הלכתי לאיבוד, אני מבולבל

• פותח/ת השרשור yaniv
  • פורסם בתאריך

yaniv

משתמש מתחיל
87
2
נק' מוניטין:
2
87
2
-חלק אומרים שלא צריך גיינר, אפשר לשתות שייק עם אבקת חלבון עם כל מיני חומרים מסביב כדי להגיע לכמות קלוריות נדיבה.
-חלק אומרים שלא צריך גם אבקת חלבון ואפשר להגיע לערך (120 ג' חלבון) גם בלי האבקה פשוט צריך לאכול יותר.
-חלק אומרים שאחרי אימון הכי בריא והכי טוב לשריר זה לאכול כמה תמרים ולשתות שייק חלבון.
-חלק אומרים שלא משנה מה תאכל אחרי אימון (אפילו בננה) כל עוד הערכים התזונתיים שלך בסוף היום יהיו מה שאתה צריך, זה לא משנה מה תאכל אחרי האימון, כאילו שאם אני אוכל 3950 קלוריות לפני האימון, ואחרי האימון אני אוכל עוד תפוח ומשלים נגיד ל4000 זה מספיק.

אני כבר לא מבין באיזה דרך ללכת, באיזה דרך הכי כדאי, מה הכי זול, מה הכי משתלם, מה הכי בריא...בקיצור לא הצלחתי להגיע להסכמה בראש.
מישהו יכול לתת פה יד?

כן. כן. לא. עדיף שלא.

מס' 1 הכי זול והכי נכון בעיני.
לשיטתי, עד האימון כדאי להכניס מספיק קלוריות כדי שהאימון יעבור עם אנרגיות טובות, ואחריו אוכלים את כל השאר.

• פותח/ת השרשור
יש לך המלצה מה לאכול שעה שעה וחצי לפני אימון?

בעיקר אוכל.

• פותח/ת השרשור
הייתי בטוח שאוכלים בזנטים כדי להעלות את רמת הברזל בדם.
תודה.

לא ״צריך״ גיינר, זה עניין של נוחות ומה שמתאים לך. אפשר במקום זה לשתות חלבון ולשים איתו בבלנדר פחמימות (גם קל יותר לשלוט ביחס חלבון:פחמימה ככה).
בנוגע לשייק אחרי אימון, אם הכוונה ל״חלון הזדמנויות״ - זאת כנראה הנפצה, ואתה יכול לאכול כל סוג של חלבון ופחמימה וזה מצויין.
לפני אימון תאכל ארוחה טובה שנותנת לך אנרגיה. כל אחד מה שמתאים לו, ולרוב זה פחמימות מורכבות וחלבון. העיקר שתבוא עם אנרגיה וגם שלא יחנוק אותך כל האימון.

• פותח/ת השרשור
בזמן האחרון אני כל הזמן רק שומע על אבקות חלבון.
הדבר הזה בכלל טעים?
אם אני שותה שייק כזה בלי שום תוספת חוץ מחלב בבוקר, זה משביע או שזה כמו כוס קפה?
יש למישהו המלצה לאבקת חלבון טובה, טעימה וזולה?
בדרך כלל, בכמה קילו האבקה מגיעה? 3 קילו?
ולכמה זמן זה מספיק? כמה אמורים לשתות את זה ביום?

בזמן האחרון אני כל הזמן רק שומע על אבקות חלבון.
הדבר הזה בכלל טעים?
אם אני שותה שייק כזה בלי שום תוספת חוץ מחלב בבוקר, זה משביע או שזה כמו כוס קפה?
יש למישהו המלצה לאבקת חלבון טובה, טעימה וזולה?
בדרך כלל, בכמה קילו האבקה מגיעה? 3 קילו?
ולכמה זמן זה מספיק? כמה אמורים לשתות את זה ביום?

אני לא יודע אם שייק ישביע אותך זה תלוי אותי למשל זה לא...
באבקות חלבון יש הרבה ויש המון חברות טובות כמו OPTIMUM ,SAN ,DYMATIZE ועוד
האבקות באות בטעמים (שוקו,וניל,בננה,קפה,תות...) תיקח מה שאתה אוהב.
לי יש DYMATIZE ELITE בטעם בננה ואני מרוצה.
יש אבקות שמגיעות ב2.3 קילו ויש שמגיעות גם ב5 זה תלוי... (שלי למשל 2.3 קילו).
אתה שותה את זה כמה שאתה צריך, זה תלוי בכמה גרם חלבון אתה צריך לצרוך ביום וכמה גרם חלבון אתה מקבל מאוכל.
אבקת החלבון משמשת כהשלמה במקרה של חוסר יכולת להגיע לכמויות החלבון הנדרשות בתזונה (מאוכל).
ולגבי כמה זמן זה יספיק, זה תלוי במה שכתבתי מקודם.

יש המון מאמרים על הנושא תחפש תקרא ותבין הרבה יותר .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שאלה נוספת-
אם אני שוקל 60, ככה שאני צריך לצרוך 120 גרם חלבון ביום, מה קורה אם אני צורך רק 80 גרם חלבון ביום? אני מאבד מסת שריר? (ככה הבנתי מהמאמרים) מה זה אומר מאבד? השריר נחלש? לא הבנתי.

שאלה נוספת-
אם אני שוקל 60, ככה שאני צריך לצרוך 120 גרם חלבון ביום, מה קורה אם אני צורך רק 80 גרם חלבון ביום? אני מאבד מסת שריר? (ככה הבנתי מהמאמרים) מה זה אומר מאבד? השריר נחלש? לא הבנתי.

הגיוני שתשמר ביחס כזה של 1.3 חלבון לק"ג, את מסת השריר
אתה סתם מבולבל יתר על מידה
פשוט תרכוש יותר ידע דרך קריאת מאמרים/שיטוט בפורומים
למשל להגיע ל120 גרם חלבון זה קל
טונה, גביע קוטג',ביצה שתיים, ו200 גרם חזה עוף והגעת פחות או יותר

נערך לאחרונה:
שאלה נוספת-

אתה צריך לצרוך 120 גרם חלבון ביום כדי שתעלה במסת שריר ושתתקדם באימונים שלך .
אם לא תאכל את הכמות שאתה צריך אז אתה פשוט מבזבז לעצמך את הזמן באימונים ויהיה לך קשה להתקדם.

שאלה נוספת-
הגוף לא מפרק שריר כל שניה שהוא יכול..צריך להבין את זה
לקחו בני אדם ושמו אותם בצום וראו שגופם פירק שריר רק אחרי 48 שעות...ככה ש66% מסך החלבון היומי לא יעשה כלום יום אחד..לאורך זמן זה פשוט ימנע ממך להתקדם ואולי גם יוריד לך את הביצועים

• פותח/ת השרשור
הגיוני שתשמר ביחס כזה של 1.3 חלבון לק"ג, את מסת השריר
אתה סתם מבולבל יתר על מידה
פשוט תרכוש יותר ידע דרך קריאת מאמרים/שיטוט בפורומים
למשל להגיע ל120 גרם חלבון זה קל
טונה, גביע קוטג',ביצה שתיים, ו200 גרם חזה עוף והגעת פחות או יותר
מה זאת אומרת שהגיוני שאני שומר על 1.3 חלבון לק"ג על מסת השריר? אני לא צריך להכניס 2 חלבון לק"ג כדי לשמור?
וכן, אני מאד מבולבל, יש איזה 5 מאמרים על חלבונים, אבקות, תוספי תזונה ותזונה בכללי..קראתי כמעט הכל וזה פשוט עשה לי בלאגן בראש.
אגב- אני לא מסוגל לאכול כל יום קופסאת קוטג' וקופסאת טונה, זה יותר מידי. חוץ מזה שזה יקר ולא טעים.

אתה צריך לצרוך 120 גרם חלבון ביום כדי שתעלה במסת שריר ושתתקדם באימונים שלך .
אם לא תאכל את הכמות שאתה צריך אז אתה פשוט מבזבז לעצמך את הזמן באימונים ויהיה לך קשה להתקדם.
מה זאת אומרת מבזבז את הזמן באימונים? ואיך יהיה לי קשה להתקדם? איך זה מתבטא?

מה זאת אומרת שהגיוני שאני שומר על 1.3 חלבון לק"ג על מסת השריר? אני לא צריך להכניס 2 חלבון לק"ג כדי לשמור?
וכן, אני מאד מבולבל, יש איזה 5 מאמרים על חלבונים, אבקות, תוספי תזונה ותזונה בכללי..קראתי כמעט הכל וזה פשוט עשה לי בלאגן בראש.
אגב- אני לא מסוגל לאכול כל יום קופסאת קוטג' וקופסאת טונה, זה יותר מידי. חוץ מזה שזה יקר ולא טעים.

מה זאת אומרת מבזבז את הזמן באימונים? ואיך יהיה לי קשה להתקדם? איך זה מתבטא?

זה אומר שאם אתה לא אוכל טוב (לא אוכל מספיק חלבונים למשל) אתה לא תתקדם במשקלים (בתרגילים) ולא תעלה במשקל גוף מהר וזה בעצם ביזבוז זמן בחדר כושר , עבודה בלי יותר מדי תוצאות.
אם אתה מכניס את כמות החלבון שאתה צריך (2 גרם לק"ג) אז אתה לא שומר על הקיים - השריר שלך יגדל (בהנחה שאתה מתאמן טוב) וזאת בעצם המטרה באימונים שלך לא?

• פותח/ת השרשור
כן, ברור. המטרה לעלות במסה, פשוט אני לא רוצה לקנות אבקת חלבון בגלל שזה יקר, ואני מעדיף להכניס חלבונים על ידי אוכל מאשר אבקה.
בגלל זה שאלתי מה יקרה אם אני יכניס ביום כמות פחותה ממה שהגוף שלי צריך כביכול.

כן, ברור. המטרה לעלות במסה, פשוט אני לא רוצה לקנות אבקת חלבון בגלל שזה יקר, ואני מעדיף להכניס חלבונים על ידי אוכל מאשר אבקה.
בגלל זה שאלתי מה יקרה אם אני יכניס ביום כמות פחותה ממה שהגוף שלי צריך כביכול.
תלוי איזה אבקה ואיפה אתה קונה.
לי למשל זה יוצא הרבה יותר זול.

• פותח/ת השרשור
איזה אבקה אתה קונה ואיפה? איך יוצא לך הרבה יותר זול? בכמה?

איזה אבקה אתה קונה ואיפה? איך יוצא לך הרבה יותר זול? בכמה?

הרוב המכריע של אבקות החלבון יספקו לך מנת חלבון זולה משמעותית מכל דרך אחרת לצרוך חלבון מן החי חוץ מאשר חזה עוף
בנוסף זה גם הרבה יותר קל לצריכה
כסף תצטרך להשקיע כך או כך אם אתה רוצה לאכול נכון
וה2 גרם כפול BW זה אידיאלי לגדילה והתאוששות
ע"מ לשמור את המסה די בפחות
כל העסק הזה נורא נורא פשוט ובנאלי
אין מה להתבלבל

• פותח/ת השרשור
רגע רגע רגע.
אם ככה, מה קורה אם אני עובד בחדר כושר בצורה רצינית, נגיד בתוכנית SS, אבל לא משתמש בשום אבקת חלבון, לא גיינר ולא בטיח, אלה רק אוכל במאזן קלוריות נורמלי, לא יותר ולא פחות. אני עדיין יכול להשתפר? השרירים יגדלו? מה יקרה לגוף? הרי מן הסתם שאם אני עובד בחדר כושר, השרירים גודלים אבל מה קורה אם אני לא מכניס כמות רצינית של חלבון לגוף? השרירים לא גודלים? זה לא הגיוני.

מה קורה באתר בנייה שיש בו הרבה פועלים אבל אין בו בלוקים?
מה קורה אם יש הרבה פועלים ומעט בלוקים?
מה קורה אם יש מעט פועלים והרבה בלוקים?

Back
למעלה תחתית