הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אני משתגע כבר....לא יודע למה להאמין.

HaruHaru

משתמש מתחיל
70
0
נק' מוניטין:
0
70
0
עשיתי SS שלושה חודשים עליתי 4-5 קילו ומשקלי עבודה ממוצעים(סקוואט 75, דדליפט 85)
לפני שבוע הגיע אלינו מאמן חדש למכון והוא שונה, לא כמו כל הליצנים שם.(הוא מכיר את התכנית SS, ויודע את החשיבות של התרגילים המורכבים)
הוא בדק את הסקוואט והדדליפט שלי ותיקן כמה דברים קטנים.
היום דיברתי אתו בסוף האימון 40 דקות בערך ואני ממש מצטער שלא הקלטתי את השיחה כדי להעלות לפה ולהשמיע לכם.
הוא אמר לי דבר כזה:
"היום בכל הפורומים ובכל אתרי האינטרנט ממליצים לקבל בסיס של כוח ורק אחרי זה לעבור לתוכנית AB אני רוצה להגיד לך שזה
המיתוס הכי גדול שקיים, זה בולשיט"
לפי מה שהוא הסביר, לעבוד חמש חזרות בתחילת האימונים זה לא חכם מפני שגם אם הטכניקה טובה עדיין יש שחיקה של המפרקים וחבל.
עדיף לעשות תכנית של היפרטרופיה, להגיע למשקל נורמלי, ואז אחרי זה במידה ואתה רוצה להשתפר בכוח תעבור לתכנית של חמש חזרות.
הוא עוסק בתחום 25 שנה, וכל מתאמן שהיה לו עבד בתכנית עם 8-10-12 חזרות, וגדל והתפתח טוב מאוד.
הוא אמר לי:
"בודיבילדרים שעובדים בנפח מטורף, ומשקלים גבוהים מאוד לא חזקים?זה בולשיט, אני הייתי בודיבילדר תקופה ארוכה ופעם אחת
היתחרתי כפאוורליפטר ללא אימונים מתאימים והבנץ' שלי היה 210 קילו."
האמת כשאני חושב על זה, יש אצלנו 4-5 אנשים שעובדים בטווח של ה 5 חזרות ועושים רק פאוורליפטינג ולאף אחד מהם אין גוף שנראה בנוי ומפותח.
אולי יש להם משקלים מטורפים אבל גוף שבנוי יפה אין להם, הם נראים יותר כמו אנשים רגילים שלא מתאמנים,עם גוף ממוצע.
ואני לא בטוח שזה קשור רק לחיטוב.
דווקא כל האנשים שעושים את התכניות הרגילות נראים כמו מפלצות, אז אני לא יודע מה לחשוב כבר.
וזה בדיוק מה שהוא אמר לי: "כך שני אנשים, אחד עובד בתכנית כוח והשני בנאדם רגיל,אחד שלא מתאמן אפילו, אתה לא תראה הבדל גדול במיוחד"
בתכלס הדברים שהוא אמר נשמעו לי מאוד הגיוניים, הוא דיבר לעניין, דיבר על החשיבות של התרגילים המורכבים, על התזונה.
הוא הציע לי בעיקר לעלות ל 8-10-12 חזרות,ולעשות דבר כזה:
אימון ראשון: רגליים+יד קדמית/אחורית, אימון שני כתף/חזה, אימון שלישי: גב.
בשילוב של תרגילים מורכבים כמובן.
אז עשיתי חיפוש באינטרנט ומצאתי את התכנית הזאת שהרבה המליצו עליה:

Monday: Pulling (Back/Biceps/Deadlift)
- Deadlifts (3 sets)
- Chins (3 sets)
- One-Arm Dumbbell Rows (2 sets)
- Close Grip Pulldowns (2 sets)
- Barbell Curls (2 sets)
- Hammer Curls (1 set)

Wednesday: Pushing (Chest/Shoulders/Triceps)
- Flat Dumbbell Bench Press (3 Sets)
- Incline Barbell Bench Press (2 sets)
- Dips (2 sets)
- Seated Dumbbell Military Press (3 sets)
- Overhead Dumbbell Extension (2 sets)
- Side Laterals (2 sets)
- Pushdowns (2 sets)
- Cable Crossover / Pec Deck (1 set)

Friday: Lower Body (Legs)
- Squats (4 sets)
- Strait Leg Deadlifts (2 sets)
- Walking Lunges (2 sets)
- Leg Curl / Feet High Leg Press Superset (2 sets)
- Calf Raises (3 sets)

For initial compound movement in each workout I generally work in the 3-5 rep range. For the next compound movement I typically go with 5-8 reps, and then I finish the rest of the workout (accessory/isolation movements) in the 8-12 rep range.

On some of the smaller muscle groups (deltoids, biceps, triceps) I will generally perform drop sets.

מה אתם אומרים?לעבור לתכנית הזאת לחודש-חודשיים ולראות איך זה הולך?

כוח משפיע על גודל, אבל אך ורק ביחס לעצמך. ממה שאני רואה אצלך - נתקעת בבנץ', ב-52 ק"ג והחלטת שזו תכנית חרא. זו אולי לא התכנית האופטימלית ללחיצות, אבל בוא נודה באמת - לא באמת עשית את התכנית (YNDTP). גם מי שהלחיצות חלשות אצלו "גנטית" או שלא עושה את התכנית כמו שצריך אמור לסיים אותה עם לפחות שמונים לשלוש חמישיות בבנץ' ו-55-60 בפרס.

it dosent metter if your not old now you will be old later and then you want to be healthy
אה. אז תגיד שהטענה שלך היא שאימוני כוח פוצעים ולא בריאים. עכשיו תוכיח אותה ותקבל יחס.

כן היה בשנים האחרונות מר ישראל בפיתוח גוף שלקח באותה שנה גם את אליפות לחיצת החזה. אני לא זוכר את השם שלו אבל נראה לי שזה צריך היה להיות לפני שהפורום הזה הוקם. חבל שאין בשום מקום רשימה מסודרת של האלופים באחד התחומים בשנים האחרונות ,אז הייתי נזכר.

אגב ,מעניין כמה סטאס לוחץ לחזרה אחת. ממה שאני זוכר מהאימונים שלו בפרייד ,אני לא אופתע אם הוא בכיף מרים משקלים כאלה.

עוד משהו ,יש כמה וכמה מתאמנים בארץ שלוחצים\לחצו 200 קילו. ב11-12 שנים שאני מתאמן בהן הכרתי לא מעט ,חלקם אפילו היו טבעיים. זה לא כזה ביג דיל.
לא אמרתי שזה לא אפשרי ללחוץ 210 או שאין בילדר ביקום שלוחץ 210. אמרתי שאני לא מאמין לו והסיבה מאוד פשוטה - בספורט, בכל הענפים (ויש לי ניסיון בשבעה) 99% מהאנשים שטוענים לתוצאות "מגוחכות" (לא בקטע של לא אפשריות - בקטע של ממש טובות), לא באמת מסוגלים לבצע אותן.

2. הכללה מטומטמת מאוד עשית.
3. הוא יוסיף משקל דומה (אם זה אפשרי לפי תזונה בSS) גם בFBW ויגדל הרבה יותר.
5. אנשים שלא דרכו מעולם בחדר כושר או יש להם רקע בפיתוח גוף וספורט כלשהו? I GUESS SO, תביא, זה יהיה משעשע 😣
6. נכון, כולם נרקססטים. מה לעשות, הרי אתה עושה מזה כסף! אני בטוח שאתה מביא ימבה של צ'!צ'1ת
דיברתי על איך אתה נראה גם שאתה מחוטב, ולא, לא הייתי מנחש שאתה מתאמן בח-י-ם.

למה לבילדרים יש מסת גבוה? בגלל שהם חזקים? אל תצחיק אותי 🤡
ספר את זה לבילדר הענקי הבמכון שלי שלוחץ ומושך הרבה פחות ממך. (כמובן שהוא על סטרואידים אבל זו לא הנקודה) הנקודה היא שכוח הוא לא מדד לנפח, ואתה ממש לא צריך להיות חזק כדי להיות גדול. הרי אתם תמיד מתהדרים במשפט שלכם שלהיות גדול בלי כוח זה כמו למבורגיני עם 100 כוחות סוס.

בקיצור, אתה מקשקש בשכל. אם המטרה שלך היא כוח אז לרוויה... אבל אתה ממשיך לקשקש ולטעון שהמטרה שלך היא נפח והיא תושג ע"י כוח, שזה כשל מיסודו. 3-5 חזרות זה לא לדעת איך להשתמש בשריר, כי זה אומר רק לעבוד על סוג אחד של סיבים ולא לתת לו את הגירוי האופטימלי. אבל בבקשה, אל דבר על דברים שאתה לא מבין בהם. גם לייל מקדונלד צריך להיות הר אדם לדעתך כדי להבין יותר ממך, לפי הלוגיקה הכושלת הזו שלך שמזכירה טיעונים של בריאתנים ודתיים.

וגם הטיעון של המזריקים לא עובד, כי בילדר טבעי שמגיע לגבולות הפיתוח שלו משיג מסת שריר מאוד מכובדת שעדיין פי כמה על מה שלך תהיה בעוד כמה שנים. תראה אנשי FITNESS טבעיים כגון alon gabbay, rob riches וכו'.

כנראה שאתה אדיוט אם אתה חושב שאני לא יודע את זה. כל דבר בחיים עובד אך ורק ביחס לעצמך, זה כאילו גילית לי את אמריקה. באמש'ך עחייי???
והבנץ שלי היה תקוע אז מטכניקה לקוייה (מעין שולדר בנץ') אם זה משמח אותך ועכשיו הוא יושב על 75-80 ל5, אבל אל תדאג הוא הרבה הרבה יותר גדול ומאסיבי משלך למרות הבנץ 90 שלך.
2. על הכיפאק. זה עדיין נכון.
3. לא הוא לא, ואם אתה רוצה להשוות שיפור במשקלי עבודה בין מתאמני SS למתאמני כל דבר אחר, רק תגיד. אני אפנה אותך לכמה לוגים שאתה רוצה שכל אחד מהם הוסיף יותר ממתאמן בכל לוג אחר שתביא שהתאמן בטווח מיליוני החזרות שאתה וחבריך הוונאבי בילדרז דוגלים בהן.
5. אמרתי בפעם הראשונה שעשו סקוואט, שהתחילו בהתקדמות ליניארית (=מאימון לאימון) במשקל של 140 קילו. אני אשמח להביא את הדוגמאות האלה, ואתה יודע בדיוק מה אתה צריך להגיד בשביל לקבל אותן.
6. לא זכור לי שאני חייב לך דין וחשבון על כמה כסף אני מרוויח או מה אני עושה עם חברה שלי. אה, וכן, אתה נרקסיסט. פייס איט.
משעשע עכשיו נכנסתי לאשכול שצירפתי כאן ומשום מה התמונה שם בכלל מחוקה. אז מעניין איך בכלל התייחסת לזה. חוץ מזה, שתרצה או לא - כשאני חטוב אני נראה מצויין. ויותר טוב ממך. אין לי צל של ספק בכך.
ולבילדרים יש מסת שריר גבוהה מתוך שלוש סיבות כמעט בלעדיות שאותן הצגתי. וכן, כשאתה מזריק, אתה שובר את המשוואה ועד רמה מאוד גבוהה אתה יכול לעשות המון טעויות וזה עדיין יעבוד.
משעשע שאתה חושב שיש קשר כלשהו בין נפח אימונים לנפח גוף ושאתה אומר שבשביל להשיג נפח לנסות לעלות בכוח זה כשל מיסודו. אתה כשל מיסודו. זו סתם במקרה אותה מילה בעברית. באנגלית זה volume לצד size. וכן, גדילה של מסת שריר זו רק תופעת לוואי של עלייה בכוח. מצחיק שעדיין לא הבנת.
אה והבחור שמברבר בשכל עם אפס ניסיון מעשי ואפס מסת שריר או הישג ספורטיבי כלשהו זה אתה, לא אני. הבנץ' 80 שלך לא מרגש אף אחד. הבנץ' שלי אתמול היה 105 ל5X5. אה, ואם אתה רוצה שנמדוד היקף חזה ונשווה, תגיד. אני אשמח, זה יהיה משעשע.

אה. אז תגיד שהטענה שלך היא שאימוני כוח פוצעים ולא בריאים. עכשיו תוכיח אותה ותקבל יחס.

.

thats not what I say strength training dosent neccerilly have to cause injurys but it has a high risk of injurys when making very fast progress keeping good form isent easy and isent done at all in 99% of the cases, just look how many peoples from this forum deadlift with rounded backs because they cant keep on making prgress other wise
and i personally hate using mixed grip because it causes alot of damage to your biceps and its not somthing that you can say is not happening it happens and many peoples tore theyre biceps because of that

thats not what I say strength training dosent neccerilly have to cause injurys but it has a high risk of injurys when making very fast progress keeping good form isent easy and isent done at all in 99% of the cases, just look how many peoples from this forum deadlift with rounded backs because they cant keep on making prgress other wise
and i personally hate using mixed grip because it causes alot of damage to your biceps and its not somthing that you can say is not happening it happens and many peoples tore theyre biceps because of that
99% מהמקרים שמתאמן מתחיל נפצע בסקוואט \ דדליפט \ פרס \ וואטאבר היו יכולים להמנע אם היה לו אחד מהשניים:
א. ידע מספק
ב. מאמן אמיתי (ולא, סיום קורס מדריך חדר כושר בוינגייט זה הדבר האחרון שהופך אותך למאמן אמיתי)

אבל באופן כללי אתה חרטטן
כל פעם שיוצא לי לשוחח עם ליצנים בחדר כושר שלא רוצים לעשות סקוואט כי הם מפחדים אני חושב שכבר ראיתי הכל אבל אתה מגדיר גבולות חדשים
שונא אחיזה משולבת בדדליפט כי יש סיכוי לפציעה בבייספס לאן הגענו
כמה כוסית אפשר להיות

ואגב ברוב המקרים של פציעות בייספס מדדליפט מדובר על אחיזת דאבל אנדרהאנד
ובכל המקרים של פציעות בייספס מדדליפט מדובר על בן אדם שבמודע או לא ניסה להרים את המוט עם היד
וזה ממש לא דבר נפוץ במקומך הייתי מתבכיין על הסיכוי לנזק לגב הרבה לפני נזק לבייספס מדדליפט
אבל ניחא

99% מהמקרים שמתאמן מתחיל נפצע בסקוואט \ דדליפט \ פרס \ וואטאבר היו יכולים להמנע אם היה לו אחד מהשניים:
א. ידע מספק
ב. מאמן אמיתי (ולא, סיום קורס מדריך חדר כושר בוינגייט זה הדבר האחרון שהופך אותך למאמן אמיתי)

אבל באופן כללי אתה חרטטן
כל פעם שיוצא לי לשוחח עם ליצנים בחדר כושר שלא רוצים לעשות סקוואט כי הם מפחדים אני חושב שכבר ראיתי הכל אבל אתה מגדיר גבולות חדשים
שונא אחיזה משולבת בדדליפט כי יש סיכוי לפציעה בבייספס לאן הגענו
כמה כוסית אפשר להיות

ואגב ברוב המקרים של פציעות בייספס מדדליפט מדובר על אחיזת דאבל אנדרהאנד
ובכל המקרים של פציעות בייספס מדדליפט מדובר על בן אדם שבמודע או לא ניסה להרים את המוט עם היד
וזה ממש לא דבר נפוץ במקומך הייתי מתבכיין על הסיכוי לנזק לגב הרבה לפני נזק לבייספס מדדליפט
אבל ניחא

בנינו אף אחד כמעט לא לוקח מאמן אישי ורוב המאמנים האישיים לא יודעים לעשות כמו שצריך סקוואט\דדליפט או כל תרגיל בסיסי אחר והקריעות בביספס בדאבל אנדרהנד קוראים למרימי משקולות אולימפיים כמעט ובלבד בגלל שחלק מהם יוצאים מהמצב של הנעילה של היד כבר בתחילת ההרמה ולא רק מתי שצריך קצת לפני המותן

ובשביל לעשות נזק לגב בדדליפט אתה צריך שיהיה לך כבר נזק לגב לפני או להתאמן עם טכניקה לא טובה

בנינו אף אחד כמעט לא לוקח מאמן אישי ורוב המאמנים האישיים לא יודעים לעשות כמו שצריך סקוואט\דדליפט או כל תרגיל בסיסי אחר והקריעות בביספס בדאבל אנדרהנד קוראים למרימי משקולות אולימפיים כמעט ובלבד בגלל שחלק מהם יוצאים מהמצב של הנעילה של היד כבר בתחילת ההרמה ולא רק מתי שצריך קצת לפני המותן

ובשביל לעשות נזק לגב בדדליפט אתה צריך שיהיה לך כבר נזק לגב לפני או להתאמן עם טכניקה לא טובה
איזה כיף שאתה מסכים איתי שצריך או ידע (למשל: לא להחזיק דאבל אנדרהאנד) או מאמן אמיתי בשביל למנוע 99% מהפציעות של מתאמן מתחיל ולמעשה אתה אומר שכן, קודם קשקשת כשהאשמת את התפישה של ריפטו במקום להאשים את הטמטום האנושי בידע לא קיים ו\או מאמן לא אמיתי.
תודה על התמיכה

LOL

די להיות ילד.

האנגלית שלו מספיק טובה כדי שיבינו אותו. אני בספק שלך יש אנגלית של אוקספורד.

די להיות ילד.

האנגלית שלו מספיק טובה כדי שיבינו אותו. אני בספק שלך יש אנגלית של אוקספורד.
נכון כי שזה משיהו עם אנגלית ז' זה להיות ילד, אבל בינינו הוא כתב PEOPLES כאילו PEOPLE זה ליחיד והוא אשכרה כתב ISENT
לערס מהשכונה יש אנגלית יותר טובה משלו וזה די מצחיק.
ואני דובר שפת אם אבל תודה..

נכון כי שזה משיהו עם אנגלית ז' זה להיות ילד, אבל בינינו הוא כתב PEOPLES כאילו PEOPLE זה ליחיד והוא אשכרה כתב ISENT
טעויות שמצאתי: "כי שזה", "משיהו", פסיק במקום נקודה, חסר פסיר אחרי ה"בנינו", חסרה נקודה אחרי ה-"ISENT".
לעובד-זר יש עברית יותר טובה משלך.

זה כל-כך משעשע לרדת על טעויות של אחרים!

• פותח/ת השרשור
היום באימון המאמן הראה לי סרטון שלו עושה 300 קילו סקוואט לשלוש חזרות בלי לשבור מקביל, כששאלתי אותו אם הוא יכול לחזרה אחת לשבור מקביל
הוא אמר שכן.
סיימתי שבוע ראשון של התכנית, המאמן עזר לי מאוד לבנתיים תכנית מעולה +עליתי חצי קילו.

היום באימון המאמן הראה לי סרטון שלו עושה 300 קילו סקוואט לשלוש חזרות בלי לשבור מקביל, כששאלתי אותו אם הוא יכול לחזרה אחת לשבור מקביל
הוא אמר שכן.
סיימתי שבוע ראשון של התכנית, המאמן עזר לי מאוד לבנתיים תכנית מעולה +עליתי חצי קילו.

איך קוראים לו?
חייב להיות לו סרטונים או תמונות באינטרנט אם הוא עושה 300 קילו סקוואט ל3 חזרות.

המממ... יש לי מן הרגשה כזאת, תחושת בטן...
שהוא לא עשה 300 לשלוש שקרובות למקביל או אחת ששוברת מקביל
וגם ש... 300 =\ 310
אבל ניחא

• פותח/ת השרשור
המממ... יש לי מן הרגשה כזאת, תחושת בטן...
שהוא לא עשה 300 לשלוש שקרובות למקביל או אחת ששוברת מקביל
וגם ש... 300 =\ 310
אבל ניחא

לפי מה שראיתי זה היה כמעט מקביל, אני יכול לבקש ממנו שישלח לי את הסרטון...

סתם בשביל הרקורד אני סיימתי 5 יחידות אנגלית בכיתה יא במסלול מזורז והשנה אני עושה עוד 2 יחידות משלים ל7 ועל ה5 יש לי ממוצע של 94 אז... מצאתה 2 טעויות במה שכתבתי וואוו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית