הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חושב לחזור ל FBW מ AB

snir012

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
10
107
0
התאמנתי חודשיים FBW ועליתי במשקל יפה בזמן הזה (6 ק"ג), בתחילת החודש עברתי ל AB כי הרגשתי שמיציתי את ה FBW ושאני רוצה לתת יותר מתרגיל אחד לכל שריר, בינתיים עבר כבר חצי חודש ואני לא מרגיש התקדמות מתחילת החודש, להפך אני מרגיש ירידה בביצועים שלי אבל אני לא יודע אם זה בגלל התכנית או בגלל התזונה כי בגלל כל מיני נסיבות לא אכלתי כמו שצריך בזמן הזה וירדתי קצת במשקל אז אני לא יודע מה הגורם לירידה בביצועים שלי
חשבתי לחזור ל FBW כי שם הייתי לי התקדמות טובה אבל אני מתלבט בעיקר בגלל הסיבה שאני לא יודע בגלל מה ירדו הביצועים שלי וגם די מבאס אותי לחזור לתרגיל אחד לכל שריר
המשקלי עבודה שלי די נמוכים אם זה משנה
SS אני די מתלבט אם לעשות אני לא בטוח כי המטרה שלי היא בניית גוף יפה ו SS היא תכנית כוח שכל המטרה שלה היא להרים כמה שיותר
מה אתם אומרים כדאי לי לעשות

SS גם אני חשבתי על זה ופתחתי אשכול וענו לי חד משמעית SS

• פותח/ת השרשור
אפשר הסברים ולא סתם לזרוק לאוויר SS אני יודע שבפורום הזה כולם מורעלים על SS אבל תנו לפחות הסבר במה היא טובה יותר מתכניות אחרות
לדעתי היא לא מתאימה לי כי היא תכנית כוח והמטרה שלי היא בניית גוף יפה ואסטתי עוד לקיץ הזה
עוד אנשים עם תשובות קצת יותר מפורטות שלא קשורות ל SS??

נעוצים.

כל תוכנית FBW\AB ממוצעת שתדפוק בה תביא אותך לתוצאות.

• פותח/ת השרשור
אפשר לעשות תכנית FBW של 3 פעמים בשבוע עם שני תרגילים במקום תרגיל אחד לשרירים הגדולים (רגליים, גב חזה) ותרגיל אחד לכל שריר קטן? או שעדיף לי להישאר עם הAB ב4 פעמים בשבוע עם 3 תרגילים לשרירים הגדולים, 2 לכתפיים, אחד לקטנים ועוד תרגיל מבודד אחד לכתף אחורית (יש לי כתפיים מעט שמוטות הבנתי שתרגילי קירוב שכמות יכולים לסדר לי את זה אז אני עושה פרפר הפוך)

• פותח/ת השרשור
חלאס לא רוצה SS תנו לי תשובות על השאלות שאני שואל
אפשר לעשות תכנית FBW של 3 פעמים בשבוע עם שני תרגילים במקום תרגיל אחד לשרירים הגדולים (רגליים, גב חזה) ותרגיל אחד לכל שריר קטן? או שעדיף לי להישאר עם הAB ב4 פעמים בשבוע עם 3 תרגילים לשרירים הגדולים, 2 לכתפיים, אחד לקטנים ועוד תרגיל מבודד אחד לכתף אחורית (יש לי כתפיים מעט שמוטות הבנתי שתרגילי קירוב שכמות יכולים לסדר לי את זה אז אני עושה פרפר הפוך)

• פותח/ת השרשור
תגובות יותר נורמליות?

חלאס לא רוצה SS תנו לי תשובות על השאלות שאני שואל
שאלת אם כדאי SS וביקשת הסברים. נתתי לך הסברים והמלצתי על SS.
אתה שואל משהו, מקבל תשובה ולא מקבל אותה. אם אתה לא רוצה SS אל תשאל.

• פותח/ת השרשור
בסדר אבל קראתי קצת והבנתי שאני לא מעוניין ב SS ולדעתי היא לא מתאימה לי ולצרכים שלי אז אני מבקש תגובות על ה AB וה FBW בלי לנסות לדחוף כל שניה SS כי זה לא נותן לי מענה על השאלות שלי

קח FBW או AB מהפורטל אם אתה לא רוצה SS. בכל מקרה, אין סיבה לעשות יותר משני תרגילים לשריר גדול, ויותר מתרגיל אחד לקטנים.

• פותח/ת השרשור
אבל השאלה היא אם FBW אני יכול לעשות שני תרגילים לשריר גדול (6 סטים לגדול, 2-3 סטים לקטן)??
כרגע ה AB שלי היא ככה:
A
רגליים:
סקוואט 3*8
פשיטת ברכיים במכונה 3*10
לחיצת תאומים מכונה 2*10
חזה:
לחיצת חזה במוט/משקולות ללא שיפוע 3*8
לחיצת חזה במוט/משקולות בשיפוע עליון 3*8
פרפר מכונה 2*10
יד קדמית:
כפיפות מרפקים 2*10
B:
גב:
פולי עליון רחב 3*10
חתירה T-BAR 3*8
פול אובר 2*10
כתפיים:
פרס בישיבה עם מוט 3*8
חתירה אנכית 3*8
כתף אחורית קירוב שכמות פרפר הפוך 2*10
יד אחורית:
לחיצה צרפתית 2*10

התכנית הזאת טובה??

6 סטים לגדול ו-2-3 לקטן זה די והותר.
הייתי משנה דברים בתכנית הזאת - רגליים - סקוואט ודדליפט זה די והותר. פרפר הייתי מעיף. גב - מחליף את הפולי למתח ומעיף את הפול אובר, כתפיים - פרס בעמידה בלבד. לא צריך יותר מזה. במקום לחיצה צרפתית שזה תרגיל חרא, הייתי או לא עושה יד אחורית בכלל או עושה לחיצת חזה צרה או מקבילים.

• פותח/ת השרשור
להוריד תרגיל מכל שריר גדול ולהשאיר בצורת AB או לאחד ל FBW?
מתח ומקבילים אני לא יכול לעשות כי אני עדיין לא מספיק חזק כדי להרים את עצמי אז מה אתה ממליץ לי ליד אחורית? יש את הלחיצה צרפתית או פשיטת מרפקים בקרוס
6 סטים לגדול ב AB זה לא מעט מדי עבודה על שריר שמקבל יחס גם ככה רק פעמיים בשבוע?
פרס למה בעמידה? יש איזשהי סיבה מיוחדת שאני צריך להעדיף עמידה על ישיבה?

AB. עדיף פשיטה בקרוס. לא. כי בעמידה כל הגוף עובד כמייצב, וזה יותר בריא לגב התחתון.

תעשה מה שאתה מרגיש יותר טוב איתו , SS או FBW או AB , הכי חשוב שאתה נהנה בתוכנית ולא עושה כי "ככה אמרו לי".
מעבר לזה , אתה תתקדם בכול תוכנית בצורה טובה אם תשמור על השילוש הקדוש של שינה ,תזונה,ואימון.

Back
למעלה תחתית