הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תכלס,מה זה באמת נותן לעשות תכנית POWERLIFTING?

winston_1994

משתמש מתחיל
46
0
נק' מוניטין:
-10
46
0
התאמנתי שנה שלמה
התנפחתי טיפה
משקלים הגיעו מעל ל100
הרגשתי שמתפתח באמת כוח טהור אבל תכלס כאילו מה
לא התאמנתי חודשיים, המשקלים ירדו ב20 קילו, הנפח ירד
כרגע אני נראה פלוס מינוס כאילו לא באמת התאמנתי שנה אלא פחות או יותר חודשיים
מה זה שווה תכלס לטווח הארוך כל הPOWERLIFTING
חודשיים אתה לא מתאמן נדפק הכל

אתה לא חושב שזה תקף לכל סוג אחר של אימונים? תפתח את הגוף באופן כלשהו, ואז תפסיק לתת לו סיבה להשאר ברמה שאליה הגעת (לא משנה באיזה תחום) ואתה תחזור אחורה לא מעט צעדים. ובמיוחד כמתאמן מתחיל, לדעתי.

• פותח/ת השרשור
מה נותן לך לעלות לבמה עם חוטיני?

זה כמו שאני יגיד לך בשביל מה אתה מתאמן כוח? מה אתה עובד בעבודת בניין? זה תכלס בשביל הרגשה פנימית שיש לך כוח
והיתרון בבודיבילדינג הוא שגם אתה מפתח שריר ובונה אותו. תכלס לטווח ארוך לוקח לשריר זמן להתפרק.
אז תכלס גם אני מעדיף לא להיות פריק של חזרות על משקל מסויים ויותר בקטע של יותר משקל ופחות חזרות אבל הסיבות העיקריות הן או שזה עושה לך הרגשה פנימית טובה של משקל גבוה יותר או שתכלס אנחנו פשוט עצלנים שאחרי 5 חזרות מאבדים עניין

זה כמו שאני יגיד לך בשביל מה אתה מתאמן כוח? מה אתה עובד בעבודת בניין? זה תכלס בשביל הרגשה פנימית שיש לך כוח
והיתרון בבודיבילדינג הוא שגם אתה מפתח שריר ובונה אותו. תכלס לטווח ארוך לוקח לשריר זמן להתפרק.
אז תכלס גם אני מעדיף לא להיות פריק של חזרות על משקל מסויים ויותר בקטע של יותר משקל ופחות חזרות אבל הסיבות העיקריות הן או שזה עושה לך הרגשה פנימית טובה של משקל גבוה יותר או שתכלס אנחנו פשוט עצלנים שאחרי 5 חזרות מאבדים עניין

אני מתאמן כוח רק כי אני נהנה מהאימונים עצמם. אין לי שימוש כלשהוא בכוח. ומה נותן לך לפתח שרירים?

• פותח/ת השרשור
שנה שלמה זה הרבה, לאיזה משקלים הגעת?
סקוואט HB הגעתי 130 קילו
בנץ פרס 107 קילו
דדליפט לא עשיתי

עכשיו אחרי חודשיים
הסקוואט 100 קילו והבנץ פרס 85
וכל הנפח שקיבלתי בשנה הזאת שהתאמנתי כמעט הכל ירד

סקוואט HB הגעתי 130 קילו
בנץ פרס 107 קילו
דדליפט לא עשיתי

עכשיו אחרי חודשיים
צר לי, אבל זה לא PL.
דדליפט תרגיל בסיס ב-PL, אין דדליפט = אתה עושה משהו אחר. זה כמו להתאמן במשקולנות אולימפית (WL) בלי SNATCH/CLEAN AND JERK.
PL בנוי על 3 תרגילים (הכוונה שהם הבסיס של התחום, שהם המדד בתחרות):
1. סקוואט
2. בנץ'
3. דדליפט
אי אפשר להתאמן עם 2/3 מהתרגילים, זה לא אותו דבר.

בנוסף- תוך 3 - 4 חודשים יכלת להגיע למשקלים דומים (SS מביאה אדם ממוצע ל-120 - 100 ק"ג סקוואט לחמישייה בסביבות 3 חודשים, למעט אנורקסים/גמדים, להוסיף טיפה לינארית/טקסס והגענו).
יש משהו מוזר אצלך- סקוואט 130, בנץ' 107. זה יחס מטורף (לטובת הבנץ')- בדרךך כלל מגיעים למשקלים כאלה בסקוואט עם 80 - 90 בבנץ' (לפי לוגים שראיתי, וראיתי הרבה), זה ממש מוזר שההפרש בין הסקוואט לבנץ' הוא 22.5 ק"ג (למעט ההתחלה)- ב-SS מתקדמים פי 2 בסקוואט (כל אימון 5 ק"ג לעומת 2.5 ק"ג בבנץ') ונתקעים הרבה יותר מהר בבנץ', וככה בכל תוכנית (לא הקצב, המשקל התקדמות של בנץ' - סקוואט), מוזר משהו...

בכל מקרה-
מקבלים המון נפח, זה שהכל ירד בעיה שלך. מוזמן להתחיל עכשיו SS (אם אתה עדיין מסוגל, זה משקל יחסית גבולי) ואם אתה לא מצליח את הלינארית של ביל סטאר ואחרי זה טקסס/טקסס ישר, ותראה שיש לך שוב נפח.
בכל תחום תרד מהר- כמו שאם לא תרוץ חודשיים הכושר ידרדר ברמות (ילד מהכיתה שלי לא רץ חודש וחצי 1000 ירד ל-5:30 מ-4:20), וכנ"ל פיתוח גוף וכו'. זה תחום לכל החיים- אתה לא חייב להמשיך כל החיים להתקדם, אבל כשתחליט שזהו, בשביל לשמר תוכל לעשות אימונים בקטנה שישמרו על המסת שריר + לאכול המון חלבון, או פשוט להתאמן יותר רציני ולאכול כמות תואמת של חלבון.

• פותח/ת השרשור
צר לי, אבל זה לא PL.
דדליפט תרגיל בסיס ב-PL, אין דדליפט = אתה עושה משהו אחר. זה כמו להתאמן במשקולנות אולימפית (WL) בלי SNATCH/CLEAN AND JERK.
PL בנוי על 3 תרגילים (הכוונה שהם הבסיס של התחום, שהם המדד בתחרות):
1. סקוואט
2. בנץ'
3. דדליפט
אי אפשר להתאמן עם 2/3 מהתרגילים, זה לא אותו דבר.

בנוסף- תוך 3 - 4 חודשים יכלת להגיע למשקלים דומים (SS מביאה אדם ממוצע ל-120 - 100 ק"ג סקוואט לחמישייה בסביבות 3 חודשים, למעט אנורקסים/גמדים, להוסיף טיפה לינארית/טקסס והגענו).
יש משהו מוזר אצלך- סקוואט 130, בנץ' 107. זה יחס מטורף (לטובת הבנץ')- בדרךך כלל מגיעים למשקלים כאלה בסקוואט עם 80 - 90 בבנץ' (לפי לוגים שראיתי, וראיתי הרבה), זה ממש מוזר שההפרש בין הסקוואט לבנץ' הוא 22.5 ק"ג (למעט ההתחלה)- ב-SS מתקדמים פי 2 בסקוואט (כל אימון 5 ק"ג לעומת 2.5 ק"ג בבנץ') ונתקעים הרבה יותר מהר בבנץ', וככה בכל תוכנית (לא הקצב, המשקל התקדמות של בנץ' - סקוואט), מוזר משהו...

בכל מקרה-
מקבלים המון נפח, זה שהכל ירד בעיה שלך. מוזמן להתחיל עכשיו SS (אם אתה עדיין מסוגל, זה משקל יחסית גבולי) ואם אתה לא מצליח את הלינארית של ביל סטאר ואחרי זה טקסס/טקסס ישר, ותראה שיש לך שוב נפח.
בכל תחום תרד מהר- כמו שאם לא תרוץ חודשיים הכושר ידרדר ברמות (ילד מהכיתה שלי לא רץ חודש וחצי 1000 ירד ל-5:30 מ-4:20), וכנ"ל פיתוח גוף וכו'. זה תחום לכל החיים- אתה לא חייב להמשיך כל החיים להתקדם, אבל כשתחליט שזהו, בשביל לשמר תוכל לעשות אימונים בקטנה שישמרו על המסת שריר + לאכול המון חלבון, או פשוט להתאמן יותר רציני ולאכול כמות תואמת של חלבון.

אם תציץ באשכולות קודמים שלי תראה שניסיתי כמה פעמים לעשות דדליפט אבל בגלל בעיית גמישות הפסקתי
אני לא שומר על תפריט, אוכל מה שבא לי 170 75 קילו לא שמן ולא רזה
לא שווה לעשות עכשיו חיטוב, יירד מלא שריר
מה אתה מציע לעשות בקטע הזה? כי גם בלי תפריט זה בעיה להתקדם וגם בלי דדליפט

עזוב רגע תעובדה שעולים במסת שריר בצורה מטורפת מאימוני כוח..אפשר להשיג בחורות גם בלי שרירים.

עולים עד רמה מסוימת אחר כך עולים בנפח וגם תוכנית פיצולים (שעשויה טוב עם בסיס טוב) עשויה לא ליפול מתוכניות כח ברמה גדילה. (למתאמן מתקדם)

עולים עד רמה מסוימת אחר כך עולים בנפח וגם תוכנית פיצולים (שעשויה טוב עם בסיס טוב) עשויה לא ליפול מתוכניות כח ברמה גדילה. (למתאמן מתקדם)

אבל מה שמצחיק פה שתוכנית פיצולים עם נפח נועדה לעלות אותך כמה שיותר במסה, אבל במעשי היא מפתחת אותך כמו תוכנית שהמטרה שלה היא בכלל לא פיתוח מסה אלא כוח..

סקוואט HB הגעתי 130 קילו
בנץ פרס 107 קילו
דדליפט לא עשיתי

עכשיו אחרי חודשיים
וזה הכל בשנה ? חחחחחח די מעפן תעשה ABC וזהו נראה איפה תגיע

אבל מה שמצחיק פה שתוכנית פיצולים עם נפח נועדה לעלות אותך כמה שיותר במסה, אבל במעשי היא מפתחת אותך כמו תוכנית שהמטרה שלה היא בכלל לא פיתוח מסה אלא כוח..

אני לא בטוח, אבל זה רק ניחוש. מניסיון דל בתוכנית פיצולים ABC מתקדמת (שחיים ארגן לי) שם צברתי יותר מסה באופן יחסי לתוכנית כוח שבצעתי לפני.

הפרט לא מעיד על הכלל אבל אני די בטוח לגביי - היו תקופות :(

בעזהי"ת

סקוואט HB הגעתי 130 קילו
בנץ פרס 107 קילו
דדליפט לא עשיתי

עכשיו אחרי חודשיים

ועל בסיס PR של סקוואט 130 ק"ג, דדליפט לא צריך, בנץ' מתחת ל-110 ק"ג, אתה מצהיר שעשית תוכנית של פאוורליפטינג?!
גישה מעין זו שאתה מציג, מבהירה היטב את חוסר הרצון שלי לעבוד עם מישהו, באימוני כוח, אם הוא לא מתחייב לתקופת אימונים של שנה, לכל הפחות. אין לי שום רצון שיסתובב שם בחורצ'יק שקיפל את הזנב ונעלם אחרי חודשיים-שלשה, ויציג את עצמו כאחד שהתאמן איתי.

צר לי, אבל זה לא PL.

מאיפה הידע הרחב שלך במשקולנות? משקולנים לא עושים משיכות כבדות?!

יש פה משקל שעולה למעלה לחזה יותר ממה שאתה עושה דד ליפט.
מסכים שאין התמקדות בלשבור שיאים במשיכות, אבל תטען טענות שאינם נכונות.
משקולנים עושים משיכות כבדות מהריצפה (שהתרגיל די דומה לדד ליפט) אחרת המוט לא היה עולה למעלה !!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

ועל בסיס PR של סקוואט 130 ק"ג, דדליפט לא צריך, בנץ' מתחת ל-110 ק"ג, אתה מצהיר שעשית תוכנית של פאוורליפטינג?!
גישה מעין זו שאתה מציג, מבהירה היטב את חוסר הרצון שלי לעבוד עם מישהו, באימוני כוח, אם הוא לא מתחייב לתקופת אימונים של שנה, לכל הפחות. אין לי שום רצון שיסתובב שם בחורצ'יק שקיפל את הזנב ונעלם אחרי חודשיים-שלשה, ויציג את עצמו כאחד שהתאמן איתי.

"דדליפט לא צריך"- הלוואי ויכולתי, הגמישות שלי ברמה הכי גרועה שיש
הבנתי שלא היית רוצה שאני הייתי מתאמן איתך אבל "בנץ מתחת ל110 ק"ג"- קצת זלזול אתה לא חושב?
אני שוקל 35 קילו פחות ממך, גם בשבילי להרים את המשקל העצמי זה חרטא

מאיפה הידע הרחב שלך במשקולנות? משקולנים לא עושים משיכות כבדות?!

יש פה משקל שעולה למעלה לחזה יותר ממה שאתה עושה דד ליפט.
מסכים שאין התמקדות בלשבור שיאים במשיכות, אבל תטען טענות שאינם נכונות.
משקולנים עושים משיכות כבדות מהריצפה (שהתרגיל די דומה לדד ליפט) אחרת המוט לא היה עולה למעלה !!!

ניראה לי שלא הבנת אותו נכון, הוא כתב שזה כמו לא לעשות סנאץ' בWL.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית