איזה חלוקה עושים בAB?

MUSCLEWORK

משתמש מתחיל
28
2
נק' מוניטין:
2
28
2
שמעי חלק חזה\כתפיים\יד אחורית... רגליים\גב\יד קדמית
וחלק רגליים\חזה\יד אחורית..... גב\כתפיים\יד קדמית
וגם שמעתי רגליים\כתפיים\יד אחורית... חזה\גב\יד קדמית

מה עושים? זה לא לי זה לחבר\ הוא לא מאמין בSS חח

אני בעד חזה/כתפיים/יד אחורית+רגליים/גב/יד קדמית.

• פותח/ת השרשור
אני בעד חזה/כתפיים/יד אחורית+רגליים/גב/יד קדמית.
אפשר הסבר? כי האמת, לפני שחזרתי לSS עשיתי AB עשיתי ככה ולא הרגשתי את הגב בכלל, לא הזמן הסטים לא במנוחות ולא יום אחרי, בכלל לא חשבתי שאימנתי אותו, ראיתי ב********** שלא כדאי להתאמן רגליים וגב ביחד, וחשבתי שאולי זו הסיבה זה נכון?

כי ככה יש הכי פחות התנגשויות בין האימונים, ובאמת יצא המצב הכי קרוב למה שצריך לקרות - ששריר שעבד ביום X לא יעבוד ביום X+1 (כמובן שזה לא לגמרי 100% נכון, כי הכתפיים עובדות גם בתרגילי חזה וגם בתרגילי גב, אבל זה מה שנקרא: as good as it gets).

• פותח/ת השרשור
כי ככה יש הכי פחות התנגשויות בין האימונים, ובאמת יצא המצב הכי קרוב למה שצריך לקרות - ששריר שעבד ביום X לא יעבוד ביום X+1 (כמובן שזה לא לגמרי 100% נכון, כי הכתפיים עובדות גם בתרגילי חזה וגם בתרגילי גב, אבל זה מה שנקרא: as good as it gets).
אוקי תודה על ההסבר, והקטע עם הגב אחרי רגליים זה נכון? אם זה נכון אולי כדאי לעשות ברוטציה גב אחרי רגליים ואימון הבאה רגליים אחרי גב? איך זה נשמע?

אם כבר AB אז אני בעד חזה+רגליים+אחורית וגב+כתפיים+יד קדמית+בטן.
חושה לעבור למשהו דומה אחרי הלינארית.

אם כבר AB אז אני בעד חזה+רגליים+אחורית וגב+כתפיים+יד קדמית+בטן.
חושה לעבור למשהו דומה אחרי הלינארית.

אם ב"גב" אתה מתכוון לרחב הגבי (תרגילים כמו מתח, חתירות ופולי), אז הוא צריך להיות אחרי רגליים. אם אתה מתכוון לדדליפט, אז כן, אפשר לעשות רוטציה.

אם ב"גב" אתה מתכוון לרחב הגבי (תרגילים כמו מתח, חתירות ופולי), אז הוא צריך להיות אחרי רגליים. אם אתה מתכוון לדדליפט, אז כן, אפשר לעשות רוטציה.
למה מתח חייב להיות אחרי רגליים?

למה מתח חייב להיות אחרי רגליים?

מאותה סיבה שתרגיל לטרייספס בכבל קרוס צריך להיות אחרי בנץ'. רגליים - שריר יותר גדול, מרימים יותר משקל, התרגילים דורשים יותר טכניקה וריכוז, ועל כן הם צריכים לבוא קודם.

מאותה סיבה שתרגיל לטרייספס בכבל קרוס צריך להיות אחרי בנץ'. רגליים - שריר יותר גדול, מרימים יותר משקל, התרגילים דורשים יותר טכניקה וריכוז, ועל כן הם צריכים לבוא קודם.

אז למה אי אפשר לעשות חלוקה בצורה הבאה:
A
1. רגליים
2. חזה
3. יד אחורית
B
1. גב
2. כתפיים
3. יד קדמית
4. בטן

בצורה הזאת הרגליים הם קבוצת השרירים הראשונה שפועלת בA ושרירי הגב (גם הרחב גבי וגם השרירים שמופעלים בדדליפט כולל הרגליים) יהיו ראשונים בB.

לדעתי לעשות רגליים וגב באותו אימון למתאמן AB שצבר כוח בתוכניות כוח קודמות ויש לו משקלים מכובדים יחסית בדדליפט וסקוואט זה פוגע בביצועים (כמו שבלינארית לא עושים סקוואט כבד ביום של הדדליפט).

אשמח להתייחסות.

הרעיון ב-AB זה לעבוד יום אחרי יום, אבל על קבוצת שרירים אחרת. איך אתה חושב בדיוק למקסם תוצאות בדדליפט כשיום לפני עשית אימון רגליים שכלל בין השאר גם סקוואטים כבדים? וכנ"ל לגבי הפרס - יום לפני עשית בנץ' ועוד תרגילי חזה ויד אחורית.
תעשה באימון פעם דדליפט כבד וסקווואט יותר קל, ופעם הפוך, דדליפט קל וסקוואטים כבדים. ב"קלים" אפשר גם לקחת וריאציות - פרונט סקוואט, דדליפט רומני וכו'.

הרעיון ב-AB זה לעבוד יום אחרי יום, אבל על קבוצת שרירים אחרת. איך אתה חושב בדיוק למקסם תוצאות בדדליפט כשיום לפני עשית אימון רגליים שכלל בין השאר גם סקוואטים כבדים? וכנ"ל לגבי הפרס - יום לפני עשית בנץ' ועוד תרגילי חזה ויד אחורית.
תעשה באימון פעם דדליפט כבד וסקווואט יותר קל, ופעם הפוך, דדליפט קל וסקוואטים כבדים. ב"קלים" אפשר גם לקחת וריאציות - פרונט סקוואט, דדליפט רומני וכו'.

הבנתי אותך. אתה מתכוון למשהו כמו ABXABXX?
לדעתי יותר אפקטיבי לעשות AXBXAXB ושבוע לאחר מכן XAXBXAX

Back
למעלה תחתית