הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך ללמד סקוואט

MuffinMan

משתמש פעיל
591
3
נק' מוניטין:
47
591
3
במכבים
חבר ביקש ממני ללמד אותו איך לעשות סקוואט.
אני יכול לראות בטכניקה שלו דברים שצריך לתקן וכו' ומסרטוני טכניקה בפורום למדתי איך לראות טעויות וגם איך לתקן אותן (בערך).

אבל כשמישהו בא אלי ורוצה ללמוד איך לעשות סקוואט אין לי מושג מאיפה להתחיל.
בגלל שיש כאן הרבה אנשים שכבר עברו את זה, אשמח לקבל עזרה.
איך להתחיל (ראיתי שהרבה מתחילים ללמד עם בוקס סקוואט, מה דעתכם על זה?) איזה Cues לתת לו וכו'.

תודה מראש.

נותנים לו לקרוא את הספר Starting Strength. זה הכי טוב.
הוא יגיד שאין לו זמן, אז תתן לו לראות את הדיוידי. אחרי שהוא ראה את הדיוידי ויש לו מושג כללי, תראה מה הוא מנסה לעשות לבד, ותתקן אותו תו"כ.

אני לימדתי חבר שלי את התכנית המלאה מאפס. תוך 4 אימונים איתי הוא עשה הכל מושלם (מלבד הפרס שלקח לו קצת זמן ללמוד ותכלס באשמתי כי לא קלטתי שמוט ריק זה כבד לו בשביל להתחיל). אבל זה היה עם סקוואט אולימפי. השיטה שהלכתי איתה זה פשוט להדגים לו, להגיד לו תמונה כללית וחוקים כללים (כמו גב ישר וכאלה) ואז לתת לו לבצע, לטפטף לו כל פעם נקודות ותיקונים בין סט וסט (להתחיל מהדברים הכי חשובים) ולהעיר לו בזמן התרגיל כדי ליגרום לו להכיר את התנועה תוך כדי. אני מניח אבל שזה תלוי מאוד בבן אדם שלומד (כמה הוא קשוב, כמה הוא קולט דברים, ומוטוריקה שלו). בנוגע ללואו באר אני מניח דכדאי להתחיל עם שלושה דברים בסיסיים: למצוא רוחב עמידה נוח, ללמד מיקום המוט, לרדת עם ישבן לאחור.(משם תן לו לתרגל וטפטף לו תיקונים נוספים, לאט לאט)

נערך לאחרונה:
את האמת ממה שזכור לי במאמן יש אנשים שקשה ללמד אותם. יש אנשים שהם על גבול הנכים. יש להם בעיה גם מנטלית, הם לא יכולים להתחיל תנועה מהאגן כמו שצריך. משהו בראש אצלהם לא מסתדר וצריך יותר זמן לעבוד איתם.

את האמת? יש כאלה שלא בעד, אבל ספסל בתור התחלה יכול לעזור.

את האמת ממה שזכור לי במאמן יש אנשים שקשה ללמד אותם. יש אנשים שהם על גבול הנכים. יש להם בעיה גם מנטלית, הם לא יכולים להתחיל תנועה מהאגן כמו שצריך. משהו בראש אצלהם לא מסתדר וצריך יותר זמן לעבוד איתם.

את האמת? יש כאלה שלא בעד, אבל ספסל בתור התחלה יכול לעזור.

אצלי היה חבר שגם היה לו בעיה של האגן , ואמרתי לו תשב על ספסל כמה פעמים , ואחרי שהוא התרגל לתנועה הוא כבר עשה את זה באוויר , משם למוט עץ ומשם למוט אולימפי
ככה שאני חושב שהספסל באמת עוזר , אבל לכאלו שלא מסוגלים לעשות את התנועה הבסיסית בכלל

ספסל מאוד עוזר להמחיש, ככה גם הסברתי לחבר איך עובד ההיפ דרייב, וזה תנסו, כל מי שיושב על כסא או ספסל ואז קם הוא אוטומטית יטה את הגוף קדימה ויעלה עם האגן להתרוממות.

ספסל מאוד עוזר להמחיש, ככה גם הסברתי לחבר איך עובד ההיפ דרייב, וזה תנסו, כל מי שיושב על כסא או ספסל ואז קם הוא אוטומטית יטה את הגוף קדימה ויעלה עם האגן להתרוממות.

מה שאתה מתאר זה אנטי היפדרייב. כשאנשים נשענים קדימה כדי לקום הם מעבירים את כל המשקל לאצבעות, וזה בדיוק מה שלא רוצים שיקרה בסקוואט. כדי לקום נכון מכסא לא נשענים קדימה, אלא לוחצים את העקבים לרצפה.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שאני אפנה אותו לספרים ודיוידי של SS ואעזור לו בנוסף לזה. זה יהיה יותר קל מאשר ללמד אותו בעצמי.
אם אני אראה איזושהי בעיה ספציפית שבוקס סקוואט יטפל בה, אני אשתמש בזה.

תודה רבה לכל מי שעזר!
אתם מוזמנים להוסיף עוד רעיונות.

סקוואט מול קיר גם עוזר.

רעיון מצוין.

חשוב להבין, שצריך ללמד את התנועה בהדרגה. אי אפשר לצפות שכל אחד יוכל לבצע את התנועה בפעם הראשונה, אפילו אחרי חצי שעה. הניוון שחלק מהאנשים עוברים כתוצאה מאורח החיים המערבי, מה שנקרא "יושבני" מוריד מהיכולת ללמוד אפילו תבניות תנועה בסיסיות בזמן סביר.

מהנסיון שלי, צריך קודם כל להדגים את התנועה, כדי שיבינו מה מצופה מהם. אחר כך להסביר שהתנועה מתחילה מהאגן. בהמשך צריך לתקן טעויות בשלבים, לא את כולן בבת אחת. כמו כן, לדעתי, העומק הוא הנקודה האחרונה שצריך לתקן, מפני שגם אם מישהו יכול לבצע את הסקוואט בצורה סבירה, יכול להיות שגמישות לקויה תמנע ממנו לרדת מספיק נמוך וזה לוקח זמן לסדר.

מה שאתה מתאר זה אנטי היפדרייב. כשאנשים נשענים קדימה כדי לקום הם מעבירים את כל המשקל לאצבעות, וזה בדיוק מה שלא רוצים שיקרה בסקוואט. כדי לקום נכון מכסא לא נשענים קדימה, אלא לוחצים את העקבים לרצפה.

אתה צודק, לא הייתי אומר "אנטי היפדרייב" אבל אפשר באמת להרגיש איך מרימים את הגוף דרך האגן ולא דרך החזה.
לא חשבתי באמת על החלוקת משקל על הרגל...

סקוואט מול קיר גם עוזר.

מאוד עזר לי אישית בהתחלה להבין את העקרון של החזקת הברכיים

תנסה את המדריך הזה יש שם סירטון את השלבים וטעויות נפוצות כדאי לך לקרוא אותם כדי לא להזיק לעצמך..
בהצלחה 😃
מצטער אבל השורה הזאת ממש ליצנית:"
תדאגו שהמוט יישען על הגב העליון שלכם, לא מאחורי הצוואר. אם לא נוח, ניתן להוסיף ריפוד למוט".
ולא חסר שם, גם ממש לא מפורט......

• פותח/ת השרשור
מצטער אבל השורה הזאת ממש ליצנית:"
תדאגו שהמוט יישען על הגב העליון שלכם, לא מאחורי הצוואר. אם לא נוח, ניתן להוסיף ריפוד למוט".
ולא חסר שם, גם ממש לא מפורט......
באמת מדריך ממש ליצני...
ושוב פעם, אני לא מחפש (יותר נכון חיפשתי, כי אני כבר די מסודר) איך לעשות סקוואט. אני מחפש איך ללמד את זה. אז המדריך הזה בכלל לא היה קשור.

באמת מדריך ממש ליצני...
ושוב פעם, אני לא מחפש (יותר נכון חיפשתי, כי אני כבר די מסודר) איך לעשות סקוואט. אני מחפש איך ללמד את זה. אז המדריך הזה בכלל לא היה קשור.
אני יודע פשוט הגבתי לו..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית