הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוסר גמישות בפרס

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אני כבר הרבה זמן תקוע בפרס, והגעתי למסקנה שזה בגלל חוסר גמישות. יש איזה מבחן שאני יכול לעשות בשביל לוודא שאני צודק?
ניסיתי להצמיד תחת וגב עליון לגב ולדעת עם ידיים נעולות בקיר ולא הצלחתי, רלוונטי?

• פותח/ת השרשור
אתה מתכוון שאתה עובד על פרס במתכונת של SS? כי אם לזה התכוונת אז העובדה שאתה תקוע לא מפתיעה ממש
אני כרגע מתאמן בss, אבל התכוונתי שאני קורא את הספר ואני בפרק על התרגיל. אני לא שואל אבל על למה אני נתקע, אני חושב פשוט שיש לי חוסר גמישות בתנועה הזאת ואני מחפש לדעת איך לדעת אם אני צודק בזה או לא.

אני כרגע מתאמן בss, אבל התכוונתי שאני קורא את הספר ואני בפרק על התרגיל. אני לא שואל אבל על למה אני נתקע, אני חושב פשוט שיש לי חוסר גמישות בתנועה הזאת ואני מחפש לדעת איך לדעת אם אני צודק בזה או לא.
מה המשקל עבודה שלך כרגע בפרס? SS היא לא אופטימלית ללחיצות והייתי אומר שהיא לא קרובה בכלל ללהיות אופטימלית לפלג גוף עליון בכללי.

• פותח/ת השרשור
מה המשקל עבודה שלך כרגע בפרס? SS היא לא אופטימלית ללחיצות והייתי אומר שהיא לא קרובה בכלל ללהיות אופטימלית לפלג גוף עליון בכללי.
השיא היה 45, אימון אחרון היה 42.5. כרגע אוריד משקל ואעשה 3 פעמים בשבוע לטכניקה.
ואני יודע שהתוכנית לא אידיאלית, אבל מבחינתי לסיים אותה זה משהו סמלי, אחרי שבעבר התחלתי אותה והפסקתי באמצע שלא באשמתי.

השיא היה 45, אימון אחרון היה 42.5. כרגע אוריד משקל ואעשה 3 פעמים בשבוע לטכניקה.
ואני יודע שהתוכנית לא אידיאלית, אבל מבחינתי לסיים אותה זה משהו סמלי, אחרי שבעבר התחלתי אותה והפסקתי באמצע שלא באשמתי.
אי אפשר נניח להתקדם כך :
1x3 כולל התקדמות
3x5 הורדה ל75% מהסט הראשון?

• פותח/ת השרשור
אי אפשר נניח להתקדם כך :
1x3 כולל התקדמות
3x5 הורדה ל75% מהסט הראשון?
תיאורטית אפשר, פשוט התוכנית לא נראית ככה. נראה, אם אחרי הריסט עכשיו ועבודת טכניקה הלחיצות עדיין לא יתקדמו כנראה שאשנה אותן ואשאיר את הפלג גוף תחתון ככה בינתיים.

תיאורטית אפשר, פשוט התוכנית לא נראית ככה. נראה, אם אחרי הריסט עכשיו ועבודת טכניקה הלחיצות עדיין לא יתקדמו כנראה שאשנה אותן ואשאיר את הפלג גוף תחתון ככה בינתיים.
ברגע שההתקדמות תעצר,תיהיה חייב מניפולציה אחרת.
אזי אני חושב,שאפילו *לנסות* לתת התקדמות פעם בשבוע,בסט הראשון.

הייתי גם בתסריט הזה עם תרגיל הפרס,תרגיל לא מתגמל בעליל!

• פותח/ת השרשור
ברגע שההתקדמות תעצר,תיהיה חייב מניפולציה אחרת.
אזי אני חושב,שאפילו *לנסות* לתת התקדמות פעם בשבוע,בסט הראשון.

הייתי גם בתסריט הזה עם תרגיל הפרס,תרגיל לא מתגמל בעליל!
אני מניח שבשלב הזה אעבור לטקסס רק בלחיצות

כעיקרון אפשר לעשות פרס כבד גם בלי גמישות אידאלית, אבל תנסה לשפר את המרחק של הידיים מעל הראש ואחורה קצת כאשר הצלעות שלך למטה - הבטן מכווצת קצת
אתה יכול לעשות פרס בישיבה על הרצפה נראלי נקרא על שם סביסקס, סיבסקס פרס או משהו כזה, כמו שבן אמר אפשר גם אל מול קיר
אבל לא בהכרח הבעיה שם אם כי אני חושב שזה עזר לי להתאמן הרבה על פרס בלי להרגיש שום בעיה בכתפיים לאורך בדרך

* אל תשכח לעשות shrug בסוף התנועה למעלה ולהכניס את הראש מתחת למוט כאשר הוא עובר את המצח

• פותח/ת השרשור
חולה על הפורום הזה, כמה עזרה:)
אל תשכח לעשות shrug בסוף התנועה למעלה ולהכניס את הראש מתחת למוט כאשר הוא עובר את המצח
בגדול אני מנסה לעשות את זה, אני יודע איך התנועה של השראגס נראית בגדול, פשוט אני לא מצליח לבצע אותה. נתנו לי כמה עצות טובות בפרטי על הטכניקה, נראה אם היא תפתור את זה.
אבל תנסה לשפר את המרחק של הידיים מעל הראש ואחורה קצת כאשר הצלעות שלך למטה - הבטן מכווצת קצת
לסובב מקל מטאטא כאילו עם בטן מכווצת?
אתה יכול לעשות פרס בישיבה על הרצפה נראלי נקרא על שם סביסקס, סיבסקס פרס או משהו כזה, כמו שבן אמר אפשר גם אל מול קיר
אבל לא בהכרח הבעיה שם אם כי אני חושב שזה עזר לי להתאמן הרבה על פרס בלי להרגיש שום בעיה בכתפיים לאורך בדרך
מה הייתה הבעיה שלך עם הפרס שהיית צריך לפתור עם התרגילי עזר?

לסובב מקל מטאטא כאילו עם בטן מכווצת?
בין היתר כן, תנסה שהצעלות יהיו למטה
אחרי שיהיה קצת שיפור (חודשיים של זה בערך) תוסיף לחיצת כתפיים מאחורי הראש באחיזה רחבה עם מוט ריק אבל תהיה זהיר לאט לאט זה גם הייתי עושה בהרמת משקולות היו עוזר עם הגמישות של הoverhead position
מה הייתה הבעיה שלך עם הפרס שהיית צריך לפתור עם התרגילי עזר?
זה היה בסנאץ' אבל אני חושב שזה עזר לי עם זה שפעם כאבה לי הכתף בפרס כי הייתי עושה מיליטרי בלי לעשות מספיק מעל הראש ובלי לעשות את השראג בסוף, תסתכל סרטונים על זה ותתרגל עם משקלים קלים עד שתבין כי זה חשוב למנוע impingement

• פותח/ת השרשור
בין היתר כן, תנסה שהצעלות יהיו למטה
אחרי שיהיה קצת שיפור (חודשיים של זה בערך) תוסיף לחיצת כתפיים מאחורי הראש באחיזה רחבה עם מוט ריק אבל תהיה זהיר לאט לאט זה גם הייתי עושה בהרמת משקולות היו עוזר עם הגמישות של הoverhead position

זה היה בסנאץ' אבל אני חושב שזה עזר לי עם זה שפעם כאבה לי הכתף בפרס כי הייתי עושה מיליטרי בלי לעשות מספיק מעל הראש ובלי לעשות את השראג בסוף, תסתכל סרטונים על זה ותתרגל עם משקלים קלים עד שתבין כי זה חשוב למנוע impingement
תודה רבה!

לא יודע אם זה מה שהייתי עושה על מנת לשפר גמישות,
זה די גורם חוסר נוחות למי שאין גמישות מספיק טובה (גם לי, לא מתקרב לתרגיל הארור הזה)

הדרך הכי טובה לשפר גמישות בתרגיל מסויים לדעתי זה לבצע אותו בטווח תנועה מלא כפי שהוא מתוכנן
להיות פשוט בעצימות מופחתת ויישום התקדמות לינארית איטית.

לא יודע אם זה מה שהייתי עושה על מנת לשפר גמישות,
זה די גורם חוסר נוחות למי שאין גמישות מספיק טובה (גם לי, לא מתקרב לתרגיל הארור הזה)

הדרך הכי טובה לשפר גמישות בתרגיל מסויים לדעתי זה לבצע אותו בטווח תנועה מלא כפי שהוא מתוכנן
להיות פשוט בעצימות מופחתת ויישום התקדמות לינארית איטית.

יכול להיות, אני יודע שלחיצה רגילה מאחורי הראש נוראית אבל הרחבה ועם מוט ריק ואפילו מוט של 15 זה מה שהיינו עושים בהרמת משקולות כדי לשפר את המצב סיום של הsnatch שדרש הרבה upper back mobility ו shoulder stability וזה נתן את זה סוג של
יכול להיות שהשיטות היו מיושנות לא היינו עושים כמעט שום תרגילי גמישות משקל גוף הכל היה עם מוט

אני יודע שלחיצה רגילה מאחורי הראש נוראית
שטויות. כן, כנראה שמבחינת סיכון הוא קצת יותר גבוה ביחס לפרס רגיל (הייתי אומר בעיקר למתחילים שיש להם פחות שליטה וידע טכני).
אבל מבחינת פיתוח של כל הכתף אני שם אותו מעל הפרס.

שטויות. כן, כנראה שמבחינת סיכון הוא קצת יותר גבוה ביחס לפרס רגיל (הייתי אומר בעיקר למתחילים שיש להם פחות שליטה וידע טכני).
אבל מבחינת פיתוח של כל הכתף אני שם אותו מעל הפרס.

מה זה קשור? עניין של מבנה וגמישות בכתף ובטח לא של "שליטה וידע טכני".
(PDF) Overhead shoulder press: In-front of the head or behind the head?

ולמה מבחינת פיתוח שריר בכתף הוא מעל פרס?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
היינו עושים בהרמת משקולות כדי לשפר את המצב סיום של הsnatch שדרש הרבה upper back mobility ו shoulder stability וזה נתן את זה סוג של
אתה אומר כאילו שאם אני לא מצליח להביא את הגוף לפני המוט אז זה מה שאתה ממליץ לעשות?

אתה אומר כאילו שאם אני לא מצליח להביא את הגוף לפני המוט אז זה מה שאתה ממליץ לעשות?
תנסה לעבוד על טכניקה ואם אתה רואה שאתה מסיים ולא מצליח לעשות שראג בסוף ומסיים עם צלעות ממש למעלה ומרגיש לחץ גב תחתון או נופל אחורה ובדקת את עניין הטכניקה באמת לעומק מספר פעמים אז אולי יש עניין לשפר קצת גמישות

ולמה מבחינת פיתוח שריר בכתף הוא מעל פרס?
אני חושב שזה גם מהרגשה וגם מבדיקות של EMG שראיתי הוא מפעיל כתפיים קצת יותר מפרס רגיל, אבל זה גם עניין של כמה משקל בסופו של יום אפשר להרים ומה היחס תועלת מול עלות

כמו שאמרת, מבנה משחק עניין רציני כי בסוף הבנתי שזה עניין של כמה מקום יש בין 2 עצמות שם הבריח ועוד אחת לבורסה לזוז (מקווה שלא butchered it לגמריי)

אני חושב שזה גם מהרגשה וגם מבדיקות של EMG שראיתי הוא מפעיל כתפיים קצת יותר מפרס רגיל, אבל זה גם עניין של כמה משקל בסופו של יום אפשר להרים ומה היחס תועלת מול עלות
EMG לא מעיד על פוטנציאל להיפרטרופיה אבל בכל מקרה אשמח לראות איפה קראת שיש עדיפות למאחורי הראש.
Longing for a Longitudinal Proxy: Acutely Measured Surface EMG Amplitude is not a Validated Predictor of Muscle Hypertrophy - Sports Medicine

והרגשה זה בכלל לא מדד שאפשר להתייחס אליו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית