הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ירידה ב2/3 מנפח האימון בזמן חיטוב

barneystinson

משתמש פעיל
310
1
נק' מוניטין:
-12
310
1
לפי אחד המאמרים שקראתי בפורטל (קישור למטה) ניתן להוריד את נפח האימונים ב2/3 בזמן חיטוב מהנפח שהיית מתאמן בו בזמן העלייה במסה, ועדיין לשמור על מסת השריר הקיימת.
אם הייתי מתאמן בתקופת המסה 3 אימוני FBW, זה אומר שאני יכול להוריד 2 אימונים ולהישאר עם אימון שבועי אחד בלבד?

קישור למאמר:
http://www.kilogram.co.il/2188/אימוני-משקולות-בחיטוב-חלק-ב/

אם אני לא טועה הכוונה זה להוריד את המשקלי עבודה, וזה גם רק לקראת חודש חודשיים של חיטוב
בהתחלת החיטוב אתה תוכל להמשיך לעבוד על אותו משקל , אבל אחרי תקופה של חיטוב אתה לא תוכל להמשיך ואז מומלץ להוריד קצת משקל בשביל להימנע מפציעה

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה הכוונה זה להוריד את המשקלי עבודה, וזה גם רק לקראת חודש חודשיים של חיטוב
בהתחלת החיטוב אתה תוכל להמשיך לעבוד על אותו משקל , אבל אחרי תקופה של חיטוב אתה לא תוכל להמשיך ואז מומלץ להוריד קצת משקל בשביל להימנע מפציעה
בהקשר הזה מדובר על נפח האימון, לא על עצימות/משקלים.

ולעניינו, זה תקין בחיטוב על מנת לשמור על מסת השריר הקיימת?
לא, כי אין מספיק גירוי לשריר, ובגירעון קלורי, הגוף ישרוף את מה שהוא לא צריך, ככה שאין אתה לא נותן גירוי לשרירים, הוא יתחיל לפרק אותם.

מדובר בלהוריד מס' סטים לא מס' אימונים\משקלים... (אם עשית 3 סטים כל תרגיל, אתה יכול לרדת לסט אחד).

רציני מאוד, למה?
עצימות- מספר האימונים בשבוע.
נפח- מספר הסטים.
תקן אותי אם אני טועה.
אתה טועה. במה שקשור למוטות ופלטות:
נפח = חזרות כפול משקל
עצימות = אחוז מRM1

אתה מדבר על תדירות. ועושה סלט.

• פותח/ת השרשור
אתה טועה. במה שקשור למוטות ופלטות:
נפח = חזרות כפול משקל
עצימות = אחוז מRM1

אתה מדבר על תדירות. ועושה סלט.

beast and cheat, אני יכול להתאמן פעם בשבוע בחיטוב? (שזה בעצם 1/3 ממה שעשיתי לפני כן במסה)

beast and cheat, אני יכול להתאמן פעם בשבוע בחיטוב? (שזה בעצם 1/3 ממה שעשיתי לפני כן במסה)
זה לא רעיון מבריק, בהנחה והמטרה שלך היא לשמור כמה שיותר מהמסה והכוח שלך.

סבבה, תודה.
רק שתבין דוגמא טובה לדבר - מאסה עם SS לדוגמא שיש לך תרגילים מורכבים 3X5 רוב התרגילים ובחיטוב לעבור ללינארית שעושים 1X5 ועולים בהדרגה עד ל5RM שלך ועושים איתו סט אחד ולא 3
לווא דווקא אני אומר שלינארית מתאימה רק לחיטוב , היא מתאימה גם למאסה - אין לי נסיון אישי איתה עדיין אבל ראיתי פה כמה חברה שעשו אותה במאסה והגיעו לתוצאות יפות פשוט יש בה פחות נפח מאשר תוכניות אחרות..

אפשר ורצוי לקצץ בשני שליש מהנפח שעשית לפני החיטוב. שליש מהנפח זה לאו דווקא אימון אחד בשבוע במקום שלוש, זה יותר בכיוון של סט אחד מתרגיל במקום שלושה סטים (כמו שאמרו לך).

תשמור על התדירות, תשמור על העצימות, תקצץ בנפח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית