הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ כדאי למשוך את המסה עוד קצת?

TrueBlood

משתמש מתחיל
169
4
נק' מוניטין:
79
169
4
Life & Fitness נהריה
שלום,
אני כרגע במסה 5 חודשים (חודש ראשון היה ממש גרוע, אז זה יותר בכיוון של 4.5 חח).
אני מתכנן להמשיך את המסה עד אפריל ואז חיטוב.

עכשיו,
אני לא חושב שהמסת שריר שיש עליי כרגע, ותהיה עליי בעוד חודשיים וחצי תספיק בשביל שאני אוכל להראות טוב ולא סתם שחיף.. מצד שני השומן מצטבר אט אט (רובו עוד מהחיטוב [הייתי ילד שמנמן]) ויש חולצות שכרגע - עדיף שאני לא אלבש אותן חח.

מה דעתכם? 123.png 12312.png Photo on 1-12-13 at 2.58 PM #3.jpg Photo on 1-12-13 at 12.44 PM #7.jpg

אתה טועה בגדול. יש אנשים שבגירעון של 300 יאבדו שריר (בדרך כלל בילדרים באחוזים של מתחת ל-7), ויש דאבות שיוכלו לאבד 4 קילו בשבוע (4000 גירעון) וממש מיוחדים של 30000-40000 גירעון ביום, 30-40 קג בשבוע, בלי לאבד מיליגרם שריר (מיוחדים זה סביבות 500 קג עם 80%-90% שומן).
שיחשב את הגירעון המקסימלי, יוריד קצת ולא יאבד שריר (ירדתי 1.6 קילו ביעוץ בשבוע, גם עליתי בשריר באותו שבוע.
רק העובדה שכתבת שטויות כאלה אומרת לי כמה אתה לא יודע .
קודם כל- הוא לא בילדר, והוא לא "דאבה" כמו שאתה כותב . הוא בסך הכל במשקל תקין וסתם דחפת
לכאן דברים לא קשורים כדי להראות שאתה יודע משהו. איבוד משקל ממוצע והגיוני זה 2.5 קילו שומן בחודש .
זה שירדת יותר זה יופי, אז יש לך גנטיקה ו\או חילוף חומרים טוב .
ורק שתדע, זה פשוט לא הגיוני שעלית בשריר ... כשאתה במאזן שלילי לגוף אין את המשאבים בשביל ליצור שריר
ולכן הוא שורף, כמובן שרוב איבוד המשקל הוא בשומן אך גם בשריר, אין בזה ספק בכלל.- כמה שריר הוא שורף זה משתנה בהתאם להרבה פרמטרים.

אתה צריך ללמוד קצת פיזיולוגיה
בכל גרעון קלורי מאבדים שריר, השאלה היא כמה
http://www.kilogram.co.il/70/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%92%D7%95%D7%A3/
גירעון קלורי מקסימלי ללא איבוד מסה רזה (מסת שריר)?
גירעון קלורי הוא מצב בו נכניס פחות קלוריות ממה שגופנו דורש ובכך נאבד משקל, שחלקו יהיה ירידה בשומן. גירעון קלורי ניתן ליצור ע"י תפריט תזונה, פעילות אירובית או שילוב ביניהם.
כמובן שאם נתאמן 5 שעות ביום לא נרד יותר בשומן, מכיוון שישנו גבול לכמה שומן נוכל לרדת ביממה או טווח זמן דומה לכך.
הנוסחה פשוטה וקלה וקובעת: 69 כפול מספר הקילוגרמים שמוגדרים בגופנו כשומן. התוצאה שנקבל תביא אותנו למספר הקלוריות המקסימלי שאנו יכולים לחסר ממאזן התחזוקה/נטרלי שלנו מבלי לאבד שריר.
אם נסתכל על המחקר המלא [3], נראה שבנוגע לגירעון הקלורי המקסימלי לא הוזכרו כמויות החלבון שאכלו המתמודדים. לכן הייתי אומר שניתן להוסיף 10-30% לגירעון הקלורי היומי, מבלי לאבד מסת שריר.
אם אתם לא יודעים את אחוז השומן בגופיכם, פשוט תחסירו כ-500 קלוריות מהתחזוקה שלכם (RMR – מהמשוואה בחלק הקודם של המאמר) וכל שבוע או שבועיים תורידו ב 100-200 קלוריות מהתפריט (בהתאם לירידה במשקל, השאיפה תהיה ירידה של 0.5-1 ק"ג בשבוע).
** תוצאת הגירעון המקסימלי לפי הנוסחה אינה מחייבת להגיע למספר שיצא. ככל שמספר השומן בק"ג בגופכם גבוה יותר, כך תוכלו להיות בגירעון קלורי גדול יותר. המספר שיוצא היינו מקסימום, בעוד שניתן גם לקחת מספר באמצע, או כל מספר שתבחרו מ-0 עד המספר שהתקבל. הבחירה במספר בטווח שהתקבל תלויה בסידור תפריט התזונה, בניסיון ובהכרות הגוף. ישנם מחקרים שאינם תומכים בגירעון של מעל ל- 1000 קלוריות ליום, וזאת בשל ירידה בקצב חילוף החומרים מכ-10% עד 46% [4]. מחקר זה שנוי מעט במחלוקת, מכיוון שאותם המתמודדים גם ירדו במשקל בצורה דרסטית ולכן גם חילוף החומרים שלהם ירד.
אחחחח אני לא יודע לגבי הייעוץ, אבל חביבי אין לרדת בשומן ולעלות בשריר באותו זמן במיוחד כשאתה טבעי.

חיטוב = לא מספיק קלוריות בשביל הגוף להשתמש למטרות גדילה

קומפרנדה?
אגב, נפח בשריר לא מצביע על גדילת השריר...
אני אסביר בציטוט למטה (ציטטתי כדי שתקבל התראה)
רק העובדה שכתבת שטויות כאלה אומרת לי כמה אתה לא יודע .
קודם כל- הוא לא בילדר, והוא לא "דאבה" כמו שאתה כותב . הוא בסך הכל במשקל תקין וסתם דחפת
לכאן דברים לא קשורים כדי להראות שאתה יודע משהו. איבוד משקל ממוצע והגיוני זה 2.5 קילו שומן בחודש .
זה שירדת יותר זה יופי, אז יש לך גנטיקה ו\או חילוף חומרים טוב .
ורק שתדע, זה פשוט לא הגיוני שעלית בשריר ... כשאתה במאזן שלילי לגוף אין את המשאבים בשביל ליצור שריר
ולכן הוא שורף, כמובן שרוב איבוד המשקל הוא בשומן אך גם בשריר, אין בזה ספק בכלל.- כמה שריר הוא שורף זה משתנה בהתאם להרבה פרמטרים.
הקצנתי בכוונה בכדי שתראה את ההבדל התאירוטי- בין 30000 גירעון לכ-300, לא אמרתי שהוא אחד מהם.
אז לא. כל אחד יורד בקצב שלו כמו שרשמתי. אתה באמת מצפה שבחור ששוקל 500 קילו ירד בקצב של בילדר עלית (שוב מקצין במכוון)?
למעלה הדבקתי את הנוסחה לחישוב גירעון מקסימלי ללא איבוד שריר. תפריט עם 2 גרם על כל קילו ומעלה יוסיף בין 10% ל-30% לגירעון, וחלבון + אימוני משקולות = בסביבות 50% - 70% תוספת, אז שים לב כמה שזה משתנה.
חרא שניהם.
ובנוגע לירידה- בתור מתאמן מתחיל, שמן ונטול מסת שריר זה אפשרי בקלות, עד גבול מסויים.
מאמר של לייל בעברית:
http://www.kilogram.co.il/1633/הורדה-בשומן-תוך-כדי-העלאה-במסת-השריר/
אגב, גם מתאמן שסיים SS ועושה תוכנית כמו הלינארית של ביל סטאר יוכל להתקדם די טוב בתוכנית בחיטוב (מבדיקה של לוגים בגוגל).

עם כל הכבוד לפורטל (ויש כבוד) אתה לא יכול להוכיח לי שאני טועה, תלמד קצת פיזיולוגיה (די בסיסית את האמת) ותבין שאתה טועה
בכל גרעון קלורי אתה תאבד מסת שריר, אין דבר כזה פירוק של שומן בלבד. המטרה שלך צריכה להיות להפחית ירידה במסת שריר ולעלות ירידה במסת שומן.

נערך לאחרונה:
אחי, לא יודע מה אתה רוצה ממני.
לא אמרתי שאי אפשר לשמור על מסת השריר בחיטוב, אמרתי שאי אפשר לעלות בשריר ולרדת בשומן באותו זמן.

אתה רשמת ואני מצטט:
"עליתי 1.6 קילו בשבוע ירדתי בשומן ועליתי בשריר"
זה משפט פסול מיסודו.
הבנת?

משום מה אני לא מוצא את זה עוד פעם, מחקת את ההודעה הזאת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית