הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון Are you a part of the Rippetoe cult?

נכון ל99% מהפורום
If you think that Starting Strength is the single best training program for beginners you are part of the Rippetoe cult.
If you think that the leg press is gay you are part of the Rippetoe cult.
If you hate on people that want visible abs you are part of the Rippetoe cult.
If you think that squats and deadlifs build big arms you are part of the Rippetoe cult.

נכון ל99% מהפורום
If you think that Starting Strength is the single best training program for beginners you are part of the Rippetoe cult.
If you think that the leg press is gay you are part of the Rippetoe cult.
If you hate on people that want visible abs you are part of the Rippetoe cult.
If you think that squats and deadlifs build big arms you are part of the Rippetoe cult.
בדיוק על אותם דברים חשבתי!
הרבה דברים משם ממש נכונים. זה גם דיי מבדר 🤡

מה יש לכם מהאתר (אנורקסים שלא יכולים לעשות רבע סקוואט בגלל "בעיות ברכיים" אז מנסים למצוא דרך להיות מגניבים וסוסים ומאוננים על עצמם אחרי שכמה ילדי קוביות כתבו להם "חחחח" בתגובות) הזה?

אבל SS היא באמת התוכנית הכי טובה למתחילים
ולג פרס זה באמת גיי
וכו' וכו'

אני עם EMZ

• פותח/ת השרשור
הדבר היחיד שם שבאמת שטויות זה הקטע עם החגורה.
להחליף סקוואט בלג פרס זה אולי גיי, אבל זה לא אומר שלג פרס לא יכול להיות תרגיל עזר מעולה, בנוסף לסקוואטים.
אני באופן אישי גם לא סובל את כל השטויות שהוא מדבר על חלב ועל LB. הסיבה היחידה שאני רואה לנכון לעשות LB, זה כדי לגרור התקדמות במשקלים עוד שבועיים שלושה אחרי שה-HB נתקע, ואח"כ לחזור מחדש.

פונה לכל בעלי הידע הנרחב בפורום, יש בכלל תוכנית כח למתחילים שמתחרה ב-SS? (שלאו דווקה מוצלחת יותר, פשוט נועדה למתחילים שמעוניינים לפתח כח).

ובתשובה לכותרת, YES!

אבל SS היא באמת התוכנית הכי טובה למתחילים
ולג פרס זה באמת גיי
וכו' וכו'

אני עם EMZ
If you don't agree with me you are 100% part of the Rippetoe cult.
מזל טוב. אני לא יודע אם אתה אדם דתי, אבל בכל מקרה - הצטרפת לדת חדשה - הריפטואיזם.
כמה דברים שכותב המאמר טוען:
הוא אומר שSS לדעתו זו אחת מהתכניות היותר טובות עבור מתחילים. הוא גם אומר שאם עושים אותה אין בשום אופן להקשיב לריפטו בנושא תזונה. זה כמו להקשיב לרופא משפחה בקשר למחלת לב, או אפילו לאיש שמן בקשר לדיאטה. (האמת היא שריפטו הוא איש שמן ואתה מקשיב לו בקשר לדיאטה).

כל הפורום שם לב איך השפילו אותך באשכול בפורום תזונה, סליחה שאני יומרני מדי, אבל לטיסימוס ומונלייט פרשו מהדיון כי כבר לא היה להם כוח אליך.

להחליף סקוואט בלג פרס זה אולי גיי, אבל זה לא אומר שלג פרס לא יכול להיות תרגיל עזר מעולה, בנוסף לסקוואטים.
אני באופן אישי גם לא סובל את כל השטויות שהוא מדבר על חלב ועל LB. הסיבה היחידה שאני רואה לנכון לעשות LB, זה כדי לגרור התקדמות במשקלים עוד שבועיים שלושה אחרי שה-HB נתקע, ואח"כ לחזור מחדש.
אתה עכשיו מזכיר קצת את הכת של ריפטו. ומה רע עם לג פרס במקום סקוואט, כתרגיל מורכב ראשי ? המתפללים של ריפטו יגידו שבלי סקוואט לא יהיו לך רגלים גדולות, אבל זה בולשיט. תקרא את המאמר בפורטל. ואני איש של סקוואט אגב, לא לג פרס.

ריפטו אכן מדבר המון שטויות בקשר לתזונה (שני מנהלי פורום פה אמרו את זה), וגם ב-HB אני מאוד מסכים איתך. האמת שריפטו נחשב גם כבדיחה מהלכת גם בתחומו, הפאווורליפטרים המקצועים לא ממש שמים עליו.

לסיכום: אני עדין, כמו כותב המאמר, חושב שSS עם קצת שינויים ולא הליכה עיוורת אחרי מה שריפטו אומר היא אחת התכניות הטובות והמעולות למתחילים. הבעיה בריפטו מתחילה בשטויות שהוא אומר ומאמין לעצמו. ריפטו עדין מאמין בפיית האינסולין.

• פותח/ת השרשור
אני מכיר את המאמר בפורטל. לייל הוא קשקשן לא קטן בנושא אימונים, לא פחות משריפטו קשקשן בנושאי תזונה.
הסיבות ב-99% מהמקרים שאנשים עושים לג פרס במקום סקוואט זה עצלנות מתובלת בתירוצים על כמה סקוואט זה למקצוענים ושזה הורס את הגב והברכיים.
כמובן שאותם אנשים לא ימנעו לעולם מלעשות בנץ' שזה התרגיל שסטטיסטית הכי מסוכן בחדר הכושר.

מזל טוב. אני לא יודע אם אתה אדם דתי, אבל בכל מקרה - הצטרפת לדת חדשה - הריפטואיזם.
1)הוא אומר שSS לדעתו זו אחת מהתכניות היותר טובות עבור מתחילים. הוא גם אומר שאם עושים אותה אין בשום אופן להקשיב לריפטו בנושא תזונה. זה כמו להקשיב לרופא משפחה בקשר למחלת לב, או אפילו לאיש שמן בקשר לדיאטה. 2)(האמת היא שריפטו הוא איש שמן ואתה מקשיב לו בקשר לדיאטה).

כל הפורום שם לב איך השפילו אותך באשכול בפורום תזונה, סליחה שאני יומרני מדי, אבל לטיסימוס ומונלייט פרשו מהדיון כי כבר לא היה להם כוח אליך.

אתה עכשיו מזכיר קצת את הכת של ריפטו. 3)ומה רע עם לג פרס במקום סקוואט, כתרגיל מורכב ראשי ? המתפללים של ריפטו יגידו שבלי סקוואט לא יהיו לך רגלים גדולות, אבל זה בולשיט. תקרא את המאמר בפורטל. ואני איש של סקוואט אגב, לא לג פרס.

ריפטו אכן מדבר המון שטויות בקשר לתזונה (שני מנהלי פורום פה אמרו את זה), וגם ב-HB אני מאוד מסכים איתך. 4)האמת שריפטו נחשב גם כבדיחה מהלכת גם בתחומו, הפאווורליפטרים המקצועים לא ממש שמים עליו.

לסיכום: 5)אני עדין, כמו כותב המאמר, חושב שSS עם קצת שינויים ולא הליכה עיוורת אחרי מה שריפטו אומר היא אחת התכניות הטובות והמעולות למתחילים. הבעיה בריפטו מתחילה בשטויות שהוא אומר ומאמין לעצמו. ריפטו עדין מאמין בפיית האינסולין.

לפני שזה יהפוך לדיון סוער(או שלא) כמה שאלות לאדון.
אתייחס לחלקים המסומנים,

1) שוב אשאל, מה המתחרים שלה? אשמח אם תציג אחת שנחשבת לתוכנית מתחילים ראויה.
2)חבל, אתה נשמע אינטלגנטי, מאוד מיותר מה שרשמת. נעזוב את העניין שבפאוורליפטינג אחוז שומן נמוך הוא מיותר, מראה חיצוני לא משקף את הידע שטמון בכל אדם. (לא טוען שריפטו הוא התזונאי המוביל בארה"ב)
3)לא רע, עדיף סקוואט.
4)אשמח שתבסס לי למה אתה חושב ככה? ומדוע הוא "בדיחה מהלכת"? ואם הוא כזה בדיחה אז למי אתה מציע שנקשיב?
5) מה יש לשנות? התוכנית מיועדת למתחילים! מבנה פשוט וברור. שוב אשמח שתסביר.

אשמח לתגובתך.

Strong Lifts 5x5
דומה אבל זה 5X5 לא באותו משקל (ככה שיש רק סט כבד אחד כמו במדקאו)
דווקא נשמע הגיוני לא?

הוא אומר שSS לדעתו זו אחת מהתכניות היותר טובות עבור מתחילים. הוא גם אומר שאם עושים אותה אין בשום אופן להקשיב לריפטו בנושא תזונה. זה כמו להקשיב לרופא משפחה בקשר למחלת לב, או אפילו לאיש שמן בקשר לדיאטה. (האמת היא שריפטו הוא איש שמן ואתה מקשיב לו בקשר לדיאטה).

אתה עכשיו מזכיר קצת את הכת של ריפטו. ומה רע עם לג פרס במקום סקוואט, כתרגיל מורכב ראשי ? המתפללים של ריפטו יגידו שבלי סקוואט לא יהיו לך רגלים גדולות, אבל זה בולשיט. תקרא את המאמר בפורטל. ואני איש של סקוואט אגב, לא לג פרס.

ריפטו אכן מדבר המון שטויות בקשר לתזונה (שני מנהלי פורום פה אמרו את זה), וגם ב-HB אני מאוד מסכים איתך. האמת שריפטו נחשב גם כבדיחה מהלכת גם בתחומו, הפאווורליפטרים המקצועים לא ממש שמים עליו.

לסיכום: אני עדין, כמו כותב המאמר, חושב שSS עם קצת שינויים ולא הליכה עיוורת אחרי מה שריפטו אומר היא אחת התכניות הטובות והמעולות למתחילים. הבעיה בריפטו מתחילה בשטויות שהוא אומר ומאמין לעצמו. ריפטו עדין מאמין בפיית האינסולין.
חחחחח אתה פותח משתמש חדש בשביל להגיב לי facepalm

ראיתם פעם מישהו עם זין יותר קטן מזה?

אין לי שום בעייה עם אנשים שמתנגחים בי, אבל מצטער, אני פשוט שונא אפסים שלא יכולים להיות גברים.

אני מסכים איתך בעניין של הלג פרס , אני באופן קבוע משתמש בזה בתור תרגיל עזר בסקואט כשאני עושה 531 ..זה תרגיל חשוב
כל העסק של החלב יכול להגמר בליטר אחד וגם לא ליהיות אובססיבי אפשר לחלק במהלך היום..בבוקר עם הקורנפלקס ובערב עם החלבון

ה הסיבה היחידה שאני רואה לנכון לעשות LB, זה כדי לגרור התקדמות במשקלים עוד שבועיים שלושה אחרי שה-HB נתקע, ואח"כ לחזור מחדש.

מאיפה שאבת את המסקנה הזו? או שזה פיתוח שלך, לא נשמע לי כל כך לוגי. לא מתנשא באמת שואל.

• פותח/ת השרשור
מהסיבה הפשוטה שלהרים יותר משקל ולהיות יותר חזק זה לא אותו דבר. אני לא רואה איך זה שאני מפחית את העומק כדי להרים יותר משקל יחזק אותי, בדיוק כמו שאם אני מרחיב את האחיזה בבנץ', אני אוכל להרים יותר משקל. זה לא אומר שהתחזקתי.
מעבר לזאת, כפי שציינתי גם בשרשור אחר - LB לא מפעיל יותר שרירים או מסת שריר מ-LB, זה בולשיט של ריפטו.
LB לא "יותר קל על הגב" - זה בולשיט של ריפטו.
מה שכן שנכון וכל אחד מהם יכול להיות יתרון וחיסרון בהתאם למה אתה שמחפש - LB "נותן דגש" לשרשרת האחורית, ו-HB "נותן דגש" לארבע ראשי (זה גם לא מדויק, כי הוא "נותן דגש" פחות או יותר שווה לשניהם: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8775157). מאחר וגם ככה יש בכל תכנית שמכבדת את עצמה גם דדליפט בתור תרגיל לשרשרת האחורית, אני לא רואה שום סיבה להשאיר את הארבע ראשי בפיגור (ואגב, פיגור בארבע ראשי משמעותו גם ניתוק חלש מהרצפה בדדליפט).

מהסיבה הפשוטה שלהרים יותר משקל ולהיות יותר חזק זה לא אותו דבר. אני לא רואה איך זה שאני מפחית את העומק כדי להרים יותר משקל יחזק אותי, בדיוק כמו שאם אני מרחיב את האחיזה בבנץ', אני אוכל להרים יותר משקל. זה לא אומר שהתחזקתי.
מעבר לזאת, כפי שציינתי גם בשרשור אחר - LB לא מפעיל יותר שרירים או מסת שריר מ-LB, זה בולשיט של ריפטו.
LB לא "יותר קל על הגב" - זה בולשיט של ריפטו.
מה שכן שנכון וכל אחד מהם יכול להיות יתרון וחיסרון בהתאם למה אתה שמחפש - LB "נותן דגש" לשרשרת האחורית, ו-HB "נותן דגש" לארבע ראשי (זה גם לא מדויק, כי הוא "נותן דגש" פחות או יותר שווה לשניהם: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8775157). מאחר וגם ככה יש בכל תכנית שמכבדת את עצמה גם דדליפט בתור תרגיל לשרשרת האחורית, אני לא רואה שום סיבה להשאיר את הארבע ראשי בפיגור (ואגב, פיגור בארבע ראשי משמעותו גם ניתוק חלש מהרצפה בדדליפט).

אני לא יוצא נגד HB או בעד LB.רק ש "
כדי לגרור התקדמות במשקלים עוד שבועיים שלושה אחרי שה-HB נתקע, ואח"כ לחזור מחדש" לא מבטא שום עיקרון אימונים שאני מכיר. האמנתי שאם אתה מנהל פורום אולי הסקת את המסקנה הזו בעזרת ידע שלי אין ושזה לא איזה המצאה שלך. אני לא רואה איך שינוי מנופים באמת יגרור התקדמות ביכולת ליצר כוח באחד מהסגנונות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית