הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה| מקבילים על טבעות - תרגיל לחזה?

Harl3mShake

משתמש פעיל
610
8
נק' מוניטין:
24
610
8
לאחרונה אני מתאמן הרבה על טבעות- מתח עם משקל ומקבילים על טבעות שכיבות סמיכה בעמידת ידיים וכאלה...
בשביל תרגיל לחזה מקבילים על טבעות זה טוב ? (אין אפשרות לעשות רחב מכיוון שעל טבעות הידיים שלך שואפות להיות ברוחב כתפיים כדי להיות יציב)
בנוסף , אחרי המקבילים על טבעות אני עושה שכיבות סמיכה (בקושי יכול לעבור את ה 10 חזרות כי זה אחרי המקבילים) זה הופך תרגיל כזה מעפן לאפקטיבי לא ?

קודם כל, זה תרגיל טוב, אבל כדאי שתדע שזה יכול להיות גם מסוכן והסיכוי לפציעה בכתף מסוג impingement לא קטן. ריפטו ב-SS3 ממליץ להימנע מהתרגיל הזה.
השכיבות שמיכה כנראה לא ממש מזיקות או מועילות. זה גם ככה תרגיל לאנשים שחיים במיתוסים/עצלנים שרוצים לעשות משהו קטן בבית או למטרות ספציפיות של סיבולת שריר כמו בצבא.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, זה תרגיל טוב, אבל כדאי שתדע שזה יכול להיות גם מסוכן והסיכוי לפציעה בכתף מסוג impingement לא קטן. ריפטו ב-SS3 ממליץ להימנע מהתרגיל הזה.
השכיבות שמיכה כנראה לא ממש מזיקות או מועילות. זה גם ככה תרגיל לאנשים שחיים במיתוסים/עצלנים שרוצים לעשות משהו קטן בבית או למטרות ספציפיות של סיבולת שריר כמו בצבא.

אבל אני עושה את זה אחרי המקבילים (שומר על טווח חזרות של מסה)
ולמה ריפטו ממליץ להימנע ?
תרגיל טוב לחזה אמרת ... ולא כואבת לי הכתף בו

ריפטו ממליץ להימנע בגלל הסיכון לכתף.

• פותח/ת השרשור
ריפטו ממליץ להימנע בגלל הסיכון לכתף.

תודה , והחזה עובד בזה חזק ?
כי חבר שלי מתאמן על טבעות ומתח איזה שנה , הבחור חיה באמת אבל הקטע הוא שהחזה שלו יחסית בפיגור כאילו היידים שלו ענקיות (היד האחורית מטורפת) והחזה ביחס לידיים לא משהו, זה גנטיקה ?

כן, אבל זה תלוי גם איך הוא עושה את זה. אם רוכנים קדימה, אז מערבים את החזה יותר, וכנ"ל אם מרחיבים את האחיזה, אבל זה בדיוק סוג המגבלה שטבעות מטילות על המתאמן - הדברים האלה עלולים לגרום לפציעה. שיעשה מקבילים עם משקל, יהיה הרבה יותר טוב. אפשר להשתמש בטבעות לגיוון לסט אחד אחרי המקבילים הרגילים.

• פותח/ת השרשור
כן, אבל זה תלוי גם איך הוא עושה את זה. אם רוכנים קדימה, אז מערבים את החזה יותר, וכנ"ל אם מרחיבים את האחיזה, אבל זה בדיוק סוג המגבלה שטבעות מטילות על המתאמן - הדברים האלה עלולים לגרום לפציעה. שיעשה מקבילים עם משקל, יהיה הרבה יותר טוב. אפשר להשתמש בטבעות לגיוון לסט אחד אחרי המקבילים הרגילים.

הקטע הוא שזה התרגיל המרכזי לחזה אצלו , לא עדיף על טבעות ?
הוא נראה לי מוסיף משקל במקבילים על טבעות

לא, חוסר היציבות גורם לכך שהוא מרים פחות משקל, והטבעות מונעות ממנו אפשרות לפתוח קצת את האחיזה בלי סיכון לפציעה. אפשר בהחלט לעשות טבעות לגיוון, אבל לא הייתי מסתמך על שום תרגיל על משטח לא יציב בתור תרגיל מרכזי.

• פותח/ת השרשור
לא, חוסר היציבות גורם לכך שהוא מרים פחות משקל, והטבעות מונעות ממנו אפשרות לפתוח קצת את האחיזה בלי סיכון לפציעה. אפשר בהחלט לעשות טבעות לגיוון, אבל לא הייתי מסתמך על שום תרגיל על משטח לא יציב בתור תרגיל מרכזי.

אי אפשר לפתוח את האחיזה , זה יהיה ממש קשה
אבל זה כמו שתגיד שצריך לעבוד בבנצ' פרס בסמית' משין כי אתה יכול להרים יותר משקל וזה יציב ...

אי אפשר לפתוח את האחיזה , זה יהיה ממש קשה
אבל זה כמו שתגיד שצריך לעבוד בבנצ' פרס בסמית' משין כי אתה יכול להרים יותר משקל וזה יציב ...
דוגמה נוראית אין שום קשר

לא, זה כמו שאני אגיד לעשות סקוואט ולא סקוואט על בוסו.

• פותח/ת השרשור
לא, זה כמו שאני אגיד לעשות סקוואט ולא סקוואט על בוסו.
דוגמה נוראית אין שום קשר

למה אין שום קשר ? מה ההבדל ?
וזה לא בידיוק כמו בוסו זה יותר כמו בנצ' עם דאמבלים לדעתי זה גם לא כזה קשה הקטע של הלייצב אני חודש מתאמן על זה וכבר סוגר 9X3 במקבילים על זה
ובקרוב אני יוסיף משקל ועם משקל לפי דעתי יותר קל לייצב
אני נשען קדימה בשביל חזה

Back
למעלה תחתית