הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זה משנה אם אני יושם מהבטן או דווקא מהריאות ?

Apostute

משתמש פעיל
420
7
נק' מוניטין:
84
420
7
בחנייה כרגע
זה משנה אם אני יושם "מהבטן" או דווקא "מהריאות" ?

אני נושם כל הזמן מהבטן

. והבנתי ממישהו שזה לא טוב כשעובדים על הנפות .
מהסיבה שזה לא יוצר את הלחץ התוך ביטני מספיק טוב . או משהו כזה ....

זה נכון ?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
סורי , אני יודע שזה לא מדוייק .

הכוונה שכשאני נושם אז הבטן מתנפחת ....

להבדיל מאלו שמנפחים את הריאות באוויר וככה זה ניראה שהם גדולים יותר .

הוא לא צוחק, "נשימה מהבטן" היא דרך שכיחה (בעיקר באמנויות לחימה) לומר שנושמים בצורה אחרת מהמקובלת (מנפחים את החזה), למרות שכמובן אי אפשר לנשום לבטן. מניסיוני זה לפעמים עוזר לקבע את בית החזה טוב יותר אבל זה גם עלול לגרום לך לסחרחורות בוולסלבה כי אתה מכניס יותר אוויר. איך שלא יהיה לא הייתי "נושם לבטן" כמו שעושים באמנויות לחימה כשאתה עובד על הנפה.

הוא לא צוחק, "נשימה מהבטן" היא דרך שכיחה (בעיקר באמנויות לחימה) לומר שנושמים בצורה אחרת מהמקובלת (מנפחים את החזה), למרות שכמובן אי אפשר לנשום לבטן. מניסיוני זה לפעמים עוזר לקבע את בית החזה טוב יותר אבל זה גם עלול לגרום לך לסחרחורות בוולסלבה כי אתה מכניס יותר אוויר. איך שלא יהיה לא הייתי "נושם לבטן" כמו שעושים באמנויות לחימה כשאתה עובד על הנפה.
השכלתי .
אם הוא היה מציג את זה ככה זה לא היה נשמע מגוחך למי שלא שמע על זה.

השכלתי .
אם הוא היה מציג את זה ככה זה לא היה נשמע מגוחך למי שלא שמע על זה.
זה עוד כלום, יש גם דרכים לנשום מהגב התחתון. ה"סכנה" הכי גדולה בלנשום לבטן היא שאנשים פשוט משחררים את שרירי הבטן בשביל לעשות את זה (אחרת אי אפשר לנפח אותה), מה שעלול לגרום לוואחד פציעה באימוני משקולות / הנפה אם לא יודעים מה עושים.

• פותח/ת השרשור
זה עוד כלום, יש גם דרכים לנשום מהגב התחתון. ה"סכנה" הכי גדולה בלנשום לבטן היא שאנשים פשוט משחררים את שרירי הבטן בשביל לעשות את זה (אחרת אי אפשר לנפח אותה), מה שעלול לגרום לוואחד פציעה באימוני משקולות / הנפה אם לא יודעים מה עושים.

כן , פעם הייתי מחזיק את הבטן כל הזמן פנימה . יש לי שרירי וואקום מטורפים בזכות זה .

היום הבטן שלי משוחררת כל הזמן אני נושם נשימות עמוקות בטירוף.

זה טוב ומצויין אבל איך אני משלב את זה עם להחזיק שרירי בטן בפנים בזמן שאני בחזרה כבדה עם סקוואט \ דדליפט וכו ....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית