הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין

Max70kg

משתמש פעיל
465
0
נק' מוניטין:
208
465
0
קיבלתי היום את הקריאטין והחלטתי להשתמש בשיטת ההעמסה אבל אחד אמר לי שזה בולשיט ורק מבזבז קריאטין. אז ליתר בטחון, איזו שיטה עדיף? העמסה או פשוט לקחת 10 גרם ביום? ואם השיטה השנייה אז באיזה שעות רצוי?

• פותח/ת השרשור
ש: האם מותר לצרוך קריאטין למשך תקופה ארוכה? והאם זה פוגע בגוף? האם צריך סוכר ענבים בשילוב עם קריאטין? ומתי בכלל לצרוך קריאטין?
ת: קריאטין אפשר לצרוך מתקופת אימונים אפסית עד כדי מתאמן מתחיל לגמרי, זה אף יעזור למתאמן מתחיל בעשרות אחוזים מאשר אחד ותיק. ממחקרים אחרונים שנעשו אפשר להשתמש בקריאטין בצורה ממושכת ורצופה מספר שנים ללא כל חשש, כמו כן לא נצפו במחקרים הללו כל פגיעה לאיברים בגוף (כבד,כליות וכו'). בנוסף תקופת העמסה איננה נחוצה והמנה היומית המומלצת הינה 5 גר' ליום זמן הצריכה אינו משנה (גם ביום אימון וגם ביום ללא אימון). סוכר ענבים במינונים גבוהים יכולים לשפר את הספיגה של הקריאטין (מדובר ב100 גרם סוכר ענבים ומעלה [ שווה ערך ל 2 וחצי סקופים]) אך לא הייתי מייחס לכך חשיבות, כמות כזו של סוכר ענבים זה מוגזם ובמבחן התוצאה זה לא יהיה ממשי.

אז אני צריך לצרוך 5 גרם קריאטין ליום? האם אלה אותם כמויות גם למסה וגם לחיטוב?

שיטת העמסה באמת נותנת מכה של קריאטין ..
אבל הרוב הולך לאיבוד ויש ביזבוז(בקטנה אבל יש).

אני בעד 5 ג' ליום.

זה לא בדיוק בולשיט זה פשוט מיותר.
אם תקח 15 גרם קריאטין ליממה או 5 גרם קריאטין ליממה ההבדל יהיה שב5 גרם השריר יהיה רווי בקריאטין לאחר 30-35 ימים ובהעמסה לאחר 10-12 ימים.
ההבדל המהותי הוא פשוט התייבשות של הגוף ונדרש לשתות כמויות מים גבוהות (מה שבד"כ לא קשה כי הגוף דורש זאת) ומצד שני חומציות גבוהה בקיבה שיכולה בין היתר לגרום לכאבי בטן ועוד תופעות לא נעימות כאלו ואחרות אצל חלק מהאנשים.
בגדול? אם אתה ממהר לאנשהוא תעשה העמסה, אם יש לך זמן ושום דבר לא בוער תקח 5 גרם ביום, בסופו של דבר רק המהירות שהשריר יהיה רווי בקריאטין יהיה השוני ובין אם זה קרה לאחר 10 ימים או 30 ימים אין פה שום יעילות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית