הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצות פארטלק

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
חבר ייעץ לי להתחיל לשלב ריצות פארטלק באימונים, חיפשתי מידע ולא מצאתי ככ. הבנתי שזה משחקי מהירות בריצה אבל לא הצלחתי להבין מעבר לזה מה זה אומר. מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא?

חבר ייעץ לי להתחיל לשלב ריצות פארטלק באימונים
פירוש המילה פארטלק הוא משחקי קצב. דוגמא לאימון יכול להיות 1 דקה בקצב קל, דקה בקצב בינוני ודקה בקצב מהיר כפול 10 פעמים ואפילו דברים פחות מובנים כמו כל הגעה לספסל בפארק לרוץ 30 שניות מהר מאוד.
בלי שתגדיר מה המטרה שלך אין משמעות להמלצה על לשלב ריצות פארטלק באימונים.
איך אתה מתאמן היום ומה אתה רוצה להשיג?

• פותח/ת השרשור
פירוש המילה פארטלק הוא משחקי קצב. דוגמא לאימון יכול להיות 1 דקה בקצב קל, דקה בקצב בינוני ודקה בקצב מהיר כפול 10 פעמים ואפילו דברים פחות מובנים כמו כל הגעה לספסל בפארק לרוץ 30 שניות מהר מאוד.
בלי שתגדיר מה המטרה שלך אין משמעות להמלצה על לשלב ריצות פארטלק באימונים.
איך אתה מתאמן היום ומה אתה רוצה להשיג?

המטרה? אימונים לקראת הצבא. כרגע מתאמן 2 אימוני כוח ובין 2-3 ריצות של 10 ק״מ. סיבולת
אירובית סבירה יש לי ועכשיו חשבתי שהגיע הזמן לעבוד על הסיבולת האנאירובית, מה שאמרו לי שפארטלק ואינטרוולים של 500 יעשו את העבודה.

סיבולת אירובית סבירה יש לי ועכשיו חשבתי שהגיע הזמן לעבוד על הסיבולת האנאירובית,
תנסה את אחת הריצות לרוץ בשטח, שדות וכדומה זה כבר ייאלץ אותך לעבוד קשה יותר
לפני פארטלק או אינטרוולים ובכל מקרה לא אינטרוולים של 500, הייתי משקיע באימוני עליות, קצרות/ארוכות שישפרו את הכוח.
לקראת הצבא אתה צריך להיות עם סבולת אירובית וסבולת שריר ולא מהיר, למרות שאם תפתח את שני המרכיבים הראשונים גם המהירות תשתפר.
כמה זמן יש לך לגיוס?

• פותח/ת השרשור
תנסה את אחת הריצות לרוץ בשטח, שדות וכדומה זה כבר ייאלץ אותך לעבוד קשה יותר
לפני פארטלק או אינטרוולים ובכל מקרה לא אינטרוולים של 500, הייתי משקיע באימוני עליות, קצרות/ארוכות שישפרו את הכוח.
לקראת הצבא אתה צריך להיות עם סבולת אירובית וסבולת שריר ולא מהיר, למרות שאם תפתח את שני המרכיבים הראשונים גם המהירות תשתפר.
כמה זמן יש לך לגיוס?

אני גר בהרי ירושלים ככה ששדות אין לנו, אבל ריצות בחוץ אני עושה לפעמים. לפעמים אפילו יותר קל לי מההליכון.
אז לדעתך כדאי להוסיף אימון עליות אחד בשבוע? ולוותר על הפראטלק\אינטרוולים?
עוד חודשיים ושבוע הגיוס.

אני גר בהרי ירושלים ככה ששדות אין לנו, אבל ריצות בחוץ אני עושה לפעמים.
תעשה כמה שיותר ריצות בחוץ, חודשיים לפני הגיוס אל תגזים בריצות על מנת שלא תגיע פצוע לטירונות.

• פותח/ת השרשור
תעשה כמה שיותר ריצות בחוץ, חודשיים לפני הגיוס אל תגזים בריצות על מנת שלא תגיע פצוע לטירונות.

כשאין גשם או לא קפוא בדרך כלל אני רץ בחוץ. אני רק פעמיים בשבוע בדיוק בכלל זה, מפחד לבוא שחוק לטירונות.

אם יש לך גיבוש כלשהו אז העצה של העליות טובה בשבילך. אפשר לגוון בין אינטרוואלים בעליות לאינטרוואלים במישור. בכל אופן תשתדל לשמור על הקילומטראז' כי מהר מאוד מעלים חלודה במה שקשור לסיבולת. הרבה יותר ממה שקשור לכוח, לדוגמה.
אם אין לך גיבוש אל תתאמן תשתדל לעשות כמה שפחות פעילות גופנית ולאכול כמה שיותר ממתקים, תנצל את הרגע 🤡

• פותח/ת השרשור
אם יש לך גיבוש כלשהו אז העצה של העליות טובה בשבילך. אפשר לגוון בין אינטרוואלים בעליות לאינטרוואלים במישור. בכל אופן תשתדל לשמור על הקילומטראז' כי מהר מאוד מעלים חלודה במה שקשור לסיבולת. הרבה יותר ממה שקשור לכוח, לדוגמה.
אם אין לך גיבוש אל תתאמן תשתדל לעשות כמה שפחות פעילות גופנית ולאכול כמה שיותר ממתקים, תנצל את הרגע 🤡

הגיבוש כנראה יהיה 4 חודשים אחרי הגיוס.

להפסיק לרוץ? עד שהגעתי לקילומטראז של 30? בחלומות שלך! בנוגע לכוח, זה החיידק שלי, איןמאפשרות להפסיק. האימון האחרון יהיה יום לפני הגיוס 😵‍💫🥊

הגיבוש כנראה יהיה 4 חודשים אחרי הגיוס.

להפסיק לרוץ? עד שהגעתי לקילומטראז של 30? בחלומות שלך! בנוגע לכוח, זה החיידק שלי, איןמאפשרות להפסיק. האימון האחרון יהיה יום לפני הגיוס 😵‍💫🥊
ב4 חודשים אתה כבר תהיה דיי קרוב לנקודה שממנה התחלת מבחינת ריצה... כמובן שזה תלוי כמה תרוצו בטירונות אבל עדיין אתה הולך לרדת ברמה והרבה
איזה גיבוש זה?

• פותח/ת השרשור
ב4 חודשים אתה כבר תהיה דיי קרוב לנקודה שממנה התחלת מבחינת ריצה... כמובן שזה תלוי כמה תרוצו בטירונות אבל עדיין אתה הולך לרדת ברמה והרבה
איזה גיבוש זה?

זה תלוי בשיבוץ, אני בונה על גיוס מגב ואחרי הטירונות גיבוש ימס שנחשב בין הקשים שיש ( השמועות מדברות על מסע של 8 שעות) ובטירונות
לא רצים יותר מדי, המסע כומתה בערך 20 ק״מ שיהיה לך למה להשוות.
יש עוד אפשרות של גיוס גולני ואז מקווה להגיע לסיירת, לשם אני אגיע בכושר סביר לדעתי.

זה תלוי בשיבוץ, אני בונה על גיוס מגב ואחרי הטירונות גיבוש ימס שנחשב בין הקשים שיש ( השמועות מדברות על מסע של 8 שעות) ובטירונות
לא רצים יותר מדי, המסע כומתה בערך 20 ק״מ שיהיה לך למה להשוות.
יש עוד אפשרות של גיוס גולני ואז מקווה להגיע לסיירת, לשם אני אגיע בכושר סביר לדעתי.
שיהיה בהצלחה =]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית