הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכמה אחוזי שומן צריך להגיע במסה?

ליעד קשת

משתמש מתחיל
244
1
נק' מוניטין:
-27
244
1
לכמה אחוזי שומן צריך להגיע במסה? אני רוצה לעשות חודשיים - שלוש מסה רצינית וחזקה, לכמה אחוזי שומן אני צריך להגיע בערך?
RMR: 1883 אם צריך את זה.
תפריט: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=36564

תודה

זה תלוי. יש אנשים שיעדיפו לעשות מאסה ארוכה מאד ולהגיע לסכומים מטורפים כמו 25% שומן, לרדת ל-10% שומן (אפילו 8%) ולעלות עד ל-25% וכו'.
יש כאלה שעושים מסות וחיטובים קצרים- 15 - 16 עד 20 - 18.
אבל בתכל'ס הסטנדרט הוא 10 - 12 (אם אתה מגיע ל-12 ואתה כבר על סף תת משקל/כבר בתת משקל או פשוט נראה מגעיל אז תעצור שם. מסה לא עושים מעל 15%, ככה שזה המינימום למעצר) ולסיים ב-20%.

את עושה מסה עד שאתה חושב שאתה כבר לא נראה טוב, חיטוב אותו הדבר שאתה כבר מרגיש שאתה נראה טוב אתה חוזר למסה..

• פותח/ת השרשור
תראה אני שוקל כרגע 53 קילו אני רוצה להגיע ל60 קילו (בגלל שאני שחיף, בלי קשר לכלום) ולהגיע ל12 -13 אחוזי שומן עד סוף החורף. ואז בתחילת הקיץ לתת את החיטוב של החיים ולרדת.

תראה אני שוקל כרגע 53 קילו אני רוצה להגיע ל60 קילו (בגלל שאני שחיף, בלי קשר לכלום) ולהגיע ל12 -13 אחוזי שומן עד סוף החורף. ואז בתחילת הקיץ לתת את החיטוב של החיים ולרדת.
החשיבה שלך לא נכונכה, אנשים בדרך כלל מחטבים ל12 אחוז שומן לפי התיאור שלך אתה יכול למשוך את המסה איפלו בקיץ ולהראות טוב.
אל תפחד להשמין, בסופו של דבר אתה תוריד את הכל

• פותח/ת השרשור
אני מפחד שאני לא יראה טוב ואני יראה שמן יותר מדי.

אם אתה עושה "מסה" למשך כל כך קצת זמן, אל תצפה ליותר מדי.

• פותח/ת השרשור
אני לא מצפה ליותר מדי, אני רוצה מסה קטנה כזאת של חודש חודשיים ואז לחטב חזק. אלון, הבעיה היא שאני מפחד שיעלמו לי מה שעבדתי עליהם.

אני לא מצפה ליותר מדי, אני רוצה מסה קטנה כזאת של חודש חודשיים ואז לחטב חזק. אלון, הבעיה היא שאני מפחד שיעלמו לי מה שעבדתי עליהם.
אם אתה שוקל 52 אין לך מה לאבד.
ובמסה אתה לא מאבד כלום רק משיג

באשכול של תוצאות SS בנעוץ יש לך מישהו שהעלה ב-SS 20 ק"ג והיה במצב טוב משלך ויצא ממש טוב. אל תפחד, אתה לא צריך לעלות ל-60 כי זה תת משקל בשבילך. תציב לעצמך מטרה כזו-
20 ק"ג (או 15 ק"ג) ולהגיע ל-15% - 18% שומן. אם אתה כרגע מתחת ל-10%, וככה אתה מתאר את זה (תעלה תמונה לתמונות חברי האתר להערכה- יתן לך מידע מאד חשוב שאתה לא תתצטער שקיבלת), זה יהיה אפילו קל מדי 😃
אגב, עם 20 ק"ג שהוספת שרובם שריר על 18% שומן אתה תראה נפלא, וסביר להניח שגם על 20%.
אגב- מחטבים כשיש כרס על 18% שומן מינימום. לחטב מ-10% - 12% למספר חד ספרתי מתאים לבילדרים מתקדמים בלבד שיש להם הרבה שריר והחיטוב רק יגרום להם להיראות ממש טוב לתחרות (ממש טוב מבחינת השופטים והבילדרים, אישית זה עושה לי בחילה). אתה תראה כמו ניצול שואה אחרי זה.
יודע מה?
תרשום בגוגל 15 BODY FAT או כל מיני מספרים כאלה ותראה מה זה אומר אחוז השומן הזה
תחפש תמונות של רזים בלי שריר ולא של מתאמנים ותיקים.

נערך לאחרונה:
אוקיי אז לאיזה אחוז שומן אני צריך להגיע? ותמונה:
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/578344_514378898589741_1531042530_n.jpg

כעיקרון ל-20. אבל כשאתה כבר מרגיש מכוער תתחיל חיטוב.
אני לא ממש יודע להעריך אחוזי שומן אבל 12 גג לטעמי- מסה ללא ספק. חכה שיבואו*יותר מבינים להערכה
אגב- נראה שיש לך אחלה חזה וזה יוכל לעזור לך עם לחיצת חזה חזה מהממוצע.

בהתחלה עולה הרבה ומבוקר תוך כדי גיבוי בעליה במשקלי עבודה בסקוואט/בנצ'/דדליפט/פרס...
אחר כך מחטב ועולה יותר מסודר (לא לעבור 15-18%) תלוי איך אתה בחיטוב ואם יש לך נסיון, אם קשה לך לחטב אל תעבור את ה15

במשקל שלך זה לא רלוונטי כי אתה פשוט צריך לאכול ולהתחזק

• פותח/ת השרשור
כעיקרון ל-20. אבל כשאתה כבר מרגיש מכוער תתחיל חיטוב.
אני לא ממש יודע להעריך אחוזי שומן אבל 12 גג לטעמי- מסה ללא ספק. חכה שיבואו*יותר מבינים להערכה
אגב- נראה שיש לך אחלה חזה וזה יוכל לעזור לך עם לחיצת חזה חזה מהממוצע.

תודה רבה, אני ישתדל להגיע להרבה בשלוש חודשיים בערך.

בהתחלה עולה הרבה ומבוקר תוך כדי גיבוי בעליה במשקלי עבודה בסקוואט/בנצ'/דדליפט/פרס...
אחר כך מחטב ועולה יותר מסודר (לא לעבור 15-18%) תלוי איך אתה בחיטוב ואם יש לך נסיון, אם קשה לך לחטב אל תעבור את ה15

במשקל שלך זה לא רלוונטי כי אתה פשוט צריך לאכול ולהתחזק
אני לא הבנתי כלום.. אני עובד עם סקוואט בעיקר, ואין לי נסיון בחיטוב.
אז מה אני צריך לעשות?

תודה רבה, אני ישתדל להגיע להרבה בשלוש חודשיים בערך.

אני לא הבנתי כלום.. אני עובד עם סקוואט בעיקר, ואין לי נסיון בחיטוב.
אז מה אני צריך לעשות?
שמע אתה מפגין פה חוסר ידע, ,תקרא את זה http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
ורק אחר כך תשאל שאלות

• פותח/ת השרשור
קראתי את זה אתמול. אני הבנתי שצריך להגיע לאחוז שומן כן הבנתי, אבל מלחיץ אותי להראות מגעיל.

קראתי את זה אתמול. אני הבנתי שצריך להגיע לאחוז שומן כן הבנתי, אבל מלחיץ אותי להראות מגעיל.

לא.
בשביל לבנות שריר אתה חייב לאכול יותר משאתה מכניס. בשביל למקסם בניית שריר אתה תצטרך לאכול יותר ממה שנחוץ לבניית שריר (לא ידוע כמה נחוץ), דהיינו תצבור גם שומן. המטרה היא מקסימום שריר ומינימום שומן. אחת המטרות של אימונים היא בריאות אז לא עולים מעל 20 בדרך כלל, גם בגלל מראה.

חיטוב 10-12 מסה 20-22
לפי דעתי.
בחורף מסה אפילו יותר גם כך אתה עם חולצה ארוכה כל הזמן.
כל אחד והדעות שלו יש כאלה שלא עוברים את 14......

• פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי אני אגיע ל20 אבל השאלה שלי היא שהאורך מסתיים עוד 5 חודשים בערך, ואני לא רוצה להראות גרוע לקיץ.

Back
למעלה תחתית