הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שקדים האם מומלץ - קלוקים או לא ולמה

• פותח/ת השרשור עדן
  • פורסם בתאריך

עדן

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
-2
5
0
שלום לכולם אני אוכל בערך ביום חצי שלושתרבה כוס של שקדים קלויים.
לפי מאמרים שראתי באינטרנט הבנתי שזה לא ממש מזיק ופחות מסתכלים על הערך הקלורי שלו ועל כמות השומן כי הרי זה שומן טוב והערך הקלורי לא משחק פה תפקיד חשובה (כמובן שלא יותר מידי )
בגלל שלא רשום בכל המאמרים אם זה שקדים קלוים או לא קלוים אשמח אם מישהו יפרט לי על השקדים קלוים האם הם גם בסדר כמו שמתארים את השקדים הרגילים.
אפילו קישור למאמר שיש בו הסבר אל ההבדל בין קלוי ללא יכול לעזור . יום טוב

לפני שנסביר לך הייתי רוצה לראות את המאמר שקראת שאומר שלא מסתכלים על ערך קלורי כי שקדים זה שומן טוב

האמת שאתמול חיפשתי גם בקשר לבוטנים קלויים.. לפי מה שהבנתי השקדים/בוטנים מאבדים את הערך שלהם כשהם נחשפים לחום גבוה לאורך ממושך וקליה זה תהליך קצר אז אין עם זה בעיה.
אשמח לתיקון אם אני טועה.

אין לי מקור מדעי מוסמך אבל כמה שאני יודע בתהליך הקלייה נאבדים חלק מהערכים התזונתיים ונוסף הרבה נתרן (הרבה נתרן = לא טוב).
חוץ מזה טבעיים יותר טעימים!

השומן של שקדים הוא ממש לא טוב, מלא באומגה 6 ובכמויות גבוהות זה יהיה דלקתי לגוף, אותו דבר לגבי בוטנים

אגוזי מלך זה יותר טעים ועם אומגה 3 לא סתם קוראים לו ככה
וכן מתייחסים לקלוריות שבשקדים/אגוזים (למה שלא נתייחס ?)

• פותח/ת השרשור
אז נניח ואני אוכל שקדים קלוים כמה בערך מומלץ לאכול ביום?

עדיף לא לאכול שקדים קלויים אלה טבעים וגם אייתם לא להגזים...בוא נגיד שאי אפשר לדעת מה הכמות הרצוייה כי זה תלוי בתפריט שלך , במטרות שלך ובהרבה פרמטרים אחרים.

השומן של שקדים הוא ממש לא טוב, מלא באומגה 6 ובכמויות גבוהות זה יהיה דלקתי לגוף, אותו דבר לגבי בוטנים
הטענה שאומגה 6 (או ליתר דיוק חומצה לינולאית) גורמת לדלקתיות היא השערה ללא ביסוס. במחקרי RCT לא נמצאה עלייה בדלקתיות כאשר אנשים צרכו חומצה לינולאית.

Back
למעלה תחתית