עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אימון עצים עלייה יותר איכותית:s13:
מתאמן x יתאמן ab/abc או מה שלא יהיה...
מתאמן y יתאמן ab/abc או מה שלא יהיה...
שניהם יהיו באותו עודף קלורי,שניהם עם אותה תוכנית,לשניהם נתוני גוף(משקל,אחוז גובה וכו') זהים...(לצורך הבהרת עקרון..).
אבל ההבדל הוא: מתאמן x עובד בעצימות גבוהה מאוד.מתאמן y מתאמן בעצימות בינונית.
לצורך הדיון,שניהם יעלו 5 קילו(הרי זה הכל עניין העודף קלורי) אבל :
מתאמן x יעלה 4 קילו שריר קילו אחד שומן/נוזלים.
מתאמן y יעלה 3 קילו שריר 2 קילו שומן/נוזלים.
(המספרים הם רק לצורך הבהרת עקרון,לא להתפס עליהם).
ברגע שמפנימים את זה מבינים שהפקטור העיקרי באימון(בהנחה שהמטרה היא באדיבילדינג/שיפור הרכב גוף) הוא עצימות האימון!!
לא איזה תרגילים מבצעים/איזו תוכנית/איזה גורו בנה אותם/הדיוק בביצוע וכו'-כולם מתגמדים בהשוואה לחשיבות העצימות!!(שוב פעם,כאשר המטרה באדיבילדינג)
הכשל (על בסיס קבוע) עלול לגרום לחוסר התקדמות (בגלל מערכת העצבים אאל"ט) לכן בד"כ ממיליצים לעשות עד 1-2 חזרות לפני הכשל. מידי פעם להגיע לכשל זה לא אסון וזה אפילו בלתי נמנע (שאתה מנסה לעלות משקל כל 1-2 אימונים).זה מה שנקרא להכנס לסמנטיקה של מילים...
DARK כמובן שאנחנו מדברים על טווחים רלוונטים להיפרטרופיה.
אתה סתם נכנס להגדרה "וינגטית"😵💫🥊 של המונח rm .
הכוונה שלי שאם אתה עובד ל-6 חזרות: המשקל שתרים יהיה מאוד מאוד קרוב ל-rm6 שלך.ומבחינתי שרוב הזמן המשקל יהיה ה-rm-6 שלך...משמע תעבוד לכשל ברוב האימון.
נראה לי 14-15 סטים יספיקו לי
A
חזה
בנץ' פרס 4x6-8
בנץ' פרס בשיפוע עליון 3x8
מקבילים 3x6-8
פלייס 3x10
בטן-2 תרגילים 3 סטים כל תרגיל
B
גב
מתח חופשי 4x5-8
חתירה במכונה 4x8
פולי עליון 3x8
פולאובר 3x10
יד אחורית
פשיטת מרפקים 3x8-10
לחיצה צרפתית 3x10
C
רגליים
סקוואט 3x8
כפיפת ברכיים 3x8
לחיצת רגליים במכונה 4x10
D
כתפיים
לחיצת כתפיים במכונה 3x10
הנפת ידיים לצדדים 3x8
יד קדמית
כפיפת מרפקים עם משקולות 3x10
פטישים 3x8-10
מה אתם אומרים על התוכנית הזאת?
אני שואל ברצינות , סתם דוגמא גב , אתה מתחיל תאימון ב4 סטים של מתח , אתה באמת מסוגל אחריזה להמשיך להתאמן ?
אני יודע שאם אני מוסיף משקל ועושה 4 סטים של מתח אין אני מפורק ... נגיד המשכת עשית עוד 4 סטים של חתירה .. אתה יכול אחריזה להמשיך לאמן את הגב ?
כנ"ל אימון חזה אתה מתחיל עם 4 סטים של בנץ ועוד 3 של בנץ בשיפוע חיובי אתה יכול אחריזה להמשיך תאימון ולהרים משקלים כמו שצריך ולעשות תנועה מלאה ?
ומתי האימון חזה הבא שלך? עוד שבוע?^
אחי אני לא עושה מתח עם משקל אני עושה מתח חופשי בלי משקל וגם בקושי מצליח לעשות 6-8
כשהתחלתי להתאמן וראיתי שצריך לעשות 6-12 חזרות למסה אז בדרך כלל עשיתי 10 חזרות כל תרגיל
ובאמת סתם שמתי משקל שקל לי אבל מלפני חודש וחצי אני כבר יודע איך מתאמנים בתרגילים המורכבים אני עושה
6-8 חזרות ובפשוטים אני עושה 8-10 חזרות ובחזרה האחרונה שאני עושה אני ממש ממש מתאמץ
ועשיתי אתמול את התוכנית abcd כלומר יצא לי לעשות אימון חזה אתמול ועשיתי 14 סטים לחזה כי ככה אמרו לי פה
וממש הרגשתי סוף סוף שאני מתאמץ לא נראה לי שאפשר לקבל תוצאות מ 5-7 סטים לשריר גדול