הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Texas Method - לוג 2013

• פותח/ת השרשור
אימון נפח:

S: 162.6 5X5 - PR
P: 55 5X5

וזהו...זה היה האימון הכי קשה שעשיתי עד כה בחיי (כן, שמתי לב שהתחלתי לומר את זה לגבי כל אימון. ככה זה מרגיש). הסקוואט לבדו לקח לי 50 דקות. בקושי השלמתי את הסט הראשון ובאמת שכמעט הלכתי הביתה. ה-5X5 זה סיוט מנטלי כשהתנאים פחות מאופטימליים. מלחמה נפשית לבד בחושך, ברוחות ובקור.

החלטתי להעביר את הדדליפט לאימון העצימות. זה יותר הגיוני לרכז את כל תרגילי הנפח (הסקוואט וה-PC) ביום אחד ואני אגיע לדדליפט כשהגוף לא עבר אונס של 5X5. נראה מה זה תורם. לא התאוששתי מה-PC של אימון העצימות בגלל שבצעתי אותו אחרי כמה אימונים שפספסתי את התרגיל. הלטיסימוס, טרפזים והאמסטרינגס עדיין היו תפוסים.

לפרס ליפפתי את שורש כף היד ברצועה אלסטית, אבל עדיין כמעט והחמרתי את הבעיה שוב. היו כאבים וקליקים איומים.

אימון נפח:

S: 162.6 5X5 - PR
P: 55 5X5

וזהו...זה היה האימון הכי קשה שעשיתי עד כה בחיי (כן, שמתי לב שהתחלתי לומר את זה לגבי כל אימון. ככה זה מרגיש). הסקוואט לבדו לקח לי 50 דקות. בקושי השלמתי את הסט הראשון ובאמת שכמעט הלכתי הביתה. ה-5X5 זה סיוט מנטלי כשהתנאים פחות מאופטימליים. מלחמה נפשית לבד בחושך, ברוחות ובקור.

החלטתי להעביר את הדדליפט לאימון העצימות. זה יותר הגיוני לרכז את כל תרגילי הנפח (הסקוואט וה-PC) ביום אחד ואני אגיע לדדליפט כשהגוף לא עבר אונס של 5X5. נראה מה זה תורם. לא התאוששתי מה-PC של אימון העצימות בגלל שבצעתי אותו אחרי כמה אימונים שפספסתי את התרגיל. הלטיסימוס, טרפזים והאמסטרינגס עדיין היו תפוסים.

לפרס ליפפתי את שורש כף היד ברצועה אלסטית, אבל עדיין כמעט והחמרתי את הבעיה שוב. היו כאבים וקליקים איומים.

פשששש סחטיין על המלחמה!

תדע לך שלפעמים שאני מרגיש חסר חשק להתאמן, אז אני ניזכר בתיאור של ה"חדר כושר" שלך ובתנאים אצלך ואני אומר לעצמי אם הוא במצב כזה ובכל זאת נילחם, אז איזה תירוץ יש לי לחשוב לוותר...
וזה עוזר.
כל הכבוד!
לא נותן לתת מוניטין...

• פותח/ת השרשור
פשששש סחטיין על המלחמה!

תדע לך שלפעמים שאני מרגיש חסר חשק להתאמן, אז אני ניזכר בתיאור של ה"חדר כושר" שלך ובתנאים אצלך ואני אומר לעצמי אם הוא במצב כזה ובכל זאת נילחם, אז איזה תירוץ יש לי לחשוב לוותר...
וזה עוזר.
כל הכבוד!
לא נותן לתת מוניטין...

תודה רבה, מעריך זאת מאוד. ובלי לזיין בשכל, עד כמה שהתנאים גרועים, זה באמת חיזק לי את המנטליות. לא פשוט ללכת להתאמן לבד באמצע השדות, חשוף לרוחות ולקור ולשבור שיאים ולבצע 5X5, שבוע אחרי שבוע. זה יותר קשה נפשית מאשר פיזית. ומאוד קל לאבד מוטיבציה. כי זה פשוט חרא. אבל בסה"כ צריך ללמוד לקבל את כל החרא, לספוג ולתעל לאנרגיה במוט. הערך העליון וקודש הקודשים באימונים מבחינתי זה עקביות מוחלטת. צריך רק להזכר בזה ברגעי ה-low.

תודה רבה, מעריך זאת מאוד. ובלי לזיין בשכל, עד כמה שהתנאים גרועים, זה באמת חיזק לי את המנטליות. לא פשוט ללכת להתאמן לבד באמצע השדות, חשוף לרוחות ולקור ולשבור שיאים ולבצע 5X5, שבוע אחרי שבוע. זה יותר קשה נפשית מאשר פיזית. ומאוד קל לאבד מוטיבציה. כי זה פשוט חרא. אבל בסה"כ צריך ללמוד לקבל את כל החרא, לספוג ולתעל לאנרגיה במוט. הערך העליון וקודש הקודשים באימונים מבחינתי זה עקביות מוחלטת. צריך רק להזכר בזה ברגעי ה-low.
אתה באמת בהמת מוטיבציה ובאמת לא מפספס אימון עם חרא תנאים, וזה ראוי למוניטין (יש לי הגבלה של 24 שעות, אתן בערב).
למרות זאת, למה לא לדאוג לתנאים עדיפים? אין מקום אחר? חדר כושר? אפשרות לשפץ שם?
חבל, יבוא רגע שתפסיד אימון...

• פותח/ת השרשור
אתה באמת בהמת מוטיבציה ובאמת לא מפספס אימון עם חרא תנאים, וזה ראוי למוניטין (יש לי הגבלה של 24 שעות, אתן בערב).
למרות זאת, למה לא לדאוג לתנאים עדיפים? אין מקום אחר? חדר כושר? אפשרות לשפץ שם?
חבל, יבוא רגע שתפסיד אימון...

אלו התנאים הכי טובים שיכלתי לסדר לעצמי. בקרוב הכל יסתדר ויהיה יותר טוב.

אימון התאוששות:

S: 130 2X5
BP: 85 3X5

PU: BW+10 3X5
BE: 12,13,15

BW: 95

• פותח/ת השרשור
אימון "הכל בראש":

S: 182.5X5
P: 67.5X1
DL: 195X5 PR

BW: 96

לאחרי אימונים אחרונים שהרגישו כמו גיהנום, החלטתי לקחת את עצמי בידיים והעברתי את הדדליפט לאימון העצימות בעצת אנשים חכמים, הכנסתי אקסטרא חלבון ופחמימות, עליתי קילו משקל גוף ודחיתי את האימון להיום במקום אתמול כי היה לי מבחן ולילה לבן. הכל השתלם.

הסקוואט הוא חזרה על ה-RM5 הקודם מלפני שנה, או בכלל PR. אני לא זוכר בדיוק אם בפעם האחרונה שעשיתי 182.5 זה היה לחמישייה או שלישיה. זה היה קל באופן מפתיע. אחרי איך שהרגשתי באימונים האחרונים הגעתי עם חוסר בטחון וחששות, אבל זה היה קל. אני חושב שכבר עכשיו יש לי 190 לחמישיה. הפרס היה קליל (הייתי אמור לעשות 65 לפי הטבלה). הדדליפט היה קל! גם כאן באתי עם חששות למרות הסקוואט המוצלח כי עוד זכרתי איך ה-192.5 הקודם הרגיש. אבל שכנעתי את עצמי שהכל פסיכולוגי, וזה עלה בקלות. הגב לא קרס באף אחת מהחזרות.

היה מזג אוויר מושלם. רוח קרירה, גשם שטפטף קלילות והצליח לדלוף מהגג עלי ועל הפלטות. אחלה אימון! הכל בראש!

יש סרטון של הדדליפט, אני מעלה ומטפל בזה עכשיו. אין סרטון של הסקוואט כי לא הייתי בטוח אם זה PR.

לינק לפוסט של הסרטון.

נערך לאחרונה:
אימון "הכל בראש":

S: 182.5X5
P: 67.5X1
DL: 195X5 PR

לאחרי אימונים אחרונים שהרגישו כמו גיהנום, החלטתי לקחת את עצמי בידיים והעברתי את הדדליפט לאימון העצימות בעצת אנשים חכמים, הכנסתי אקסטרא חלבון ופחמימות, עליתי קילו משקל גוף ודחיתי את האימון להיום במקום אתמול כי היה לי מבחן ולילה לבן. הכל השתלם.

הסקוואט הוא חזרה על ה-RM5 הקודם מלפני שנה, או בכלל PR. אני לא זוכר בדיוק אם בפעם האחרונה שעשיתי 182.5 זה היה לחמישייה או שלישיה. זה היה קל באופן מפתיע. אחרי איך שהרגשתי באימונים האחרונים הגעתי עם חוסר בטחון וחששות, אבל זה היה קל. אני חושב שכבר עכשיו יש לי 190 לחמישיה. הפרס היה קליל (הייתי אמור לעשות 65 לפי הטבלה). הדדליפט היה קל! גם כאן באתי עם חששות למרות הסקוואט המוצלח כי עוד זכרתי איך ה-192.5 הקודם הרגיש. אבל שכנעתי את עצמי שהכל פסיכולוגי, וזה עלה בקלות. הגב לא קרס באף אחת מהחזרות.

היה מזג אוויר מושלם. רוח קרירה, גשם שטפטף קלילות והצליח לדלוף מהגג עלי ועל הפלטות. אחלה אימון! הכל בראש!

יש סרטון של הדדליפט, אני מעלה ומטפל בזה עכשיו. אין סרטון של הסקוואט כי לא הייתי בטוח אם זה PR.

כל הכבוד על ההתקדמות! אין כמו אימון של PR'ים בשביל לעורר מוטיבציה לקראת שבוע הבא 😃

• פותח/ת השרשור
אימון "נפח":

S: 165 3X5
BP: 95 5X5

התעוררתי עם הזוקף השמאלי דלוק. יש לי מזרן בן 20 שנה מחורבן ואני יושב על כסא פלסטיק פשוט כל היום (ממש כל היום, חוץ מהאימון). תנוחת הישיבה שלי על הפנים ואני לא דואג מספיק ל-mobility work לאחרונה (לא עושה בכלל...), הדברים כנראה הצטברו. לא חושב שזה היה משהו ישיר מהאימון הקודם. המשקל עצמו היה קל אבל עם כל סט ההרגשה בזוקף השמאלי החמירה ועלתה עוד ועוד למעלה אז הפסקתי ליתר בטחון. אני חושב שזה היה חכם יותר מאשר לחרוק שיניים ולהמשיך.

חזה היה קל, לא הרגשתי את שורש כף היד חוץ מכאשר אני מוציא את המוט.

ויתרתי על PC בגלל הגב.

ישנם לא מעט דברים שהצטברו ומתחילים לבוא לידי ביטוי ככל שאני מתקדם עם המשקלים וקובע שיאים חדשים:

כפי שציינתי, אני יושב כמעט כל היום מול מחשב. הישיבה היא על כסא פלסטיק פשוט, התנוחה גרועה, ואני מוצא את עצמי נשען על המרפקים שעות על גבי שעות, או נוטה לצד אחד. אני שם לב ומשנה תנוחה רק כשמשהו מתחיל לכאוב. זה מפריע לגב התחתון שלי לא מעט, במיוחד כשאני אמור להתאושש מהאימונים. כמו כן המרפקים שלי חוטפים עונש לא מועט והיום הרגשתי כאב במרפק שמאל בזמן הבנץ' שדומה למה שאני מרגיש כשאני נשען עליו בשולחן. לא נעים בכלל. גם הכתפיים שלי לא מתאוששות וחוטפות את כל העומס של ההשענות. כל הדברים הללו באים לידי ביטוי באימונים כשפתאום אני מעמיס עליהם את הסקוואט, הדדליפט ושאר הדברים. בנוסף אני ישן ממש גרוע על מזרן מחורבן באמת. אני חייב לעשות משהו לגבי זה כי הגב התחתון נמצא בעינוי מתמיד או באימונים או בזמן השינה או בזמן הישיבה. והדבר הכי גרוע הוא השימוש שלי בעכבר, שאת זה אני עושה כל היום שעות על גבי שעות ומצב שורש כף היד הפצועה שלי (יד ימין) מחמיר מיום ליום. יש לי גם תסמינים של CTS. במהלך הסמסטר רוב הבעיות הללו לא קיימות כי אני די פעיל ועושה הליכה של כמה קילומטרים בודדים ביום (רובם מדרגות) בין ההרצאות, מהמעונות לספריה וכ'ו. זה עוזר לי מאוד עם ההרגשה הכללית ומאוד מקל על ומאיץ את ההתאוששות. כרגע אני בבית כבר כמה שבועות לרגל המבחנים.

דבר נוסף הוא החד"כ. ישנם דברים קטנים כמו הרצפה שלא מאוזנת בכל המקומות שגורמת לברך ימין לחטוף יותר עומס, או הבנץ' בכלוב שהיינו אמורים לתקן את המקום שבו המוט יושב אבל זנחנו כי המשכנו לעשות בנץ' בראק השני - ושם כרגע בונים והזזנו דברים.

מסקנות:

- אני חייב להתחיל לעשות mobility work כחלק אינטגרלי משגרת האימונים.

- אני חייב לטפל בשורש כף היד בצורה ממוקדת. אולי צריך לראות רופא. או אורתופד?

- צריך לסדר כבר את החד"כ, לתקן ציוד, ולבנות פלטפורמה מאוזנת כמו שצריך מתי שנעבור למקום החדש.

• פותח/ת השרשור
משרל יפה בסקוואט.

תודה 😃

אימון התאוששות:

S: 130 2X5
P: 55 3X5

GM: 20X13, 30X15, 50X14
PU: BW+11.25 3X5

אין לי מושג איך עושים GM. לא יכולתי לעבור את ה-10-15 מעלות עם רגלים ישרות אז כופפתי את הברכיים כך שהשגתי את המתיחה בדיוק בירידה למקביל.

הגב הרגיש מעולה. מקווה שאימון העצימות יעבור בלי בעיות.

• פותח/ת השרשור
לא היה לי כוח לאלתר את הציוד ל-back extensions אז ניסיתי סתם...ולא הכאבי גב עברו כבר לפני האימון, סה"כ היה דלוק קצת. אני רק מקווה שזה לא מסתתר מתחת לפני השטח ומחכה ל-187.5X5.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד !!!! למה הורדת את הנפח ל5*3 אם לא ירדת ל3 בעצימות ?

לא הורדתי, כפי שהסברתי בפוסט הזה הזוקף שמאל שלי היה דלוק באופן די חריף אז לא המשכתי את ה-2 הנותרים.

• פותח/ת השרשור
יצאתי לכמה ימי מנוחה לרגל מבחן אחרון (בתקווה) בשישי. חוזר בשבת או בתחילת שבוע הבא.

רגע 5X5 זה 5 סטים אם אותו משקל 5 חזרות ?
אם כך 182 מטורף אחושרמוטה

בהצלחה במבחן!
מנוחה תעש ה לך טוב, אל תשכח לאכול 😃

תודה 😃 וכן אני מרגיש שהגיע הזמן להרגע טיפה. וזה קשה מאוד לאכול כמו שצריך בלי האימונים...ואני לא זז מהכיסא אז אין ממש רעב או מטבוליזם נורמלי.

ותיקח את אותה העצה לעצמך שהברכיים ירגעו קצת 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית