הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חייב את עזרתכם - שיעול לא נפסק למעלה מחודש

• פותח/ת השרשור Melamed
  • פורסם בתאריך

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
אז ככה כבר בערך חודש וחצי שאני משתעל, שיעול שנשמע ממש כמו נביחה (עוצמה חזקה)
הייתי אצל רופא משפחה, עשיתי בדיקות דם והכל תקין והוא אומר שגם הריאות נקיות.
אתמול הייתי אצל רופאת ריאות והיא אומרת שוב שהריאות נקיות והשיעול הוא לא שיעול רפואי (?), איך שבאתי ואחרי שהיא שמעה את השיעול היא שאלה אותי שאלה אחת מה קורה אחרי שאני נרדם - ואז אבא שלי ענה לה יש שקט ואין שיעול ואז היא הגיעה למסקנה שזה לא שיעול רפואי והיא ניסחה את זה שזה יכול לנבוע מלחץ או ממשהו שקורה בחיים.
ניסיתי סירופים, משאפים, אינלציות, אנטיביוטיקה (נתן לי לתקופה של חמישה ימים אם יש חשד לחיידק) וכלום לא עוזר לי.
אני באמת לא יודע כבר מה לעשות השיעול הזה משגע אותי..
גם דבש ותרופות סבתא למיניהם לא עזרו.

הצעות או משו? אני באמת משתגע כבר, מילא זה היה שיעול קל אבל השיעול הוא בעוצמות ממש חזקות ולא מניח לי.

נערך לאחרונה:
יש לי את זה גם רק בתקופות המעבר אבל עובר אחרי חודש וחצי גג...
אני יודע שאצלי זה מן לחיה שיש בגרון או בסינוסים שמטפטפת לי על הגרון וזה יוצר גירוי וככה יש כל הזמן חשק להשתעל .
מאוד עזר לי זה לקחת מן נוזל כזה שאתה משפריץ לאף ומסניף את זה .

נערך לאחרונה:
יכול להיות שזה נובע מאלרגיה.. לי למשל יש שיעולים בסגנון שנובעים מאלרגיה לעונות מעבר וזה חולף לבד.

זה נשמע כמו התחלה של בעיית ריפלוקס שקט (עלייה של חומצה מהקיבה שמגיעה לקנה הנשימה). היית צריך ללכת לרופא אף אוזן גרון שיראה שהגרון שלך מודלק או לרופא גסטרו ולא לרופא ריאות. סבלתי מזה שנים והטמבלים בחלוק הלבן לא הצליחו להבין מה זה למרות שזו בעייה מאוד נפוצה בעולם המערבי ועוד יותר נפוצה אצל מרימי משקולות (הרופאים הישראלים כנראה לא יודעים לחפש בגוגל סקולר). אם לא תטפל בזה אתה תתחיל לעבור קשיי נשימה נוראיים מבעייה שנקראת vocal cord dysfunction שמתאפיינת בהתקפים של חוסר יכולת לשאוף אוויר (לא לנשוף).

אם אתה רוצה לבדוק שזה זה בלי לשאול רופא קפוץ לסופר פארם ותקנה תרופה בשם לוסק נגד צרבת (הכי חזקה ולא צריכה מרשם) ותנסה ליום יומיים ,לי היא פשוטו כמשמעו הצילה את החיים . אחר כך תבקש מרופא המשפחה שלך את הגרסא הגנרית הזולה שלה אומפרדקס שאפשר לקחת כל יום. אני לא מסוגל לנשום בלעדיה ואגב גם המינון הכי גבוה שלה לא תמיד מספיק כדי לטפל בבעייה.

נערך לאחרונה:
וואי זה קרה גם לי.

לצערי הרופאה הזונה שלי היתה הומאופתית והביאה לי חרטות שלא עבדו. מקווה בשבילך שתצא מזה כמה שיותר מהר, אני זוכר שהייתי משתעל בשיעורים וזה היה נשמע ממש רע.

זה נשמע כמו התחלה של בעיית ריפלוקס שקט (עלייה של חומצה מהקיבה שמגיעה לקנה הנשימה). היית צריך ללכת לרופא אף אוזן גרון שיראה שהגרון שלך מודלק או לרופא גסטרו ולא לרופא ריאות. סבלתי מזה שנים והטמבלים בחלוק הלבן לא הצליחו להבין מה זה למרות שזו בעייה מאוד נפוצה בעולם המערבי ועוד יותר נפוצה אצל מרימי משקולות (הרופאים הישראלים כנראה לא יודעים לחפש בגוגל סקולר). אם לא תטפל בזה אתה תתחיל לעבור קשיי נשימה נוראיים מבעייה שנקראת vocal cord dysfunction שמתאפיינת בהתקפים של חוסר יכולת לשאוף אוויר (לא לנשוף).

אם אתה רוצה לבדוק שזה זה בלי לשאול רופא קפוץ לסופר פארם ותקנה תרופה בשם לוסק נגד צרבת (הכי חזקה ולא צריכה מרשם) ותנסה ליום יומיים ,לי היא פשוטו כמשמעו הצילה את החיים . אחר כך תבקש מרופא המשפחה שלך את הגרסא הגנרית הזולה שלה אומפרדקס שאפשר לקחת כל יום. אני לא מסוגל לנשום בלעדיה ואגב גם המינון הכי גבוה שלה לא תמיד מספיק כדי לטפל בבעייה.

מה שתארת לגבי ה - vocal cord dysfunction זה בדיוק מה שעברתי. הייתי מתעורר באמצע הלילה כמעט בלי יכולת לנשום למשך דקה בערך, עד שפתאום היה נפתח לי האוויר, משהו מוזר. זה אחד הדברים המפחידים.
היה לי בעיה של ליחה ושיעול. הייתה לי ליחה בכמויות מפחידות לכל אורך היום והייתי משתעל בלי הפסקה, ברמה של סבל כבר.
כל זה היה בתקופת המאסה שהייתי בולס בלי הפסקה והייתי מפוצץ בנוזלים. מאז שנכנסתי לחיטוב ובעצם דיאטה עבר לי הכל. פרט לזה גם השתמשתי בשתי תרופות.. אחת נגד אלרגיה (אראוס) ועוד אחת שממש עזרה לי זה מין תבליה שאתה שם בכוס מים והיא תוססת ואז אתה שותה. לא יודע את השם של זה.
אבל אחרי שהפסקתי את הטיפול הליחה חזרה לי (לא באותה רמה). רק כשנכנסתי לחיטוב וירדתי בשומן ובנוזלים - הבראתי לגמרי בינתיים כבר מתחילת הדיאטה.
ניסיתי המון סוגי תרופות לפני כן ושום דבר לא עזר. זה נטו עניין של תזונה, או יותר נכון- יותר מדי אוכל. הגוף שלך מפוצץ בחרא מהמאסה והכל עולה לגרון.

• פותח/ת השרשור
לא מעשן, אני כנראה הולך יום ראשון לרופא אף אוזן גרון,
מה אתם מציעים לעשות בנתיים? יש לי אומפרדקס בבית אבל אין לי שום צרבות או בעיות של עיכול או משהו, כמו שאמרתי לפעמים יוצאת גם ליחה בשיעול ואפילו לרוב.
זה פשוט משגע אותי ואני באמת מתוסכל,
קודאין הרופא אני חושב נתן לי מרשם לזה ואז הרופאת ריאות אמרה שאין צורך לקחת כי זה רק מחליש ומרכך את הגרון (היא אמרה שזה מרדים משהו)
יכול להיות שזה בגלל כל הכמויות אוכל?
אני אכן כרגע במאסה אבל עד כדי כך שזה גורם לי לשיעול? אין לי צרבות או בעיות עיכול למיניהם, פשוט שיעול טורדני ומציק שממש נשמע כבר כמו נביחה.

סבלתי מאותה בעיה במשך חצי שנה.
כנס לדיאטה לפחות לתקופה קצרה. תעשה אירובי, תאכל ירקות, תהיה במאזן קלורי שלישי. תתנקה. ההשמנה המהירה הזאת במאסה היא הגורם לכל העניין. שום תרופה לא תעזור לך לגמרי וגם אם תרופה תעזור ב80% אחוז ברגע שאתה תפסיק עם התרופה זה יחזור כי אתה ממשיך עם המאסה.
מניסיון.

• פותח/ת השרשור
אני אצא כנראה לחיטוב שגם ככה תיכננתי לעשות בזמן הקרוב אז אני אקדים את זה..
לכרגע יש בנתיים רק משהו להקל על הכאב? אתה יודע עד שהגוף ייכנס באמת למאזן שלילי

• פותח/ת השרשור
וואי זה קרה גם לי.לצערי הרופאה הזונה שלי היתה הומאופתית והביאה לי חרטות שלא עבדו. מקווה בשבילך שתצא מזה כמה שיותר מהר, אני זוכר שהייתי משתעל בשיעורים וזה היה נשמע ממש רע.
מה לקחת ועשית? זה כבר מעצמו?ואני כבר לא יודע מה לקחת יש לי מרשם לקודאין ועכשיו הזכרת עוד שתי תרופות, לא נראלי שיותר מדי זה טוב..דרל אגב קראתי את התגובה שלך שוב ואמרת שבלילה לא היה לך אוויר אבל אצלי זה בדיוק הפוך כשאני ישן אין רעש ואין כלום הכל שקט

מלמד זה בדיוק העיניין בריפלוקס שקט ,הגרון שלך כנראה כבר ספג כלכך הרבה שאתה לא מרגיש כאב. כשהשתעלתי בזמנו לא ידעתי בכלל שיש לי צרבות.

שים לב שלאומפרדקס יש כדורים בכמה מינונים ,אתה צריך את הכי חזק (20) ואולי אפילו לקחת לפעמים 2 בבוקר ובערב. שים לב שזה כדור שלוקחים על בטן ריקה כך שאם תיקח אחרי האוכל כשאתה כבר משתעל הוא יעזור פחות.

וקלסה יש משאפים של הליום וחמצן (הליוקס) שעוזרים לטפל בהתקף בזמן שהוא מתרחש ,מאז שטיפלתי בצרבת שלי ההתקפים נהפכו לממש נדירים אבל הליום ממש עוזר.

אגב האבחון של VCD נעשה על ידי פסילה של כל האפציות האחרות ,כך שאם באמת בדקו הכל ולא מצאו כלום אז זו כנראה הבעיה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מלמד זה בדיוק העיניין בריפלוקס שקט ,הגרון שלך כנראה כבר ספג כלכך הרבה שאתה לא מרגיש כאב. כשהשתעלתי בזמנו לא ידעתי בכלל שיש לי צרבות.

שים לב שלאומפרדקס יש כדורים בכמה מינונים ,אתה צריך את הכי חזק (20) ואולי אפילו לקחת לפעמים 2 בבוקר ובערב. שים לב שזה כדור שלוקחים על בטן ריקה כך שאם תיקח אחרי האוכל כשאתה כבר משתעל הוא יעזור פחות.
וקלסה יש משאפים של הליום וחמצן (הליוקס) שעוזרים לטפל בהתקף בזמן שהוא מתרחש ,מאז שטיפלתי בצרבת שלי ההתקפים נהפכו לממש נדירים אבל הליום ממש עוזר.

אגב האבחון של VCD נעשה על ידי פסילה של כל האפציות האחרות ,כך שאם באמת בדקו הכל ולא מצאו כלום אז זו כנראה הבעיה.

זאת אומרת מה אתה מציע כרגע? חיטוב ואומפרדקס? לקחתי אחד אתמול בערב ואני אסתכל עכשיו שוב על המינון ואבדוק מה יש, אני לא אצטרך לקחת את זה עכשיו כל החיים נכון?
למרות שזה די מוזר לי שזה קשור לתזונה אבל ניסיתי כל כך הרבה דברים וכלום לא עובד אז מה יש להפסיד אני כבר משתגע מזה..
עריכה: בדקתי עכשיו ויש לי של 20, לקחתי כדור אחד עכשיו על הבוקר על בטן ריקה

נערך לאחרונה:
כן. זה בגלל התזונה וההעלייה החדה במשקל.
תחליט מה יותר חשוב לך, לדחות את תקופת המאסה, או הבריאות שלך.

לי זה דווקא קרה כשאכלתי ממש קצת. כנראה שזה פשוט אולי איכשהו קשור לאכילה דפוקה (ממש הרבה או ממש קצת).

הייתי גם סובל מזה הרבה, בהתחלה האשמתי את המוצרי חלב אבל אז פשוט הורדתי פחמימות וזה נעלם, תנסה לשבוע ככה ותראה
כי במידה ויש ליחה וזה גם מה שלי היה זה אומר שהתזונה בעייתית

• פותח/ת השרשור
התחלתי היום את החיטוב על בסיס דל פחמימה ולקחתי בבוקר אומפרדקס...
אני ממש מקווה שזה קשור איך שהוא לזה, אין לי בעיה לדחות את המאסה ואפילו לסיים אותה כי די הגעתי למקסימום במאסה הזאת אני חושב.
פשוט מוזר לי הקטע הזה של הרבה תזונה כי בדרך כלל בתקופות מאסה אני לא אוכל מעט אבל זה אף פעם לא קרה לי.
היה לכם אותו דבר ובלילה זה הפסיק ולא השתעלתם? או שגם בלילה היה שיעול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית