הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הטכניקה של דייב טייט

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
ניסיתי לחפש טיפה ולא ממש הבנתי את הטכניקה של דייב טייט.
היא אמורה לשפר בנץ' למתקדמים? מתחילים?
היא באמת משפרת את המשקלים? איך מבצעים אותה? יש איתה בעיות? אשמח אם תעזרו לי עם טיפה מידע כי לא ממש מצאתי בפורום או ביוטיוב (יוטיוב היה רק סרטון אחד והוא לא משהו)...

היא משפרת את הבנצ' בכללי, זאת הטכניקה הנכונה להרמת משקלים גבוהים, דווקא מאוד אהבתי את הסרטון ביוטיוב.
עשיתי את הטכניקה הזאת כמה חודשים טובים והיא מעולה, משפרת משמעותית את המשקלים וגם מתרגלים אליה מהר מאוד.

• פותח/ת השרשור
היא משפרת את הבנצ' בכללי, זאת הטכניקה הנכונה להרמת משקלים גבוהים, דווקא מאוד אהבתי את הסרטון ביוטיוב.
עשיתי את הטכניקה הזאת כמה חודשים טובים והיא מעולה, משפרת משמעותית את המשקלים וגם מתרגלים אליה מהר מאוד.
אוקיי, גם ראיתי שהוא אמר שהוא ראה שיפור של 50 פאונד כשהם למדו את הטכניקה- השאלה היא האם זה קרה מיד אחרי שהם הבינו את הטכניקה או אחרי תוכנית שהוא נתן להם? ואני מבין שזה מתאים גם למתאמן מתחיל כמוני, ולא רק למתקדמים נכון?

אוקיי, גם ראיתי שהוא אמר שהוא ראה שיפור של 50 פאונד כשהם למדו את הטכניקה- השאלה היא האם זה קרה מיד אחרי שהם הבינו את הטכניקה או אחרי תוכנית שהוא נתן להם? ואני מבין שזה מתאים גם למתאמן מתחיל כמוני, ולא רק למתקדמים נכון?

זה מתאים לכולם, זה מה שהוא מנסה להסביר, הסיבה שרוב האנשים לא מתקדמים במשקלי עבודה זה בכלל טכניקה לקויה.
לגבי השיפור ב-50 פאונד אם אני לא טועה הוא נתן את זה בתור דוגמה לסקוואט, שרק בזה שהוא שינה למישהו את הטכניקה באותו אימון הוא הרים 50 פאונד יותר.
תתחיל לתרגל את הטכניקה ואתה תראה שאתה מרים יותר, בכמה אני לא יודע להגיד לך, זה אינדיבידואלי.

• פותח/ת השרשור
זה מתאים לכולם, זה מה שהוא מנסה להסביר, הסיבה שרוב האנשים לא מתקדמים במשקלי עבודה זה בכלל טכניקה לקויה.
לגבי השיפור ב-50 פאונד אם אני לא טועה הוא נתן את זה בתור דוגמה לסקוואט, שרק בזה שהוא שינה למישהו את הטכניקה באותו אימון הוא הרים 50 פאונד יותר.
תתחיל לתרגל את הטכניקה ואתה תראה שאתה מרים יותר, בכמה אני לא יודע להגיד לך, זה אינדיבידואלי.
אוקיי, הבנתי. אתחיל לתרגל.

יש מצב שיש עוד טכניקות בסגנון שפספסתי שמשפרות את המשקלים לתרגילים כמו פרס וכד'?

אוקיי, הבנתי. אתחיל לתרגל.

יש מצב שיש עוד טכניקות בסגנון שפספסתי שמשפרות את המשקלים לתרגילים כמו פרס וכד'?

לגבי הפרס יש סרטון של מארק ריפטו שמסביר איך לעשות, זה מספיק בגדול

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
לא מכיר, לא רוצה סתם להגיד, אבל לדעתי זה מספיק טוב, בכל מקרה נראה מה אחרים יגידו לגבי זה.
אוקיי.
אגב, הבנתי שזו הטכניקה:
1. להצמיד כתפיים ושכמות לספה. להוציא את הבטן והחזה החוצה עד שמרגישים כיווץ חזק. הרגליים על קצות האצבעות הולכות אחורה (הירך ישרה והשוק לכיוון הראש/טורסו. הגוף צריך להיות ממש מכווץ, ולגלגל את המוט מהראק (לא להרים). לחכות 1 - 3 שניות.
2. להוריד את המוט דרך המרפקים- המרפקים צריכים לרדת לכיוון האגן, המוט צריך להיות מקביל למרפק (האמה ישרה). המוט צריך לגעת באותו מקום כל פעם.
3. להסתכל על המוט, ולהעלות את המוט כמו שהורדנו. בדרך כלל מסיימים את העלייה כשהמוט מעל העיניים, אבל זה לא מחייב. צריכים לנסות לדחוף את עצמנו לספה ולא את המוט למעלה.

זו הטכניקה או שיש עוד דגשים/טעויות?

אוקיי.
אגב, הבנתי שזו הטכניקה:
1. להצמיד כתפיים ושכמות לספה. להוציא את הבטן והחזה החוצה עד שמרגישים כיווץ חזק. הרגליים על קצות האצבעות הולכות אחורה (הירך ישרה והשוק לכיוון הראש/טורסו. הגוף צריך להיות ממש מכווץ, ולגלגל את המוט מהראק (לא להרים). לחכות 1 - 3 שניות.
2. להוריד את המוט דרך המרפקים- המרפקים צריכים לרדת לכיוון האגן, המוט צריך להיות מקביל למרפק (האמה ישרה). המוט צריך לגעת באותו מקום כל פעם.
3. להסתכל על המוט, ולהעלות את המוט כמו שהורדנו. בדרך כלל מסיימים את העלייה כשהמוט מעל העיניים, אבל זה לא מחייב. צריכים לנסות לדחוף את עצמנו לספה ולא את המוט למעלה.

זו הטכניקה או שיש עוד דגשים/טעויות?
כן.
במקרה שמישהו שומר לך ועוזר לך להוציא תבקש ממנו שיעזור לך לגלגל את זה החוצה ולא להרים לך את זה.

• פותח/ת השרשור
כן.
במקרה שמישהו שומר לך ועוזר לך להוציא תבקש ממנו שיעזור לך לגלגל את זה החוצה ולא להרים לך את זה.
כן, שמתי לב לזה במאמר ב-T-NATION.
אוקיי.
אל תנעלו, אולי יענו לגבי טכניקות בסגנון לפרס, חתירה וכל תרגיל אחר (הכוונה לטכניקות עדיפות שמשפרות את המשקלים- אף פעם לא יזיקו עוד כמה ק"ג על המוט)

אוקיי.
נושא אחד שלא הבנתי בדיוק- איזו אחיזה לעשות? (רוחב ואיך למקם את המוט ביד)
ברוב המוטות יש שתי פסים כאלה בכל צד, שם תמקם את הזרת.
ואחיזה רגילה[זאתי שיש 4 אצבעות מאחורה ו1 מקדימה כמו בוקס]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית