הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שעועית, כן ? לא ? למה ? ואיזו ?

sandrik

משתמש פעיל
492
3
נק' מוניטין:
185
492
3
אני מנסה לגוון בפחמימה בתפריט שלי
מה דעתכם על שעועית ? ואם כן- יש המון סוגים בחנות...מה הכי כדאי?
תודה

וואי כמה שלא יודעים לענוות על שאלות...מי שאל על שיבולת שועל ? שאלתי אם כדאי שעועית ואם כן איזה סוג ?
או שפשוט אפילו לא טרחת לקרוא את מה שכתבו לך?
ואם זה שהפוסט הפך לדיון של שיבולת שועל פוגע בך עד כדי כך ,אני אפרסם פוסט סליחה שבו כל המדברים על השיבולת יבקשו סליחה

ברוב הפחממות (האמת שלא מצאתי פחממות חוץ משעועית, עדשים ותרד) החלבון הוא לא חלבון מלא. זאת אומרת שחסרה בו חומצת אמינו אחת או יותר.
אתה יכול לראות כאן http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4300/2 שבטבלת חומצות אמינו הscore גבוה מ100.
כל סקור גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא.
זה לא נכון כ''כ אולי אם תשלב קיטניה ודגן אז תקבל את חומצות האמינו שדיברת עליהם(חוץ מקינואה) ...למרות שההרכב בחומצות אמינו מאוד נמוך לעומת חלבון מהחי ...

שעועית לבנה זה מצוין, יש בה גם הרבה חלבון, הכי הרבה מכל סוגי השעועית שאני מכיר. 25 גרם חלבון ל100 גרם אם אני זוכר נכון.

זה לא נכון כ''כ אולי אם תשלב קיטניה ודגן אז תקבל את חומצות האמינו שדיברת עליהם(חוץ מקינואה) ...למרות שההרכב בחומצות אמינו מאוד נמוך לעומת חלבון מהחי ...
אני לא בטוח שאני מבין מה אתה אומר.
אבל אם זה שאפשר לשלב קטניה ודגן כדי להשלים את החומצת אמינו שחסרה בדגן אז זה אולי נכון...אבל עדיין יהייה חוסר בחומצת אמינו מסויימת.
האמת שאני לא כל כך יודע כמה זה קריטי. יכול להיות שזה מאוד זניח ויכול להיות שאת ה-4 גרם חלבון שיש בפרוסת לחם שאתה אוכל אתה בכלל לא יכול להחשיב.
זה להתעסק בהמון מספרים.
בכל מקרה, שעועית= חלבון מלא וטוב.

שעועית לבנה זה מצוין, יש בה גם הרבה חלבון, הכי הרבה מכל סוגי השעועית שאני מכיר. 25 גרם חלבון ל100 גרם אם אני זוכר נכון.
25 גרם חלבון ב100 גרם? הגזמת קצת לא חושב?
יש שם 9 גרם. שזה גם הרבה לפחממה.

אממ למה לא?
אומנם הכמות היא לא כמו בבשר אבל אם אכלת 100 גרם של שעועית ה9 גרם של החלבון בהחלט נחשבים כחלבון טוב.

כן, צודק.
אבל לא אוכלים את זה לא מבושל.
בכל מקרה, ערכים נשארים זהים. 24% קלוריות מחלבון...מבושל או לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית