הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוסר מוטיבציה לדדליפט

eranshani2

משתמש מתחיל
132
4
נק' מוניטין:
68
132
4
התחלתי לעשות דדליפט לפני כחודש וחצי - חודשיים. בכל הזמן הזה לא עברתי את ה 90 קילו מהסיבה הפשוטה שאני נורא מפקפק בטכניקה שלי .
העלתי לפני כמה שבועות סרטון ותיקנו אותי לגבי הטכניקה ושיפרתי את הדברים שאמרו.
משום מה אני מרגיש שאם אני אעלה עוד משקל שוב פעם הטכניקה שלי תהיה לקויה , ובגלל זה אני מעדיף לא להעלות במשקל כי אני יודע כמה חשיבות יש לטכניקה בדדליפט וכמה טכניקה לקויה יכולה לגרום לבעיות רבות .

התחושה במהלך הדדליפט היא כאילו שאין לי כח כבר לשמור על בטן בפנים , חזה בחוץ ושהתנועה תהיה מהתחת .. כי אני כבר מלא זמן עם אותו משקל ושום דבר לא משתנה.

כל הפתיחה הזאת מסתכמת לשאלה אחת ,

אני יכול לעשות פשוט סט אחד לחמישייה בדדליפט ? כלומר אני ארגיש שיפור בהתפתחות למרות שזה רק סט אחד ?
כי אני חושב שאם יהיה רק סט אחד אני אמקד את עצמי ובו אני ממש אקפיד על הטכניקה .

עד עכשיו עשיתי 3 סטים ..

תודה לעוזרים

• פותח/ת השרשור
בתור מתאמן מתחיל אין מה לחפש עם 3 סטים של 5 בדדליפט , שאתה מגיע למשקלים גבוהים אתה יכול לתהליך לשחק עם הנפח.
אכן עושים בדדליפט סט אחד כבד [לא כולל חימום כמובן], 5 חזרות זה אידיאלי , למה עשית 5*3 ??!

סבבה , מעולה .

עוד שאלה כבר על הדרך , איזה "שינוי" בגוף אני אראה ככל שהמשקל בדדליפט יעלה ?

אוקי תודה , מה ההגדרה למשקל כבד 2*משקל גוף או 1.5*משקל גוף.
תראה זה הכל יחסי אני יותר התכוונתי למשקלים שמעל 200 קילו , כי למשל מישהו ששוקל 60 ויעשה 90 דדליפט זה לא ברמת משקל כבד

סבבה , מעולה .

עוד שאלה כבר על הדרך , איזה "שינוי" בגוף אני אראה ככל שהמשקל בדדליפט יעלה ?
אתה תראה בעיקר שהגב קיבל עובי ורוחב , כמובן שגם הרגליים והידיים יישתפרו אבל המון תלוי בתזונה שלך.

• פותח/ת השרשור
אתה תראה בעיקר שהגב קיבל עובי ורוחב , כמובן שגם הרגליים והידיים יישתפרו אבל המון תלוי בתזונה שלך.

^^ הגב התחתון או הגב העליון ? זאת הייתה הכוונה שלי ,

תודה על התגובות המהירות , אני מעריך את זה מאוד

^^ הגב התחתון או הגב העליון ? זאת הייתה הכוונה שלי ,

תודה על התגובות המהירות , אני מעריך את זה מאוד
עליון.

אבל אתה גם תבחין שהזוקפים בגב התחתון שלך התחזקו מאוד במהלך בהתקדמות.

• פותח/ת השרשור
עליון.

אבל אתה גם תבחין שהזוקפים בגב התחתון שלך התחזקו מאוד במהלך בהתקדמות.

חחח ציטוט אחרון שלך להיום . סבבה , חזרה המוטיבציה להתאמן חזק גם על דדליפט . תודה רבה !! =]

דדליפט הוא תרגיל שעובד על כל שרירי הגב.
בגלל שאין רפלקס מתיחה קשה להתאושש מדדליפט והדרך הטובה להתקדם בו היא בסט אחד.

ברגע שתגיע למשקלים גבוהים בדדליפט אתה תעשה 5-6 סטים של חימום בלי להרגיש, סה"כ המשקל שהרמת באותו יום יכול להסתכם בכמה טונות, זה שאתה לא סופר את הסטים לא אומר שהגב לא עשה את העבודה הזאת.

לדוג' אימון דדליפט אחרון שלי
2X5X60
1X5X90
1X3X120
1X2X145
1X1X170
1X1X185
1X5X200

סה"כ הרמתי 3050 קילו אם סופרים את כל החזרות ב35 דקות
הגב מתפתח מעולה עם דדליפט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית