הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריך ביקורת על הסקווט והדדליפט רומני בבקשה 😃

בסקוואט אתה לא יושב אחורה, אתה לא שובר מקביל, ברכיים גולשות ומרים את הראש למעלה.

• פותח/ת השרשור
בסקוואט אתה לא יושב אחורה, אתה לא שובר מקביל, ברכיים גולשות ומרים את הראש למעלה.

הברכיים - לאן הן גולשות ? ומה זה אומר גולשות? אני דוחף אותם החוצה בכוח וזה מה שיוצא לי
איזו בעיה יש עם אני מרים את הראש?
גם בהיי באר צריך לשבת אחורה??

הברכיים - לאן הן גולשות ? ומה זה אומר גולשות? אני דוחף אותם החוצה בכוח וזה מה שיוצא לי
איזו בעיה יש עם אני מרים את הראש?
גם בהיי באר צריך לשבת אחורה??
גולשות קדימה יותר מידי, הם עוברות את אמצע כף הרגל, ואני גם מאמין שהעקב עולה לך קצת עקב זאת.
יש בעיה עם זה, כי זה מנח צוואר לא נכון ואתה תעשה לך נזק וכאבים, תסתכל ישר או למטה [מטר וחצי קדימה ולמטה].
בכל סקוואט צריך לשבת אחורה.

ד"א, שלחתי לך פרטית, תענה לי.

• פותח/ת השרשור
גולשות קדימה יותר מידי, הם עוברות את אמצע כף הרגל, ואני גם מאמין שהעקב עולה לך קצת עקב זאת.
יש בעיה עם זה, כי זה מנח צוואר לא נכון ואתה תעשה לך נזק וכאבים, תסתכל ישר או למטה [מטר וחצי קדימה ולמטה].
בכל סקוואט צריך לשבת אחורה.

ד"א, שלחתי לך פרטית, תענה לי.

ראיתי את ההודעה בפרטי אני לא יכול לענות אין לי מספיק הודעות
תרשום לי את האימייל שלך

-כשאני יושב אחורה אני מאבד שיווי משקל והגב שלי נוטה יותר מדי קדימה

ראיתי את ההודעה בפרטי אני לא יכול לענות אין לי מספיק הודעות
תרשום לי את האימייל שלך

-כשאני יושב אחורה אני מאבד שיווי משקל והגב שלי נוטה יותר מדי קדימה
אני עכשיו רושם לך בפרטי.
ואם כשאתה יושב יותר אחורה, אתה מאבד שיווי משקל ונופל, זה אומר שמרכז הכובד שלך הוא אחורה, ולא באמצע.
תאזן את עצמך בעזרת הישענות קדימה עם פלג גוף עליון.

• פותח/ת השרשור
אני עכשיו רושם לך בפרטי.
ואם כשאתה יושב יותר אחורה, אתה מאבד שיווי משקל ונופל, זה אומר שמרכז הכובד שלך הוא אחורה, ולא באמצע.
תאזן את עצמך בעזרת הישענות קדימה עם פלג גוף עליון.

-אני הבנתי מהסברים באינטרנט שבהיי באר לא טוב להישען קדימה, כי המוט יושב למעלה
וזה יצור עומס על הגב אני טועה?

יכול להיות שהברכיים גולשות כי יש לי רגליים ארוכות יחסית לגוף? ( אני יודע שזה נשמע מפגר אבל
אני באמת לא יודע איך לשפר את הטכניקה אני מתאמן ומשקיע רבה מאד בעניין הזה ועדין שומע תגובות כמו
ברכיים גולשות וכדומה :-/)

-אני הבנתי מהסברים באינטרנט שבהיי באר לא טוב להישען קדימה, כי המוט יושב למעלה
וזה יצור עומס על הגב אני טועה?

יכול להיות שהברכיים גולשות כי יש לי רגליים ארוכות יחסית לגוף? ( אני יודע שזה נשמע מפגר אבל
אני באמת לא יודע איך לשפר את הטכניקה אני מתאמן ומשקיע רבה מאד בעניין הזה ועדין שומע תגובות כמו
ברכיים גולשות וכדומה :-/)
אני לא שיא הבקיעות בHB לכן אין לי מושג לגבי ההסבר הזה.
ולא חושב שזה קשור.
אם אתה רוצה לשפר את הישיבה אחורה והגלישה בברכיים, תתאמן על FTWS [Face the wall squat] ותעשה מתיחות להאמס.
אם אתה לא מצליח לעשות סקוואט מול הקיר, זה בסדר, תרד עד כמה שאתה יכול, גם אם אתה נופל.
לי אישית זה עזר בקיבוע הברכיים ומציאת איזון ומרכז כובד.

בהיי באר אתה בחיים לא יושב אחורה. אתה צריך להסתכל קדימה אבל לא למעלה מידי פשוט קדימה. גב כמה שיותר זקוף ומאונך לרצפה ירידה ישירה למעטה כמו שאתה עושה. בעצם כל הסקוואט שלך בסדר רק העמידה לא טובה. נסה קצת פחות רחב כרוחב כתפיים ולא יותר, רגליים עומדות ב-V עם אצבעות החוצה.
כמו בכל סקוואט אתה צריך לשבור מקביל אבל אם את רוצה עם הזמן להצליח סקוואט מלא עד למעטה (דורש גמישות) תצטרך להפעיל את ה hip flexors חזק בתחתית.

• פותח/ת השרשור
בהיי באר אתה בחיים לא יושב אחורה. אתה צריך להסתכל קדימה אבל לא למעלה מידי פשוט קדימה. גב כמה שיותר זקוף ומאונך לרצפה ירידה ישירה למעטה כמו שאתה עושה. בעצם כל הסקוואט שלך בסדר רק העמידה לא טובה. נסה קצת פחות רחב כרוחב כתפיים ולא יותר, רגליים עומדות ב-V עם אצבעות החוצה.
כמו בכל סקוואט אתה צריך לשבור מקביל אבל אם את רוצה עם הזמן להצליח סקוואט מלא עד למעטה (דורש גמישות) תצטרך להפעיל את ה hip flexors חזק בתחתית.

הבנתי אותך... אז בעיקרון הסקווט שלי בסדר?
לעבוד ברוחב הכתפיים?
מה לגבי ה butt wink שיש לי כאשר אני שובר מגביל איך אני מתקן את זה?

הבנתי אותך... אז בעיקרון הסקווט שלי בסדר?
לעבוד ברוחב הכתפיים?
מה לגבי ה butt wink שיש לי כאשר אני שובר מגביל איך אני מתקן את זה?

תחזיק גב חזק מאוד אל תרפה ותתרגל את זה זה עניין של גמישות

אין לך באט ווינק אבל אני מניח שזה בגלל שהגובה לא מספק. אתה חייב לעבוד הרבה על גמישותת וכמו שאמרתי כדי לרדת נמוך אתה צריך עמדת V ולהפעיל חזק את ההיפ אקסטנסורס, אצלי היה באט וינק רציני גם אחרי ששיפרתי תגמישות פלאים עד שסוף סוף למדתי לרדת נכון ולהפעיל את השרירים הקטנים האלה שאמרתי.

לא הגיע הזמן ללמוד את ההבדל בין HB לLB ?
תתחיל ללמוד.
אתה כן יושב אחורה, אתה לא רק דוחף ברכיים קדימה facepalm
אתה פשוט יושב פחות אחורה מLB, ומקבל באונס מהברכיים.

• פותח/ת השרשור
אין לך באט ווינק אבל אני מניח שזה בגלל שהגובה לא מספק. אתה חייב לעבוד הרבה על גמישותת וכמו שאמרתי כדי לרדת נמוך אתה צריך עמדת V ולהפעיל חזק את ההיפ אקסטנסורס, אצלי היה באט וינק רציני גם אחרי ששיפרתי תגמישות פלאים עד שסוף סוף למדתי לרדת נכון ולהפעיל את השרירים הקטנים האלה שאמרתי.

שאלה אחרונה - כשאני יורד למטה אני צריך לדחוף את הברכיים לצדדים בכוח? ולהוציא את התחת/גב תחתון החוצה?
כי בכל מקום שחיפשתי הבנתי שהתחת לא זז אחורה כמו בלואו באר אז אני לא ממש מבין איך לרדת?

אתה טועה. תוכל לראות מעטים מאוד שיושבים מעט אחורה ב-HB. אף מאמן לא מלמד את זה ואף ספר משקולות.
כל העיקרון של הסקוואט הזה זה לחזק את הארבע ראשי, לדמות ולהכין אותך לקלין, אם אתה יושב אחורה אתה מפספס את כל הפואנטה ועדיף לך כבר לעשות LB. לפי דעתי אם אתה לא יורד נמוך מספיק גם כן כדאי לך כבר לשנות ל-LB.

נערך לאחרונה:
מאיפה אם לא מהלוג שלך? צוחק1.
squat-variants.jpg

ועכשיו, אתם עדיין מאמינים שגם בHB לא יושבים אחורה בכלל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית