הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אומרים דבר אחד וממליצים לעשות דבר אחר

• פותח/ת השרשור ta31
  • פורסם בתאריך

ta31

משתמש פעיל
316
4
נק' מוניטין:
-20
316
4
זה ידוע לכולם ש10-12 חזרות זה הטווח הכי יעיל להיפרטרופיה
אז למה כולם אומרים לעשות 8-12 חזרות?

להרים בפירמידה?

לא,תעשה דרופ סט משולש עם סופרסט של שכיבות סמיכה ל
היפרטרופיה מקסימלית.

עכשיו ברצינות,תעבוד על טווח של 6-8 חזרות אולי בידיים תעשה 10 חזרות כמובן אקרוס לא פירמידות,תתקדם במשקלי עבודה ואתה תגדל.

הטווח הכי יעיל זה 8-12
אני מבקש לא להטעות את חברי הפורום.

אין "טווח הכי יעיל", הכל תלוי ברמת המתאמן, עקרונות התוכנית, מטרה, וכמובן היחס בין הנפח לעצימות בתוכנית עצמה.
בגדול, היפרטרופיה טווח החזרות המומלץ הוא 6-12, כאשר לאחרונה נראה שיש איזון טוב יותר בין כוח להיפרטרופיה בטווח חזרות 5-8 (ניתן לגוון מטווח חזרות גבוה יותר בשרירים קטנים לדוגמה).
האם זה חקוק באבן? ממש לא, כמו בערך כל דבר בנושא האימונים. אך יש כללים ברורים והם מה שהזכרתי לפני כן.

• פותח/ת השרשור
אני מבקש לא להטעות את חברי הפורום.

אין "טווח הכי יעיל", הכל תלוי ברמת המתאמן, עקרונות התוכנית, מטרה, וכמובן היחס בין הנפח לעצימות בתוכנית עצמה.
בגדול, היפרטרופיה טווח החזרות המומלץ הוא 6-12, כאשר לאחרונה נראה שיש איזון טוב יותר בין כוח להיפרטרופיה בטווח חזרות 5-8 (ניתן לגוון מטווח חזרות גבוה יותר בשרירים קטנים לדוגמה).
האם זה חקוק באבן? ממש לא, כמו בערך כל דבר בנושא האימונים. אך יש כללים ברורים והם מה שהזכרתי לפני כן.

אז על שרירים גדולים 5-8 חזרות ושרירים קטנים 8-12?

אז הכי מומלץ זה על שרירים גדולים 5-8 חזרות ושרירים קטנים 8-12?

אז על שרירים גדולים 5-8 חזרות ושרירים קטנים 8-12?

אז הכי מומלץ זה על שרירים גדולים 5-8 חזרות ושרירים קטנים 8-12?
אין הכי מומלץ, זה בהתאם להשקפות של המאמן שמולו אתה עומד. יש טווח גלובאלי שהוא 6-12, מפה איך לחלק את זה תלוי בשיטות האימון, אמונות, ניסיון, מחקרים עם EMG וכן הלאה וכן הלאה. בגדול, כן, כך אני אמליץ אבל שוב זה תלוי בעוד משתנים ואלו המלצות כלליות לגמרי מבלי להכיר אותך כלל.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכם אפשר לנעול.

Back
למעלה תחתית