ייעוץ לגבי סוג אימון לתוכנית לבניית שריר

• פותח/ת השרשור dd=
  • פורסם בתאריך

dd=

משתמש פעיל
422
0
נק' מוניטין:
0
422
0
👋
יש לי שאלה לגבי האימון שאני יעשה בחדר כושר בשאיפה לעלות מאסת שריר ( טווח של חודשיים שלוש גג 😃) .
אני כרגע סיימתי חיטוב ולאחר זמן חושבים עם עצמי החלטתי על גדילה במסת שריר לשם ירידה וחיטוב כללי בסופו של דבר.
כרגע אני עומד על 77-78 ק"ג ל1.83 מטר .
ההתלבטות שלי באה בעקבות זה שמצד אחד אני יכול להתאמן 5 ימים בשבוע אפילו 6 (בדר"כ ) ,אך מכיוון שאני בצבא יש מצבים שאני יכול להתאמן רק 4 ימים והם ברציפות.(מראשון עד רביעי )
אני רציתי להתחיל SS אבל העניין שיכול להיות מצבים שפשוט יצא מצב שבו יצא לעשות יום אחרי יום אימון רציף ואני לא חושב שאני ימצא את התוכנית עד הסוף.
עכשיו רשום שהתוכנית למתחילים ואני לא יודע אם אני עומד בקטגוריה הזאת לא בגלל וותק או משהו כזה אלא בעקבות המושג שאינו ברור לי ( בן אדם שמתאושש מאימון לאימון?).
השאלה שלי מה אני יכול לעשות כך שאני יראה תוצאות ? איזה אימון ? אולי SS בכל זאת תופס? אם לא מה כדאי?
תודה רבה לכל המגיבים!

נערך לאחרונה:
תעשה SS. במקרה של אימון יום אחרי יום תעשה התאמות, כמו למשל אימון קל להתאוששות.

• פותח/ת השרשור
במקרה ויש לי סמית משין זה נורא?(רק לסקוואט) בצבא אין כלוב והאפשרות היחידה זה לעשות סקוואט בסמית..

אם אין ברירה אז אין ברירה אחי תעשה

אם אין ברירה אז אין ברירה אחי תעשה

לא אסור בתכלית האיסור לעשות בסמית !
וגם אני לא עושה בכלוב זה לא כזה נורא רק תמצא מקום שבוא אתה יכול להניח את המוט משתי הצדדים בערך בגובה שלך. אם אתה רוצה להיות ערבי קח רפסודות ותעשה 2 ערימות. או שתבנה כלוב מעץ תראה ביוטיוב.

במקרה ויש לי סמית משין זה נורא?(רק לסקוואט) בצבא אין כלוב והאפשרות היחידה זה לעשות סקוואט בסמית..

לא. אם אין לך דרך לאלתר - למשל, לשים את המוט החופשי במתקן של הסמית' או במתקן של המקבילים, אז כבר עדיף לעשות לג פרס במכונה, ולהתמקד בדדליפט.

• פותח/ת השרשור
ועוד שאלה אחת
אני מתאמן בשבוע 3 פעמים או שהעיקר שיהיה אפשר של יום מנוחה בין אימון לאימון?

לא אסור בתכלית האיסור לעשות בסמית !
וגם אני לא עושה בכלוב זה לא כזה נורא רק תמצא מקום שבוא אתה יכול להניח את המוט משתי הצדדים בערך בגובה שלך. אם אתה רוצה להיות ערבי קח רפסודות ותעשה 2 ערימות. או שתבנה כלוב מעץ תראה ביוטיוב.
חחחח עלק אם אתה רוצה להיות ערבי ולשים רפסודות... LOL
בקיצור, אם אין דרך לאלתר ואתה בכל זאת רוצה לעשות את התכנית אני לא רואה למה לא לעשות בסמית'. יש את החסרונות ויש את היתרונות.
התכנית תשפיע עליך כמעט באותה מידה, מלבד החסרונות הכרוכים בסקוואט בסמית' מאשין.

חחחח עלק אם אתה רוצה להיות ערבי ולשים רפסודות... LOL
בקיצור, אם אין דרך לאלתר ואתה בכל זאת רוצה לעשות את התכנית אני לא רואה למה לא לעשות בסמית'. יש את החסרונות ויש את היתרונות.
התכנית תשפיע עליך כמעט באותה מידה, מלבד החסרונות הכרוכים בסקוואט בסמית' מאשין.

כמו שאמרו למעלה סמית משין לא יכול להיות תחליף נורמלי לסקוואט חופשי,אם כבר הולכים על מכונות אז עדיף לג פרס.

• פותח/ת השרשור
מה לגבי מספר האימונים בשבוע??

כמו שאמרו למעלה סמית משין לא יכול להיות תחליף נורמלי לסקוואט חופשי,אם כבר הולכים על מכונות אז עדיף לג פרס.
אם הוא רוצה לעשות SS - אין לו ברירה. אין דבר כזה SS עם לג פרס.
וכשחושבים על זה לעומק, חוץ מזה שהמייצבים לא עובדים בסמית', הוא יביא לתוצאות דומות בדיוק כמו בסקוואט החופשי מלבד החסרונות הנוספים שלו, אך בגדול הוא יצבור מסת שריר ויצליח בתכנית.

אם הוא רוצה לעשות SS - אין לו ברירה. אין דבר כזה SS עם לג פרס.
וכשחושבים על זה לעומק, חוץ מזה שהמייצבים לא עובדים בסמית', הוא יביא לתוצאות דומות בדיוק כמו בסקוואט החופשי מלבד החסרונות הנוספים שלו, אך בגדול הוא יצבור מסת שריר ויצליח בתכנית.

גם אין דבר כזה SS עם סמית' משין. הקיבוע של התנועה ע"י המתקן של הסמית' גורם לתנוחה לא נכונה ולעומס מוגבר על הגב והברכיים, ועל כן הוא בעל סיכון מוגבר לפציעה, ואם אין שום דרך לעשות סקוואט חופשי, אז עדיף לג פרס במכונה.

• פותח/ת השרשור
מה לגבי ימי אימונים צריך בהגדרה יום מנוחה בין אימון לאימון (למשל : ראשון, שלישי, חמישי ,שבת) או שבשבוע מותר עד 3 אימונים?

צריך יום מנוחה בין אימון לאימון. אם יוצא לך בלית ברירה שני אימונים רצופים, אז או שתוותר או שתעשה אימון קל ביום השני.

• פותח/ת השרשור
אה אז בעיקרון אין בעיה לעשות באותו השבוע יותר משלושה אימונים כל עוד יש מנוחה בין האימונים?

בגדול, אין יותר מדי בעיה להתאמן 4 פעמים בשבוע אם יוצא ככה (ראשון, שלישי, חמישי ושבת), אבל בתכנית אינטנסיבית כמו SS, אתה תראה בהמשך שאתה צריך את המנוחה של היומיים כדי להתאושש לאימון הבא.

• פותח/ת השרשור
הבנתי תודה .. ולגבי הפאוור קלין הבנתי שעדיף שיהיה משהו שמבין בשביל ללמוד לעשות נכון..
התחלופה PPST בסדר?

• פותח/ת השרשור
יש הגדרת זמן לגבי המנוחה בין סטים?

Back
למעלה תחתית