הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע, או שריר תפוס?

bietarist

מושעה
2,468
0
נק' מוניטין:
7,494
2,468
0
יש לי מתאמנת , שהיה לה שריר תפוס במהלך האימון ולפתע עשתה תנועה מסויימת ושמעה רעש ומאז היא מדדה, הכאב הוא בשריר התאומים(החיצוני),
זה הגיע אחרי ברכייה.

מה זה יכול להיות ?

היא תבדק מחר, אבל עד אז, יש לכם רעיון מה זה ומה אפשר לעשות כרגע?
תודה.​

בינתיים אפשר להשתמש במכשיר הזה שנותן מכות חשמל חלשות שעושה מסאג' פשוט לשים אותו על הרגל זה ממש מקל על הכאבים (מניסיון גם לי היו כאבים ממש חזקים באותו מקום)
לשים גרביים או כל דבר משער כלב (הרוסים מכירים את זה) זה מחמם את האזור ומגרד/מדגדג לא בטח מה המילה וגם מקל על הכאב .

תעשה חיפוש באינטרנט על התסמינים של קרע, אי אפשר לטעות באבחון. היה לי קרע, חוץ מכאב לקח ליתר התסמינים יותר מיום כדי להופיע (כולל החמרה בכאב). אצלי היה אפשר לראות נפיחות, גודש, שטף דם ושינוי בצבע העור לחום-צהוב. מקריאה מאוד נרחבת שעשיתי על הנושא יש חשיבות לטיפול מיידי ככל הניתן כדי לעצור את ההתנפחות (הרמת הרגל, קרח, "חניקה" עם תחבושת אלסטית) בכמה ימים שלאחר הקרע, ולאחר מכן יש חשיבות לעבור לתכנית שיקום (אני כבר לא זוכר אם יש אפשרות למנוע את "קיצור" השריר, אבל אני בטוח שזה אמור להקל בחוסר הגמישות ובכלל בחוזק ההתאחות באזור הקרע). אני לא רופא כמובן, הלכתי להרבה רופאים מאוד טובים, בסופו של דבר הבנתי שהחומר שכתוב באינטרנט נכון היות ומדובר בפציעה שכיחה ויש הרבה מאמרים וסיפורים אישיים עלייה. אני כבר כמה חודשים אחריי הקרע, אין ספק שהשריר איבד מהגמישות שלו, אבל אני נלחמתי בכאבים וטיפלתי בנושא (כירופרקט אגב מאוד עזר לי "לשבור" את המחסום התנועתי הראשון, כבר שבוע לאחר הקריעה שהרגל עדיין הייתה נפוחה מדם). מתנצל על הכתיבה העילגת והלא מפורטת, אין לי אפשרות לעשות אנטר בפורום לא יודע למה. אגב קרע מחלקים ל-3 סיווגים, אבל לי היה פחות או יותר את הרמה הבינונית ואין סיכוי לא להבין שמדובר בקרע, כבר באותו הרגע לא יכלתי ללכת.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית