הצעות -ללימוד אנגלית.

Rabbit nervous

משתמש קבוע
1,215
111
נק' מוניטין:
384
1,215
111
הרקולס
טוב אני בן 18 אין בית ספר עוד מעט צבא...
אני גמרתי 4 יחידות עם 80 ממוצע.
אני רוצה להתחיל ללמוד אנגלית, לדבר שותף, להרחיב אוצר מילים ולא לדבר כמו מוגבל.
לקרוא מאמרים ולענות על שאלות כמו בבית ספר בעקרון רק בבית/בעבודה/כדומה.

יש למישהוא אולי איזה ספרים ללימוד אנגלית,
כמו ספרים עם מאמרים ואז שאלות, ספרים עם מבנה של שאלות ותשובות, וזמנים וכדומה.
בעקרון ניסית באינטרנט, אבל כואב לי העיינים לקורא דרך המחשב....אין חומר מרוכז.....אין לרמה שאני צריך.....ועוד בעיות דומות.
בקיצור לא נאנוס את המוח אבל ספרים ללימוד אנגלית ברמה קלה-בינונית-וקשה.
תקציבים 100-200 שקל לכל ספר.
ואיזורים שאפשר לקנות בהם יתקבלו בשמחה- אל תשלחו אותי לחיפה- מרכז והסביבה,תל אביב פתח תקווה ראש העין,רמת השרון הרצלייה וכדומה.
👏

לקרוא ספרים באנגלית, זה לדעתי הדבר הכי נכון לעשות.

מה שהבחור למעלה כתב, ואני אפרט:
1.תעשה מנוי בספרייה הקרובה אלייך
2.בתקופתי, וכנראה עדיין קיים, ספרים מהוצאת "פינגווין". ספרים פשוטים וקצרים. באורך 20-100 עמודים. ברמת שפה משתנה, הם גם נותנים דירוג לרמת האנגלית. קל להיכנס לעניינים. הייתי אוכל אותם ממש כמו פיצוחים. אתה תתפלא כמה מילים אתה לא מכיר, או שמכיר אבל לא השתמשת בהם במשפט. זה ייתן לך נקודת התחלה.
3. כשאתה מצליח לקרא את הספרים האלה, ברמה שכבר קל לך- זאת אומרת אתה ממש קורא, לצורך הנאה ולא לצורך לימוד, תעבור לדרגה הבאה. רומנים, ספרי מדע בדיוני- כל מה שמעניין אותך. אל תקיח ישר ספר עם 800 דפים. תתחיל קליל גם ברמת האנגלית, תפתח איזה פרק ותראה אם אתה מתמודד, וגם מבחינת נפח.
4.יש עוד אופציות, שגם את החדשות תקבל בשפה האנגלית עם העיתון "Jerusalem Post Lite"- תבצע בדיקה עלות/תועלת(לדוגמא לנסות לקרא דוגמא ברשת לפני שאתה עושה מנוי). אל תשכח יש גם אתרי חדשות בשפה האנגלית, ynet, ודומיהם- יש שם בהחלט רמה גבוהה ואנגלית מעניינת.

כל אלה יתנו לך אחלה נקודת התחלה, ויספקו לך אוצר מילים עשיר- וכנראה גם כיוון לדקדוק.

עכשיו אני לא מכיר דרך ממש נוחה ללמוד לכתוב, וללמוד דקדוק- בלי מורה לצידך, ככה שעל זה אני לא אגיב.

מבחינת דיבור, אני חושב שקריאה תספק לך בסיס כלשהו, אבל אין כמו ניסיון.

מקווה שנתתי לך כיוון, וגם רקע כלשהו.
*בתור חייל אני אישית קורא רומנים ושטויות נוספות, בהחלט משמר את הרמה של האנגלית. אבל בוודאות נגיע חלודים לאקדמיה*

בקשר לדיקדוק- יש הרבה אתרים באנגלית שעושים לך מבחנים כאלה בגראמר, אירגולר וורבס וכדומה.
אתה יכול להשתמש גם בהם.
פשוט תגגל את זה.

מה שהבחור למעלה כתב, ואני אפרט:
1.תעשה מנוי בספרייה הקרובה אלייך
2.בתקופתי, וכנראה עדיין קיים, ספרים מהוצאת "פינגווין". ספרים פשוטים וקצרים. באורך 20-100 עמודים. ברמת שפה משתנה, הם גם נותנים דירוג לרמת האנגלית. קל להיכנס לעניינים. הייתי אוכל אותם ממש כמו פיצוחים. אתה תתפלא כמה מילים אתה לא מכיר, או שמכיר אבל לא השתמשת בהם במשפט. זה ייתן לך נקודת התחלה.
3. כשאתה מצליח לקרא את הספרים האלה, ברמה שכבר קל לך- זאת אומרת אתה ממש קורא, לצורך הנאה ולא לצורך לימוד, תעבור לדרגה הבאה. רומנים, ספרי מדע בדיוני- כל מה שמעניין אותך. אל תקיח ישר ספר עם 800 דפים. תתחיל קליל גם ברמת האנגלית, תפתח איזה פרק ותראה אם אתה מתמודד, וגם מבחינת נפח.
4.יש עוד אופציות, שגם את החדשות תקבל בשפה האנגלית עם העיתון "Jerusalem Post Lite"- תבצע בדיקה עלות/תועלת(לדוגמא לנסות לקרא דוגמא ברשת לפני שאתה עושה מנוי). אל תשכח יש גם אתרי חדשות בשפה האנגלית, ynet, ודומיהם- יש שם בהחלט רמה גבוהה ואנגלית מעניינת.

כל אלה יתנו לך אחלה נקודת התחלה, ויספקו לך אוצר מילים עשיר- וכנראה גם כיוון לדקדוק.

עכשיו אני לא מכיר דרך ממש נוחה ללמוד לכתוב, וללמוד דקדוק- בלי מורה לצידך, ככה שעל זה אני לא אגיב.

מבחינת דיבור, אני חושב שקריאה תספק לך בסיס כלשהו, אבל אין כמו ניסיון.

מקווה שנתתי לך כיוון, וגם רקע כלשהו.
*בתור חייל אני אישית קורא רומנים ושטויות נוספות, בהחלט משמר את הרמה של האנגלית. אבל בוודאות נגיע חלודים לאקדמיה*
באמת? טוב לדעת. יש לי על המדף יצירות של שייקספיר, דיקנס ולאבקראפט, כולן בהוצאת פינגווין. כמו כן, ראיתי בוודאות את גאווה ודעה קדומה של ג'יין אוסטן באותה הוצאה, אני רק מנחש שיש להם הוצאות הרבה יותר רציניות מאיך שאתה מציג אותם.

אם אתה רוצה, יש אחלה שיטת זיכרון למילים (אחת מהשיטות המפורסמות של מומחי הזיכרון- הארי לוריין וערן כץ במקרה הזה)-
תקח את המילה Riot כדוגמה, מהומה, התפרעות. למה היא דומה? מילה שכולם מכירים- ריו, ריו דז'נרו- עיר מפורסמת בברזיל שיש שם 24/7 גראס וקרנבלים.
בריו יש קרנבלים = רויט זו התפרעות (זה רשום ריוט אבל זה נקרא רויט). קרנבל זו גם סוג של מהומה ותעמולה. RIOT = RIO, הקרנבל יזכיר לך את הבלאגן = מהומה והתפרעות. תדמיין אותך באמצע פסטיבל בריו, ויש בלאגן ומהומה/הכל טוב ויפה ופתאום מתחילה מהומה/משהו בסגנון. עוזר לזכור גם 80 - 100 מילים ברצף מפעם אחת.
בנוגע לשגיאות כתיב-
תקח את המילה ותוסיף לה מספר מילים עם סדר אותיות שיעזור לך, לדוגמה:
חתיכה, piece. איך כותבים את זה? IE? EI?
אז תקח את אותה ותיצור איתה משפט שיזכיר לך את הרצף:
PIECE OF PIE. או שאתה יכול ליצור משפר שלם שיזכיר לך את הכתיבה של מילה ספציפית.
גם אם זה נשמע לך דבילי, זה עובד!
הגעתי למבחן בערבית עם 0 מילים. למדתי תוך 5 דקות 55 מילים, לא חזרתי פעם שנייה עד המבחן (אחרי שעה וחצי). קיבלתי 100 עגול! עד היום אני זוכר (מספר חודשים) = זה נכנס לזיכרון לטווח ארוך, ומשם זה בחיים לא ימחק = אני זוכר את זה לעולם!
זה בנוסף לקריאה של ספרים ועבודה על דקדוק, שיטה לשפר את הקצב.

לי יש שיטה מאוד טובה אבל מאוד קשה : אתה בוחר ספר באנגלית (עווה) וכל מילה שאתה לא מבין אתה מתרגם אותה ועושה עמה 3 משפטים באנגלית .
באמת שממליץ לך לקח ספר שמאוד יעניין אותך ולא חייב ספר תתחייב לקורא כל יום 2 מאמרים וכל מילה שאתה לא מבין תתרגם ותכתוב 3 משפטים (0ש''ח יוצא לך).
זה קשה מתיש וכל זה אבל זה מאוד ישפר לך את האנגלית .

אוקיי, חידשת לי. התכוונתי לספרים היותר "פשוטים" שלהם. בין 20-120 דפים ברמת אנגלית משתנה. לי בספרייה היו ספרים כאלה, אני מאמין שהם עדיין קיימים.
לא התכוונתי חלילה לזלזל, הפניתי אותו להוצאה שבה אני, אישית, מצאתי ספרים שעוזרים-מאוד- לשיפור השפה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית