הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יכול להתקדם מאימון לאימון בSS להישאר או לעבור ללינארית ?

godlin23

משתמש משקיע
4,229
1,530
נק' מוניטין:
2,943
4,229
1,530
כרגע אני על 82.5 קילו סקוואט , וכרגע אני לא מצליח להתקדם מאימון לאימון במשקלים של הסקוואט
הבעיה היא שיש לי כאבים בשריר הפנימי של רגל שמאל (עזור המפשעה)
כאשר רק התחלתי עם סקוואט היה לי כאבים שלא יכלתי ללכת אחרי שעשיתי סקוואט במשך יום יומיים

עכשיו הכאבים הם רק בזמן התרגיל ואולי כמה דקות אחרי זה ואז זה נעלם
אני מניח שהשריר שלי שם מאוד חלש (הרגליים שלי באופן כללי חלשות יחסית לשאר הגוף)
כאשר אני עושה אותו משקל 2 אימונים רצוף אז בפעם השניה כבר כמעט ואין כאב ובאימון אחריו אין לי כמעט בעיה לעלות משקל

אז השאלה האם להמשיך בתוכנית SS ופשוט להתקדם כל 2 אימונים או אולי לעבור לתוכנית עם התקדמות שבועית ששם השריר ברגל מספיק להתרגל ?

משקלי עבודה שלי עכשיו
סקוואט : 82.5
דדליפט:105
בנץ:92.5
פרס:52.5
חתירת פנדלי:70
מתח ומקבילים: משקל גוף +24 קילו

נתונים שלי 1.85 מטר , משקל 81

תודה לעזורים

אחד מהבאים אמור לפתור את זה:
1. אתה ישן מספיק?
2. אתה אוכל מספיק?
3. עשית ריסט?
4. הטכניקה שלך נכונה?
5. חשבת להוריד התקדמות (לחצי, אבל רק אם אתה עשית את כל השאר!)?
6. אתה מתמתח לפני התרגיל? זה עוזר לביצועים וריפטו אומר שזה הכרחי וחלק מהתוכנית.

תוודא שאתה נח מספיק.
תאכל טוב ותוודא שאתה מכניס את כל התזונה שהגוף שלך צריך.
אם כואב לך אתה יכול לנוח כמה ימים לתת לגוף להתאושש לא צריך "להיכנס" בכאב, כאב זאת נורה אדומה אתה חייב להיות קשוב לגוף שלך.
נסה לשמור על אזור הכאב חם, אל תלבש קצר (גם ככה חורף עכשיו) ואולי תמרח משחה (כמו בן גיי או וולטרן)

כשאתה חוזר להתאמן על אותו אזור אל תעמיס במשקל, אם האזור הזה חלש יחסית לשאר הגוף תתן לו קצת יותר זמן ותהיה סבלני.

• פותח/ת השרשור
הקושי שלי הוא לא בגלל חוסר שינה או אוכל
הקושי נובע מכאבים במשקל עבודה שלי ורק בסקוואט, אבל אם אני עושה אותו משקל ב 2 אימונים אז הכאב מינימלי או לא מורגש בכלל

השאלה שלי האם להמשיך עם SS ופשוט להתקדם בסקוואט כל 2 אימונים או לעבור לתוכנית לינארית ששם התקדמות היא יותר איטית ?

נערך לאחרונה:
הקושי שלי הוא לא בגלל חוסר שינה או אוכל
הקושי נובע מכאבים במשקל עבודה שלי ורק בסקוואט, אבל אם אני עושה אותו משקל ב 2 אימונים אז הכאב מינימלי או לא מורגש בכלל

השאלה שלי האם להמשיך עם SS ופשוט להתקדם בסקוואט כל 2 אימונים או לעבור לתוכנית לינארית ששם התקדמות היא יותר איטית ?
טכניקה, טכניקה, טכניקה.

• פותח/ת השרשור
טכניקה, טכניקה, טכניקה.

לא יודע אם קראת את מה שרשמתי בהתחלה אבל הכאב הוא כאב שחוזר שהיה לי בהתחלה במשקלים נמוכים והטכניקה שלי הייתה בהם בסדר גמור , כל סט עמד לידי אחד המדריכים (שבעצמם עושים סקוואט) והסתכלו אלי , ממה שהם אמרו לי זה שהשריר שלי חלש והציעו לי לעשות את מכשיר הגיניקולוג לעזור בשריר, אבל אני פחוד לעייף בכלל את השריר שם ואז אני בכלל לא יוכל לעשות סקוואט

הטכניקה כרגע גם בסדר במשקלי החימום , אבל במשקלי עבודה בחזרות האחרונות היא כבר לא 100% בגלל הכאב

גם לי היה כאבים כאלה , ואחרי שמתחתי את הרגליים כמו שצריך לפני התרגיל הכאבים הפסיקו

איזה מתיחות אתה עושה ?

אז אולי הכאבים הם בגלל שהיא לא 100% והיא לא 100% בגלל הכאבים 😃
בכל מקרה תעלה סרטונים לפורום, מדריך לא מספיק לצערי.
מתיחות חפש בגוגל, יש גם כמה במאמר של SS

לא יודע אם קראת את מה שרשמתי בהתחלה אבל הכאב הוא כאב שחוזר שהיה לי בהתחלה במשקלים נמוכים והטכניקה שלי הייתה בהם בסדר גמור , כל סט עמד לידי אחד המדריכים (שבעצמם עושים סקוואט) והסתכלו אלי , ממה שהם אמרו לי זה שהשריר שלי חלש והציעו לי לעשות את מכשיר הגיניקולוג לעזור בשריר, אבל אני פחוד לעייף בכלל את השריר שם ואז אני בכלל לא יוכל לעשות סקוואט

הטכניקה כרגע גם בסדר במשקלי החימום , אבל במשקלי עבודה בחזרות האחרונות היא כבר לא 100% בגלל הכאב

איזה מתיחות אתה עושה ?

נוגע עם הידיים ברצפה , ושפגטים כמה שאני יכול ..

זה מזכיר לי:
ריפטו ממליץ על קפיצות פליאומטריות (לא יודע איך קוראים לזה בעברית, קראתי רק באנגלית):

זה אמור מאד לעזור.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תעבור ללינארית לא הייתי מעקב את כל ההתקדמות של פלג גוף עליון רק בגלל שלסקוואט ולדדליפט יש עוד פוטנציאל בSS פשוט תעשה לינארית ההתקדמות בה מספיק מהירה אל תזדרז לשום מקום אתה לא הולך להיות ספורטאי מתחרה כך את הזמן שלך ותעשה את הדברים בדרך הבטוחה

תעבור ללינארית לא הייתי מעקב את כל ההתקדמות של פלג גוף עליון רק בגלל שלסקוואט ולדדליפט יש עוד פוטנציאל בSS פשוט תעשה לינארית ההתקדמות בה מספיק מהירה אל תזדרז לשום מקום אתה לא הולך להיות ספורטאי מתחרה כך את הזמן שלך ותעשה את הדברים בדרך הבטוחה
אתה עושה צחוק? לעקב פלג גוף עליון? הוא לא מתקדם בסקוואט, כל השאר בסדר facepalm
ומי לעזאזל עוצר ב-SS בסקוואט 82.5??? עוצרים ב-100 מינימוםםםם
לדעתי 110 רק אם ממש אי אפשר.

• פותח/ת השרשור
אז אולי הכאבים הם בגלל שהיא לא 100% והיא לא 100% בגלל הכאבים 😃
בכל מקרה תעלה סרטונים לפורום, מדריך לא מספיק לצערי.
מתיחות חפש בגוגל, יש גם כמה במאמר של SS

אני דיי בטוח שמדריך יותר טוב מאנשים שיראו אותי בסרטון, כי הוא רואה אותי מכל כיוון אפשרי
אבל בכל מקרה תודה

אתה עושה צחוק? לעקב פלג גוף עליון? הוא לא מתקדם בסקוואט, כל השאר בסדר facepalm
ומי לעזאזל עוצר ב-SS בסקוואט 82.5??? עוצרים ב-100 מינימוםםםם
לדעתי 110 רק אם ממש אי אפשר.

הבעיה שאני לא מתקדם כל כך כבר בשאר התרגילים (כמו בנץ ופרס) עוד לא ניסיתי לעשות ריסט שזה ניראה לי הבעיה שלי בתרגילים האלו

ואני חושב שאולי באמת כדאי לי לעבור תוכנית כי כרגע ההתקדמות שלי ב SS היא יוצאת גם ככה די איטית בהנחה שהמתיחות לא יעזרו לי

בכל אופן תודה לכולם , אני ינסה עכשיו איזה 3-4 אימונים לעשות מתיחות ומשם אני יראה מה אני יעשה

אני קודם יבדוק אם המתיחות וריסטים יעזרו לי , אבל בכל אופן תודה על העצה

שוב- מתיחות, ריסט, קיצוץ התקדמות, אוכל ושינה. יש לך בנץ' ממש גבוה ולעומת זאת סקוואט של 82.5 ק"ג, שבן אדם רגיל מגיע לזה תוך שבוע וחצי (15 ק"ג כל שבוע. בן אדם ממוצע ממתחיל מ-60 ק"ג בדרך כלל. שבוע וחצי - שבועיים הוא על 85 - 90)...

• פותח/ת השרשור
שוב- מתיחות, ריסט, קיצוץ התקדמות, אוכל ושינה. יש לך בנץ' ממש גבוה ולעומת זאת סקוואט של 82.5 ק"ג, שבן אדם רגיל מגיע לזה תוך שבוע וחצי (15 ק"ג כל שבוע. בן אדם ממוצע ממתחיל מ-60 ק"ג בדרך כלל. שבוע וחצי - שבועיים הוא על 85 - 90)...

לצערי יש לי "צ'יקן לגס" והייתי מזניח רגליים באימוני ה AB שעשיתי מזמן, עכשיו אצלי הרגליים בעדיפות עליונה

לצערי יש לי "צ'יקן לגס" והייתי מזניח רגליים באימוני ה AB שעשיתי מזמן, עכשיו אצלי הרגליים בעדיפות עליונה
אז תמשיך SS, תעשה ריסט אם צריך (אפשר גם להוריד את ההתקדמות אם זה נחוץ), תאכל יותר אם צריך ותישן יותר אם צריך 😃

גם לי היה את זה, להרבה אחרים גם. ברגע שעשיתי מתיחות לפני אימון זה עבר מיידית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
גם לי היה את זה, להרבה אחרים גם. ברגע שעשיתי מתיחות לפני אימון זה עבר מיידית.

אה תודה רבה לך , מקווה שזה יעבור לי, ישיבת פרפר גם טוב לאותו אזור כן ?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית