הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית אימון לאן ? (חיטוב/מסה)

taninanak

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום לפורום,

קצת רקע- בן 30, 177, משקל 79, ~20% שומן.
לא התאמנתי אף פעם ולפני שנה הגעתי למשקל שיא של 80 קילו והתחלתי לרוץ. עד הקיץ ירדתי ל 73 קילו (ו-16% שומן).
נרשמתי לחדר כושר וע"י תכנית FBW ו AB עליתי למשקל הנוכחי על ידי תזונת יתר (למרות שצברתי קצת שריר, היחס לא מספיק טוב).

השאלה היא מה עושים עכשיו?

מצד אחד חשבתי לעשות SS/SL כדי לצבור מסת שריר.
מצד שני אולי אני צריך קודם חיטוב לאיזור של 75 קילו ולהתחיל מסה משם.

המטרה הכללית היא לתחזק ולעלות במסת שריר. לא מחפש קוביות בטן.

מה הייתם ממליצים?

תודה!

אם אתה רוצה מסת שריר גדולה יותר אז תמשיך מסה

אני בדומה לך פתחתי שאלה דומה לפני כחודש לגבי חיטוב או מסה כשאחוזי השומן שלי עמדו על 17% והמליצו לי לעבוד חיטוב.
ללא קשר קראתי מאמר שממליץ (אני מדגיש ממליץ ולא מחייב) לעשות חיטוב במידה ואחוזי השומן גבוהים מ 15%.

בסופו של עניין זה שיקול שלך רק תזכור...
אי אפשר לעלות מסת שריר נקייה ב 100%, תמיד עולים עם שומנים על הדרך אז קח בחשבון שאם אתה ממשיך מסה אתה תעלה גם באחוזי שומן.
אם טוב לך במראה שלך אז תמשיך מסה, אם לא רצוי שתעשה חיטוב.

שלום לפורום,

קצת רקע- בן 30, 177, משקל 79, ~20% שומן.
לא התאמנתי אף פעם ולפני שנה הגעתי למשקל שיא של 80 קילו והתחלתי לרוץ. עד הקיץ ירדתי ל 73 קילו (ו-16% שומן).
נרשמתי לחדר כושר וע"י תכנית FBW ו AB עליתי למשקל הנוכחי על ידי תזונת יתר (למרות שצברתי קצת שריר, היחס לא מספיק טוב).

השאלה היא מה עושים עכשיו?

מצד אחד חשבתי לעשות SS/SL כדי לצבור מסת שריר.
מצד שני אולי אני צריך קודם חיטוב לאיזור של 75 קילו ולהתחיל מסה משם.

המטרה הכללית היא לתחזק ולעלות במסת שריר. לא מחפש קוביות בטן.

מה הייתם ממליצים?

תודה!

לדעתי......חיטוב + תוכנית בסיס עד 10-12%% שומן.
גם תעלה במשקלים וגם תוריד את השומן.
אחרי זה מסה לא יותר מידי מלוכלכת עד 18-20% .
ואחרי זה שוב חיטוב ו........שוב....שוב

חיטוב מ-2 סיבות:
20% שומן זה די הרבה
והסיבה השנייה היא שאחרי SS כנראה תגיע ל-25 ואפילו ל-30 אחוזי שומן. במצב הזה הסיכוי שתפרוש באמצע גבוה בהרבה. לרדת מ-20 ל-15 לעומת לרדת מ-25 ל-15 זה הפרש עצום ועוד כמה חודשים שישגעו אותך.
תרד ל-10 - 12 ואז תתן מסה ארוכה עד 20 ושוב עד 12 - 10, עד 20 וכו'.

Back
למעלה תחתית