הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה דדליפט

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
http://www.youtube.com/watch?v=yEI7vEXhphg&feature=youtu.be

105KG , לפי מה שאני רואה אני צריך לשמור על כפות הרגליים "דבוקות" לרצפה ולא להתנדנד וחוץ מזה יש עוד משהו ?

הדדליפט היה כבד , הרגשתי שהגב עגול (אבל הוא לא) ואני מרגיש מאוד את הגב תחתון , רחב גבי (בעצם כל הגב) ואפילו מן התכווצות בחזה (שלא עבדתי עליו).

נערך לאחרונה:
למה אחורה מידי?
השכמות שלו מאחורי המוט. הוא מנסה למשוך, אבל המוט לא יזוז במצב הזה. הברכיים מתיישרות "על ריק" כדי להביא את הכתפיים למקום הנכון, ורק אז המוט מתחיל לעלות. בשלב הזה הארבע ראשי כבר כמעט לא מעורב, והחבר הפסיד את מה שהוא יכל לקבל.

• פותח/ת השרשור
השכמות שלו מאחורי המוט. הוא מנסה למשוך, אבל המוט לא יזוז במצב הזה. הברכיים מתיישרות "על ריק" כדי להביא את הכתפיים למקום הנכון, ורק אז המוט מתחיל לעלות. בשלב הזה הארבע ראשי כבר כמעט לא מעורב, והחבר הפסיד את מה שהוא יכל לקבל.
איך לתקן את זה ?

אבל הכתפיים נמצאות מעט אחרי המוט, כמו שאמור להיות, לא?

אתה צריך להוציא את הSlack (לא מכיר מילה בעברית...) מהמוט לפני שאתה מושך.

עוד דבר שחסר לך, ונראה לי כבר הערתי לך על זה בסרטונים קודמים זה שהאגן שלך לא מסובב! אתה צריך lumbar extension.
[video=vimeo;22011422]http://www.youtube.com/watch?v=Oc0aE9Wzzfw[/video]

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
תעשה סט-אפ שיביא אותך למקום הנכון.

.

סליחה על הבורות אבל מה זה סט אפ?

אתה צריך להוציא את הSlack (לא מכיר מילה בעברית...) מהמוט לפני שאתה מושך.

עוד דבר שחסר לך, ונראה לי כבר הערתי לך על זה בסרטונים קודמים זה שהאגן שלך לא מסובב! אתה צריך lumbar extension.
[video=vimeo;22011422]http://www.youtube.com/watch?v=Oc0aE9Wzzfw[/video]

לא הבנתי כל כך מה הסרטונים באים להגיד , הבנתי שזה קריטי אבל לא הבנתי איך אני מבצע את זה .

נ.ב עוד שאלה , מישהו אמר לי שברגע שאני מניח את המוט יש זעזוע לחוליות בצוואר שלי , זה נכון ? כאילו יש נזק ?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בנוגע לבעיה הראשונה, כדי להיפטר (להיפתר?) מהSlack אתה צריך למשוך את המוט בקטנה כשהמשקולות נשארות על הרצפה לפני כל חזרה כדי שלא תתחיל את המילימטר הראשון של החזרה עם מוט ריק ורק אז תרים את הפלטות, כי זה יוציא אותך משיווי משקל.

ולשנייה, אתה צריך לסובב את האגן שלך ככה שיש לך קשת בגב התחתון. בשפה גסה אפשר להגיד שאתה צריך להוריד את הזין שלך למטה.
הוא נתן כמה פתרונות למי שלא מצליח, כמו התרגיל הזה עם הרגליים.

ולשאלה האחרונה שלך:
לא ברור לי איך יכול להיות שהורדה בעומס (יענו כשאתה עוזב את המוט) תעשה זעזוע כלשהו...

• פותח/ת השרשור
בנוגע לבעיה הראשונה, כדי להיפטר (להיפתר?) מהSlack אתה צריך למשוך את המוט בקטנה כשהמשקולות נשארות על הרצפה לפני כל חזרה כדי שלא תתחיל את המילימטר הראשון של החזרה עם מוט ריק ורק אז תרים את הפלטות, כי זה יוציא אותך משיווי משקל.

ולשנייה, אתה צריך לסובב את האגן שלך ככה שיש לך קשת בגב התחתון. בשפה גסה אפשר להגיד שאתה צריך להוריד את הזין שלך למטה.

ולשאלה האחרונה שלך:
לא ברור לי איך יכול להיות שהורדה בעומס (יענו כשאתה עוזב את המוט) תעשה זעזוע כלשהו...
אוקי הבנתי אבל הקטע של "לסובב את האגן" הכוונה להקשית עוד יותר את הגב או שהתכוונת למשהו אחר ?

לא יודע, נראה כאילו המשקל מעיף אותך בירידה ולא אתה שולט בו.
הבנתי שאני פשוט צריך להעיף את המוט למטה כדי לא להתעייף , תקן אותי אם אני טועה .

אוקי הבנתי אבל הקטע של "לסובב את האגן" הכוונה להקשית עוד יותר את הגב או שהתכוונת למשהו אחר ?

הבנתי שאני פשוט צריך להעיף את המוט למטה כדי לא להתעייף , תקן אותי אם אני טועה .
כן. להקשית יותר את הגב. אבל לא את הגב העליון, את החלק התחתון. ואת הגב התחתון מקשיתים בעזרת סיבוב האגן. זה תנועה שאתה צריך להבין.

ובירידה תשמור על ירידה מבוקרת עד הברכיים ואחריהם אתה יכול לעשות מן נפילה מבוקרת.

נערך לאחרונה:
תוציא תחת.
תוריד מבוקר.
תמשוך יותר עם הרגליים, תוריד תחת.
בחזרה הראשונה אתה "קורע" את המוט מהרצפה.
חזרה אחרונה, אני מניח שאתה מבין לבד.

ולשאלה האחרונה שלך:

הקטע הזה עם ה-SLACK, נשמע שיש בזה היגיון אבל פעם ראשונה שאני שומע על זה אז זה מפתיע..
גם הבחור בסירטון לא כזה משכנע שהוא אומר בסוף "מקווה שזה נשמע לכם הגיוני"

יש לזה עוד מקורות ? עוד מישהו שמע על זה?

הקטע הזה עם ה-SLACK, נשמע שיש בזה היגיון אבל פעם ראשונה שאני שומע על זה אז זה מפתיע..
גם הבחור בסירטון לא כזה משכנע שהוא אומר בסוף "מקווה שזה נשמע לכם הגיוני"

יש לזה עוד מקורות ? עוד מישהו שמע על זה?
אני גם לא שמעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית