ייעוץ בנוגע לחזרות בתוכנית אימונים

SuperMan

משתמש מתחיל
107
6
נק' מוניטין:
17
107
6
יש לי שאלה נגיד ויש לי תוכנית אימונים של כוח לדוגמה לינארית של ביל אחרי שמסיימים לעשות את כל התרגילים בתוכנית (עובדים על תווך חזרות של 5 פעמים).מורידים ב 80 אחוז מהמשקל שעושים ב5 חזרות ועושים עוד סט של 10 עד 15 חזרות, השאלה שלי האם זה אפשרי לעשות ווריאציה כזאת?
למה אני בזמן האחרון עושה תתוכנית כך וחוץ מיזה שאני מרגיש תשרירים צועקים הצילו מכיוון שהם מוטשים ועומדים להתפס, אני מרגיש שזה נותן לי בוסט ועוזר לי להתקדם יותר בתוכנית מאשר היתי מתקדם לפני זה(אפשר לומר ששיניתי תתוכנית,אני עושה תוכנית לינארית).

ובכללי מישהוא ניסה לערבב תוכנית כוח בתווך של 5 חזרות לסט ביחד עם תוכנית מרובת חזרות שבסט עושים בין 10 ל15 חזרות??? למה לא ראיתי עד עכשיו מישהו שניסה.
שאלה שמעניינת אותי ובטח אימון כזה דורש הרבה כוח למה אתה יוצא מפורק מאימון כזה(מדבר מניסיון).

נערך לאחרונה:
1. עיברית שפה יפה.
2. תלמד הבעה, כי לא הבנתי כלום ממה שכתבת בפסקה הראשונה.
3. לא עושים את זה כי זה דבילי. כוח = 1-5 חזרות, אתה מציין בין נפח לבין סיבולת (נפח = 8-12, סיבולת 15-25), וזה לא יעיל בשיט.
בן אדם שרוצה כוח יתאמן בשיטה שמביאה לו כוח, מה הטעם להתאמן בשביל כוח בחזרות שמביאות משהו אחר לגמרי?
4. כי האימון קשה, מה יש להבין? כשאתה מעמיס על הגוף שלך משקלים מאד כבדים למינימום חזרות אתה מפעיל עליו עומס גדול = קשה לו, והוא מותש.

• פותח/ת השרשור
1. עיברית שפה יפה.
2. תלמד הבעה, כי לא הבנתי כלום ממה שכתבת בפסקה הראשונה.
3. לא עושים את זה כי זה דבילי. כוח = 1-5 חזרות, אתה מציין בין נפח לבין סיבולת (נפח = 8-12, סיבולת 15-25), וזה לא יעיל בשיט.
בן אדם שרוצה כוח יתאמן בשיטה שמביאה לו כוח, מה הטעם להתאמן בשביל כוח בחזרות שמביאות משהו אחר לגמרי?
4. כי האימון קשה, מה יש להבין? כשאתה מעמיס על הגוף שלך משקלים מאד כבדים למינימום חזרות אתה מפעיל עליו עומס גדול = קשה לו, והוא מותש.

חח כן אני יודע קשה לי קצת להתבטא במיוחד שאני כותב מהטלפון מקווה שעכשיו יותר מובן.
עכשיו נכון שאני מותש אחרי אימון כזה, אבל אני מתאושש מהר מאימון כזה במיוחד עכשיו שאני עושה רק 3 תרגילים שהם פרס,סקווט ודדליפט, ומרגיש שזה עוזר לי יותר בהתקדמות למה בזמן האחרון די נתקעתי במשקלים וזה עזר לי לצאת מי זה.

חח כן אני יודע קשה לי קצת להתבטא במיוחד שאני כותב מהטלפון מקווה שעכשיו יותר מובן.
עכשיו נכון שאני מותש אחרי אימון כזה, אבל אני מתאושש מהר מאימון כזה במיוחד עכשיו שאני עושה רק 3 תרגילים שהם פרס,סקווט ודדליפט, ומרגיש שזה עוזר לי יותר בהתקדמות למה בזמן האחרון די נתקעתי במשקלים וזה עזר לי לצאת מי זה.
איך המורה שלי אמרה? קשה יש רק בלחם, וגם אותו אוכלים.
NO PAIN NO GAIN- רוצה תוצאות? תעבוד קשה. רוצה הקלות? לא בחדר הכושר.
יש בסוף סט של 8 חזרות באחד האימונים ולא משנים אותו.
אתה התחלת את התוכנית עם ריסט של 70% - 80% מה-RM5?
שים לב שאתה נח מספיק בין סט לסט- גם אם זה אומר 5 דקות ולפעמים אפילו 7, אבל לא יותר.
אתה מתחמם כראוי וקופץ בין סט לסט או ישר מתחיל עם משקל כבד?
תחזיר לתוכנית המקורית, תישן טוב ותעבוד בדיוק לפי הספר וזה יעבוד.

• פותח/ת השרשור
איך המורה שלי אמרה? קשה יש רק בלחם, וגם אותו אוכלים.
NO PAIN NO GAIN- רוצה תוצאות? תעבוד קשה. רוצה הקלות? לא בחדר הכושר.
יש בסוף סט של 8 חזרות באחד האימונים ולא משנים אותו.
אתה התחלת את התוכנית עם ריסט של 70% - 80% מה-RM5?
שים לב שאתה נח מספיק בין סט לסט- גם אם זה אומר 5 דקות ולפעמים אפילו 7, אבל לא יותר.
אתה מתחמם כראוי וקופץ בין סט לסט או ישר מתחיל עם משקל כבד?
תחזיר לתוכנית המקורית, תישן טוב ותעבוד בדיוק לפי הספר וזה יעבוד.

לעבוד קשה מה שתיארתי פה שאני עושה זה יותר מקשה, אף פעם לא רציתי הקלות למה אצלי הכל התחיל כתחביב (יום אחד הביאו לי מוט ספה ומשקולות) והפך להתמכרות במיוחד למשקלים שעולים מידי אימון. אני אולי לא כמו הרוב פה שמתאמנים בחדר כושר כי יש לי את כל הציוד בבית ויותר כיף לי להתאמן כך.
אני פצוע אז בכללי אני לא יכול לבצע את כל התוכנית כי אני מוגבל בתנועה. (NO PAIN NO GAIN) לקחתי תמשפט יותר מידי ברצינות מה שגרם לי בסוף לקרע של גיד בכתף.
אני מכיר טוב מאוד תתוכנית ורק ניסיתי לשפר אותה וראיתי שזה עוזר לי אז למה לא??

השאלה העיקרית שלי הייתה למה אנשים לא מערבבים בין הסטים ואני עדיין מחפש תשובה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית