הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוסר גמישות בפרס

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אני כבר הרבה זמן תקוע בפרס, והגעתי למסקנה שזה בגלל חוסר גמישות. יש איזה מבחן שאני יכול לעשות בשביל לוודא שאני צודק?
ניסיתי להצמיד תחת וגב עליון לגב ולדעת עם ידיים נעולות בקיר ולא הצלחתי, רלוונטי?

• פותח/ת השרשור
אבל אני מהמר שאתה תקוע בפרס בגלל חוסר במסת שריר, כוח, תכנון אימונים
זה ברור, ואני עובד על זה. אבל לא על זה שאלתי. אני מאמין שיש לי חוסר גמישות בכתפיים (חושב שזה בכלל בגב אבל משפיע על הכתפיים) ושזה מונע ממני לעמוד עם מוט מעל מרכז כף הרגל בלי להפסיק את הברייס.
ושלוש שנים של לחיצות מעל הראש.
מודה שאת זה לא הבנתי:rolleyes-71:
ניסיתי להצמיד תחת וגב עליון לקיר ולגעת עם ידיים נעולות בקיר ולא הצלחתי, רלוונטי?
ניסיתי גם עם ברייסינג וגם בלי ולא הצלחתי
תיקנתי את הקטע הזה

התכוונתי שפרס חזק דורש המון המון סבלנות.

ובאמת שאימנתי המון מתאמנים לבצע פרס, צעירים, מבוגרים, מוכשרים יותר ומוכשרים פחות ולשמוע "מונע ממני לעמוד עם מוט מעל מרכז כף הרגל בלי להפסיק את הברייס" נשמע כמו קשקוש. אנשים עושים פרס בכלל בלי לדעת מה זה "ברייס". הם בסך הכל מכניסים הרבה מאוד אוויר ומנסים להיות מכווצים כמה שהם מצליחים. מצטער שאני אומר ככה אבל זה מה שעובר לי בראש. זה לא מה שגורם לאנשים להיתקע בפרס.

עד שלא תעלה סרטון יהיה קשה לענות על זה.

• פותח/ת השרשור
התכוונתי שפרס חזק דורש המון המון סבלנות.

ובאמת שאימנתי המון מתאמנים לבצע פרס, צעירים, מבוגרים, מוכשרים יותר ומוכשרים פחות ולשמוע "מונע ממני לעמוד עם מוט מעל מרכז כף הרגל בלי להפסיק את הברייס" נשמע כמו קשקוש. אנשים עושים פרס בכלל בלי לדעת מה זה "ברייס". הם בסך הכל מכניסים הרבה מאוד אוויר ומנסים להיות מכווצים כמה שהם מצליחים. מצטער שאני אומר ככה אבל זה מה שעובר לי בראש. זה לא מה שגורם לאנשים להיתקע בפרס.

עד שלא תעלה סרטון יהיה קשה לענות על זה.
אבל אם אני עומד זקוף (ותחת וגב עליון צמוד לקיר זה זקוף לא?) ולא מצליח ליישר את היד נעולה, זה לא אומר על חוסר גמישות קריטי לפרס? פשוט ראיתי לא מעט סרטוני טכניקה ואני כרגע בss בפרק על הפרס, ובכולם התנועה בסוף התרגיל נראית לי לא הגיונית לביצוע. ראיתי גם סרטונים של עצמי מבצע את התרגיל (אשמח לשלוח לך לפרטי, לפה אני לא אעלה), וגם שם הגוף מסתובב אחורה מידי כשהמוט גבוה, ואני מעיד על עצמי שאני באמת מנסה ללכת קדימה עם הגוף.

במקביל אני לא מפסיק להתאמן עליו, אני פשוט רוצה לדעת אם זה משהו שבאמת מגביל לי את התנועה בשביל לדעת אם ואיך לטפל בזה.
מעט סרטוני טכניקה
מדבר על סרטונים איכותיים, כלומר של ריפטו וallan thrall בעיקר

מה בדבר לנסות את זה? לחיצה אל מול הקיר?

קבצים מצורפים

• 7C7C4C5E-9C5A-4BE8-B942-49C8258E24B6.jpeg
    7C7C4C5E-9C5A-4BE8-B942-49C8258E24B6.jpeg
    KB 47.4 · צפיות: 63
  • פותח/ת השרשור
מה בדבר לנסות את זה? לחיצה אל מול הקיר?
זה פשוט לא פרס... אני רוצה להשתפר בפרס, לא רק לחזק את השרירים שהתרגיל עובד עליהם. מה גם שכשאתה מגביל את התנועה לציר הנכון אתה מבטל את כל עבודת המייצגים.

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
שטויות.
עניין של חולשה/בעיית טכניקה.
אולי. אני רוצה לבדוק את זה בשביל באמת לשלול שזאת הבעיה, מעבר ללהמשיך להתאמן ולעבוד על הטכניקה, יש איזה מבחן גמישות שלדעתך יכול לבדוק טוב את זה? כי בטוח יש אנשים שיש להם חוסר גמישות, גם אם זה לא נפוץ.
ושלא תבין לא נכון, אני ביקשתי עצות ולפי מה שאתם אומרים כנראה באמת זה לא חוסר גמישות ואני מקשיב לכם, אני רק רוצה לשלול חד משמעית.

להתחיל overthinking בנושאים האלה זה בור בלי תחתית
בתור אחד שגם אכל סרטים על גמישות בעבר

אולי. אני רוצה לבדוק את זה בשביל באמת לשלול שזאת הבעיה, מעבר ללהמשיך להתאמן ולעבוד על הטכניקה, יש איזה מבחן גמישות שלדעתך יכול לבדוק טוב את זה? כי בטוח יש אנשים שיש להם חוסר גמישות, גם אם זה לא נפוץ.
ושלא תבין לא נכון, אני ביקשתי עצות ולפי מה שאתם אומרים כנראה באמת זה לא חוסר גמישות ואני מקשיב לכם, אני רק רוצה לשלול חד משמעית.
איפה אתה שם לב לבעיה הזו? בכל משקל? חימום? גם עם מוט ריק? מוט מטאטא? בלי מוט בכלל?

• פותח/ת השרשור
איפה אתה שם לב לבעיה הזו? בכל משקל? חימום? גם עם מוט ריק? מוט מטאטא? בלי מוט בכלל?
בכולם. אני רוצה לעשות איזה שהוא מבחן בשביל שאוכל לדעת אם באמת יש לי חוסר גמישות או שזה סתם מסיבה אחרת או שאני בכלל מדמיין שאני לא מגיע לנקודה שצריך.

אבל אם אני עומד זקוף (ותחת וגב עליון צמוד לקיר זה זקוף לא?) ולא מצליח ליישר את היד נעולה, זה לא אומר על חוסר גמישות קריטי לפרס? פשוט ראיתי לא מעט סרטוני טכניקה ואני כרגע בss בפרק על הפרס, ובכולם התנועה בסוף התרגיל נראית לי לא הגיונית לביצוע. ראיתי גם סרטונים של עצמי מבצע את התרגיל (אשמח לשלוח לך לפרטי, לפה אני לא אעלה), וגם שם הגוף מסתובב אחורה מידי כשהמוט גבוה, ואני מעיד על עצמי שאני באמת מנסה ללכת קדימה עם הגוף.

במקביל אני לא מפסיק להתאמן עליו, אני פשוט רוצה לדעת אם זה משהו שבאמת מגביל לי את התנועה בשביל לדעת אם ואיך לטפל בזה.

מדבר על סרטונים איכותיים, כלומר של ריפטו וallan thrall בעיקר
אתה מתכוון שאתה עובד על פרס במתכונת של SS? כי אם לזה התכוונת אז העובדה שאתה תקוע לא מפתיעה ממש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית