעולה כסף לא יכולה להיות מבוסס כי זה הפר של תנאי השימוש. מאק מבוססת UNIX כי BSD כמעט ולא בשימוש תמורת כסף- רק FREEBSD שהיא נוצרה על ידי מפתחי יוניקס אחרי שמכרו את המערכת והיא נהייתה קוד סגור כמחאה וניסו לגרום לה להיות כמה שיותר זהה ליוניקס.
לינוקס, אגב, היא ראשי תיבות של: Linux Is Not UniX. ולמי שרוצה את ההסבר במשפט- מאק/OSX מבוססת יוניקס.

כל ההפצות חינמיות למעט RED HAT המקורית שעולה כסף. זה תמורת מתן שירות לתקלות טכניות. זה יעיל לבתי עסק קטנים שרוצים לינוקס על השרתים ואין להם מיליונים להחזיק מנהל מערכות לינוקס.

אתה זה שלא מדייק.

OSX לא יכלה להתבסס על לינוקס כי היא (OSX) הקדימה אותה מבחינה כנרונולוגית.
FreeBSD לא נוצרה כמחאה, השורשים שלה הם בכלל מ- 386BSD, שהייתה פתוחה.
וההפצות הן פתוחות- שזה יותר מחינמיות. גם red hat פתוחה, אתה משלם על התמיכה ולא על הקוד.
התמיכה שאתה משלם עבור red hat לא באה להחליף מנהל למערכת.

• פותח/ת השרשור
אתה זה שלא מדייק.

OSX לא יכלה להתבסס על לינוקס כי הוא הקדים אותה מבחינה כנרונולוגית.
FreeBSD לא נוצרה כמחאה, השורשים שלה הם בכלל מ- 386BSD, שהייתה פתוחה.
וההפצות הן פתוחות- שזה יותר מחינמיות. גם red hat פתוחה, אתה משלם על התמיכה ולא על הקוד.
התמיכה שאתה משלם עבור red hat לא באה להחליף מנהל למערכת.
אמרתי שהיא מבוססת על UNIX, איפה אני טועה?
בכלליות המערכת שואפת להיות כמה שיותר קרובה ל-UNIX BASED בזמן שהיא UNIX-LIKE. אז FREEBSD, לא משנה אם מדובר על השורש שלה שזה 386BSD או הפרי-BSD רצתה להחזיר את יוניקס בצורת קוד פתוח.
RED HAT בחינם? תחלום. אתה משלם ומקבל תמיכה. ישירות היא לא עושה את זה, זו דוגמה למצב שזה משתלם.

אמרתי שהיא מבוססת על UNIX, איפה אני טועה?
בכלליות המערכת שואפת להיות כמה שיותר קרובה ל-UNIX BASED בזמן שהיא UNIX-LIKE. אז FREEBSD, לא משנה אם מדובר על השורש שלה שזה 386BSD או הפרי-BSD רצתה להחזיר את יוניקס בצורת קוד פתוח.
RED HAT בחינם? תחלום. אתה משלם ומקבל תמיכה. ישירות היא לא עושה את זה, זו דוגמה למצב שזה משתלם.

יותר מחינם! פתוח!
ואני לא חולם, הנה לך:
אם תעלה כמה רמות ב- FTP תראה שיש sourceים לכל הגרסאות.
אז כן red hat פתוחה, שזה יותר מחינם!

ובקשר ל- BSD, אתה כתבת:
"רק FREEBSD שהיא נוצרה על ידי מפתחי יוניקס אחרי שמכרו את המערכת והיא נהייתה קוד סגור כמחאה וניסו לגרום לה להיות כמה שיותר זהה ליוניקס."

אני תיקנתי אותך בזה שאמרתי שהיא לא נוצרה כמחאה של מפתחי יוניקס, אלה כפאט'צים על 386BSD.
אז המפתחים לא ניסו "להחזיר את יוניקס בצורת קוד פתוח"- כי הם התבססו על משהו שהיה כבר פתוח.

נערך לאחרונה:
בנוגע ל-SSD- שוב, לא כולם גרים בארה"ב ולא טחונים, אז זה לא כוחות =/
ויש יותר ממה שנדמה לך 😃
לא ידעתי שטחון זה אחד עם
280-400 שקל ספייר.. (שזה כמה יעלה לך 128GB SSD פחות או יותר)

• פותח/ת השרשור
יותר מחינם! פתוח!
ואני לא חולם, הנה לך:
אם תעלה כמה רמות ב- FTP תראה שיש sourceים לכל הגרסאות.
אז כן red hat פתוחה, שזה יותר מחינם!

ובקשר ל- BSD, אתה כתבת:
"רק FREEBSD שהיא נוצרה על ידי מפתחי יוניקס אחרי שמכרו את המערכת והיא נהייתה קוד סגור כמחאה וניסו לגרום לה להיות כמה שיותר זהה ליוניקס."

אני תיקנתי אותך בזה שאמרתי שהיא לא נוצרה כמחאה של מפתחי יוניקס, אלה כפאט'צים על 386BSD.
אז המפתחים לא ניסו "להחזיר את יוניקס בצורת קוד פתוח"- כי הם התבססו על משהו שהיה כבר פתוח.
תודה, חידשת לי 😃
לא ידעתי שטחון זה אחד עם
280-400 שקל ספייר.. (שזה כמה יעלה לך 128GB SSD פחות או יותר)
אתה גם צריך לדאוג ל-RAID בלוח האם בדרך כלל ועוד כמה שטויות. זה בזבוז מטורף- זה או להתפשר על ספק/מארז/לוח אם/מעבד/כרטיס מסך ולדחוף SSD או שיש לך תקציב גבוה שאתה לא מתפשר על כלום. SSD לא שווה התפשרות באף רכיב בשבילו. אני בונה כל היום מפרטים לאנשים, אני יודע מתי SSD נכנס ומתי לא. הוא נכנס כשזה 5000+ מינימום.

תודה, חידשת לי 😃

אתה גם צריך לדאוג ל-RAID בלוח האם בדרך כלל ועוד כמה שטויות. זה בזבוז מטורף- זה או להתפשר על ספק/מארז/לוח אם/מעבד/כרטיס מסך ולדחוף SSD או שיש לך תקציב גבוה שאתה לא מתפשר על כלום. SSD לא שווה התפשרות באף רכיב בשבילו. אני בונה כל היום מפרטים לאנשים, אני יודע מתי SSD נכנס ומתי לא. הוא נכנס כשזה 5000+ מינימום.
זה תלוי ברצונות של המשתמש . אתה מדבר על גיימרים שכל החלקים צריכים להיות בין הטובים. יש אנשים שהשימוש שלהם הוא גלישה באינטרנט,עבודה, סרטים , משחק פה ושם .. והם רוצים מהירות נגיד - למה לא "להתפשר" על חלק אחר בשבילו אם האדם רוצה מהירות ? (לדוגמא במיוחד במחשבים ניידים).
אני,אישית, יש לי אותו מחשב כבר כמה שנים עד היום הוא נחשב סבבה לגמרי אבל צריך נגיד לשפר כרטיס מסך אבל אני לא רוצה כי אני מסתפק במה שיש לי גם ככה והעדפתי SSD שבן דוד שלי מביא לי אותו ועלה לי 79 דולר...אני חושב שזה השיפור הכי טוב שהייתי יכול לעשות (בשבילי)

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית