הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע זקוק לעצה טובה

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
רקע בסיסי:
גיל - 40+
מבנה גוף - ממוצע/חטוב
ניסיון אימון - שנים רבות, עם הפסקות רבות
זמן פנוי - יכול להגיע למכון 3-4 פעמים בשבוע
שמירה על נטו קלורי בין נייטרלי לחיובי קל

אני מאוד מתלבט בין שני פרופילי אימון די שונים זה מזה:
1) תכיפות גבוהה, עצימות נמוכה יחסית - בסגנון FBW...
2) תכיפות נמוכה יחסית (פעם עד פעמיים מקס' לכל חלק גוף), עצימות גבוהה יחסית
* בשני המקרים - סה"כ ווליום לא גבוה

הענין הוא שלאחרונה (אולי גם עקב הזיקנה שקפצה..) נראה לי שקצה ההתאוששות נפגע וקשה לי גם למצוא מספיק שעות שינה. מצד שני (ואולי כי אחרי הרבה שנות אימון השרירים כבר מגיבים פחות טוב), עצימות נמוכה פחות משפיעה.

מישהו מכיר איזהשהו מחקר/ידע שמדבר על מתאמנים בקבוצת גיל שמתאימה לי?
למישהו יש אינטואיציה רלוונטית לסוגיה שאני מתלבט בה?

הרבה תודה

• פותח/ת השרשור
אהלן עמרי,
ממרומי גילי המופלג (46) 😃 אשמח לחלוק עימך מס' תובנות, אמנם אינדיווידואליות אך ייתכן שיעשו גם לך הגיון:
ראשית בנושא פציעת הכתף הטורדנית: אני מוצא שחימום טוב (שני סטים 10 חזרות איטיות עם מוט בלבד) עוזר לי להעלים את הכאב. שנית, מכיון שהתוכנית שאימצתי בחצי שנה האחרונה היא HST , אני עובד במחזורים המאפשרים לכתף לנוח (משלב תרגיל רגליים וגב לאחר כל תרגיל דחיפה).
לגבי התוכנית: יש ששונאים ויש שהופכים לחסידים מושבעים. אני מהחסידים השוטים... 😃
אני ממליץ בחום על הסקירה של מישל (בנעוצים). עבורי התוכנית מושלמת, וההתקדמות - הן במשקלי העבודה והן בהיקפים יותר ממשביעת רצון.

לדאבוני הפציעה שלי בכתף היא כרגע לא כזו שחימום מעלים. אני בקושי יכול להתנגב אחרי מקלחת...
והכי מצחיק שהכאב המעצבן הזה התחיל בדיוק אחרי שסיימתי לקרוא את הסקירה של מישל כאמור, והספקתי למדוד ולתכנן RM10 15 וכו' עבור HST שכבר מזמן זממתי עליה...

• פותח/ת השרשור
תודות

תודה רבה לכל מי שנתן מדעותיו וידיעותיו. אני מאוד מעריך.
שמחתי גם לראות שיש חיים אחרי גיל 42 👏

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית