הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מכון בלי אופצייה לסקוואט חופשי

• פותח/ת השרשור G.Pas
  • פורסם בתאריך

G.Pas

משתמש פעיל
406
64
נק' מוניטין:
260
406
64
אהלן,

במכון שלי אי אפשר לעשות סקוואט בחופשי אלא רק בסמית' משין.

עכשיו יש לי 6 שאלות:

1. לאחרונה גיליתי שיש אפשרות לעשות דדליפט עם המוט של הלחיצת חזה (20 ק"ג).
רציתי לשאול האם משתמשים בשני התרגילים באותו המוט?

2. אני יכול לארגן בצורה כלשהי שעל הסמית' משין אני אשים את המוט של הלחיצת חזה.
זה יהיה מספק לסקוואטים חופשיים?
זה יהיה מספק לפרס?

3. סקוואט בסמית' משין זה כל כך נורא?

4. אני עובד כבר כמעט שנתיים אבל רק בערך 8 חודשים עבודה רצינית עם ידע, מודעות לתזונה ולאימונים ולשינה.
בחיים לא עשיתי דדליפט או סקוואט חופשי וקראתי הרבה כבר בפורום ובמאמרים בפורטל על SS.
רציתי לשמוע את דעתכם האם כדאי להתחיל SS עם התנאים שתיארתי מקודם?

5. כמו רבים אני מפחד מסקוואט חופשי ומלא (כלומר לשבור מקביל, למרות שקראתי את המאמרים שתומכים בזה)
וגם מהדדליפט (שוב, למרות שקראתי על זה) בעיקר בגלל שאין לי מושג לגבי הטכניקה.
איך אני אמור לפתח טכניקה נקייה ונטולת פציעות?

6. ללא קשר ל-SS אני עושה לחיצת כתפיים עם משקולות יד ובנץ' פרס.
אז נניח אני אתחיל SS, איך זה יתבצע? כלומר הדדליפט והסקוואט יתחילו מ-0 והבנץ' פרס והפרס יתחילו מהמקסימום?

1) כן
2) לא ולא
3) כן ו
4) לא , ss ללא סקוואט זה לא ss ועוד אין לך אפשרות לפרס גם
5) תקרא מאמרים , תצפה בסרטוני הדרכה של מארק , אתה יכול לרכוש את הספר שלו באנגלית בamazon יצא לא מזמן מהדורה 3 , ותעלה סרטוני טכניקה לפורום
6)כן אתה יכול להתחיל עם מוט ריק בדדליפט וסקוואט או באותו אימון לשים אפילו 5/7.5/10 כל צד אבל תצטרך הגבהה בדדליפט כמן מדרגות אירובי למשל עד שתגיע לפלטה של 20 (גדולה) , בבנ׳ץ ובפרס למשל אתה עושה ריסט של 10-15 אחוז מהשיאים (הורדת משקלים ל85-90 אחוז) ומשם מתקדם כפי התכנית

תלוי באיזה משקל, אבל גם סטנד או כלוב בנץ יתאים.

נתחיל מזה שבלי כלוב זה בעייתי מאוד לעבוד עם משקלים גבוהים, כי מה יש לך לעשות במקרה של כשל? תזרוק על הרצפה?
ואפילו אם אתה מחליט לעבוד בלי כלוב ולהרים מהבנץ', ניסית פעם להרים ולהחזיר מעל 3 פלטות לבנץ'?

נתחיל מזה שבלי כלוב זה בעייתי מאוד לעבוד עם משקלים גבוהים, כי מה יש לך לעשות במקרה של כשל? תזרוק על הרצפה?
ואפילו אם אתה מחליט לעבוד בלי כלוב ולהרים מהבנץ', ניסית פעם להרים ולהחזיר מעל 3 פלטות לבנץ'?

בגלל זה הוא רשם תלוי באיזה משקל..

במקרה של כשל, אתה מוריד את הידיים מתחת למוט וקופץ קדימה.
ועוד לא, אבל ננסה 😵‍💫🥊

בגלל זה הוא רשם תלוי באיזה משקל..

הוא התכוון לתלוי באיזה משקל תרים את זה מעל הראש בסנאץ'.

במקרה של כשל, אתה מוריד את הידיים מתחת למוט וקופץ קדימה.
ועוד לא, אבל ננסה 😵‍💫🥊

לא יודע מה איתך אבל אצלי במכון אין כ"כ מקום לזרוק מוט אחורה בלי להרוג כמה אנשים.
וזה גם לא מרגיש נעים במיוחד, כי הפלטות, המוט והרצפה במכון לא של אבא שלי.

הוא התכוון לתלוי באיזה משקל תרים את זה מעל הראש בסנאץ'.

לא יודע מה איתך אבל אצלי במכון אין כ"כ מקום לזרוק מוט אחורה בלי להרוג כמה אנשים.
וזה גם לא מרגיש נעים במיוחד, כי הפלטות, המוט והרצפה במכון לא של אבא שלי.
בדיוק בגלל זה בסטים הכבדים עושים ריבוע ביטחון, מאין "Danger Zone" כדי שאם אני מפיל, אחרים לא יפגעו.
אתה משלם על זה, ככה זה בחוזה, יש ביטוח.
אגב, מקסימום אפשר לקחת 2 ספסלים ולשים בצדדים ככה שאם אתה בכשל זה כמו מוטות ביטחון.
זה לא אשמתי שהוא לא רוצה להשקיע בכלוב נורמלי, או משהו עם מוטות ביטחון סבירים ושהוא מעדיף לבזבז את הכסף על כיסא בייספס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית