ייעוץ די מטומטמת בקשר לחיטוב

• פותח/ת השרשור TBHD
  • פורסם בתאריך

TBHD

משתמש מתחיל
109
0
נק' מוניטין:
0
109
0
חשבתי על זה עכישו לעומק כי שיעמם לי- עושים תקופת מסה וזה מעבה את סיבי השריר נכון?
מעבים אותם כדי שיהיה אפשר לעשות חיטוב ושהם ייראו יפה... נכון? אבל חיטוב זה רק לתקופה קצרה ואז יש שוב פעם מסה ואז שוב פעם נהיים שמנים... אז מה בשביל כמה חודשים בודדים להיראות טוב ואז להיות שמן שוב? ( לא באמת שמן מידלדל אבל לא יראו שרירים בגלל שמאזן הקלוריות חיובי ובד"כ מפסיקים אירובי ( אני אישית לא עושה אירובי)

ולכמה זמן מומלץ לעשות חיטוב? אני יודע שזה לא מוגדר אבל נגיד הייתי מסה.. .אני עושה חיטוב אז איך אני יודע מתי לעצור כדי שלא יתחיל לרדת לי מסה רק מהשריר? וזה בד"כ משהו כמו 4 חודשים לא?

אתה לא חייב לעלות באחוז השומן במהלך תקופת ה "מסה" , אפשר לעשות את זה מתון ועם העצימות הנכונה באימונים לא עולים כל כך מהר ב% השומן.
אם אתה עושה "מסה" מלוכלכת וזולל בלי חשבון אז כן התקופת מתחלקות בהתאם למטרות ולהישגים ולהרגשה זה לא מוגדר, כל אחד אינדבידואלי.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה 😃
אבל לא ענית לי כ"כ על השאלה.... בשביל מה להעלות את המסת שריר כדי לחטב שיראו את זה רק לקצת זמן ואז להשמין חזרה? וכשאני מגיע לתוצאה הרצויה שככה אני רוצה שהגוף שלי ימשיך להיראות ולא ישתנה אז אני צריך להיות על מאזן ניטרלי? ואיזה סוג של אימון לעשות? גם של 6 חזרות ? אולי להתחיל סיבולת אם אני לא רוצה לראות יותר שינוי בגוף?

ויש לי בעיה... אני מתאמן כמעט 10 חודשים ואני רק השמנתי... אני יודע שזה בגלל התזונה ועכשיו אני מבין שאני צריך לשנות אותה... אז מה לעשות? זה לא שאין לי שרירים בכלל שהכל שומן מדלדל ואני נשפך לכל מקום... חשבתי על להתחיל חיטוב כשהתוכנית הזאת תיגמר ( נעשה חדשה ונשנה תפריט) ואז להוריד כל מה שצברתי עד עכשיו בכל התקופה שפשוט לא ידעתי כלום מהחיים שלי על חדר כושר אלא סתם הלכתי להתאמן כמה פעמים בשבוע ( הייתה תקופה של חודשיים~3 שהתאמנתי 6 פעמים בשבוע גם AB גם ABC וגם FBW ( כאילו כל תוכנית בנפרד) ואחרי שזה ייראה טיפה נורמלי להתחיל מסה מבוקר... עם משקל לפני, היקפים וכ'ו ( אבל עדיין בלי אחוזי שומן כי לא יודע איפה מודדים... אין אצלנו שום מכשיר שמודד את זה)

תודה על התגובה 😃
אבל לא ענית לי כ"כ על השאלה.... בשביל מה להעלות את המסת שריר כדי לחטב שיראו את זה רק לקצת זמן ואז להשמין חזרה? וכשאני מגיע לתוצאה הרצויה שככה אני רוצה שהגוף שלי ימשיך להיראות ולא ישתנה אז אני צריך להיות על מאזן ניטרלי? ואיזה סוג של אימון לעשות? גם של 6 חזרות ? אולי להתחיל סיבולת אם אני לא רוצה לראות יותר שינוי בגוף?

ויש לי בעיה... אני מתאמן כמעט 10 חודשים ואני רק השמנתי... אני יודע שזה בגלל התזונה ועכשיו אני מבין שאני צריך לשנות אותה... אז מה לעשות? זה לא שאין לי שרירים בכלל שהכל שומן מדלדל ואני נשפך לכל מקום... חשבתי על להתחיל חיטוב כשהתוכנית הזאת תיגמר ( נעשה חדשה ונשנה תפריט) ואז להוריד כל מה שצברתי עד עכשיו בכל התקופה שפשוט לא ידעתי כלום מהחיים שלי על חדר כושר אלא סתם הלכתי להתאמן כמה פעמים בשבוע ( הייתה תקופה של חודשיים~3 שהתאמנתי 6 פעמים בשבוע גם AB גם ABC וגם FBW ( כאילו כל תוכנית בנפרד) ואחרי שזה ייראה טיפה נורמלי להתחיל מסה מבוקר... עם משקל לפני, היקפים וכ'ו ( אבל עדיין בלי אחוזי שומן כי לא יודע איפה מודדים... אין אצלנו שום מכשיר שמודד את זה)
כנראה התזונה והאימונים שלך היו לקוייים בתקופה הזו.
תתחיל לקרוא פה את המאמרים שבנעוצים ותגבש מטרה בהתאם למצבך (אם זה עלייה במסה או הורדת אחוזי שומן). אחרי שתקרא, תבנה תפריט ותוכנית אימונים(בהתאם למטרה שלך ) ותעלה אותם לפורומים המתאימים כאן.
בקשר לאחוזי שומן, אתה יכול להעלות תמונה לפורום(תמונות חברי האתר) ויעריכו לך.

נערך לאחרונה:
הרעיון בפיתוח גוף הוא לחיות בתוך "חלון" של אחוזי שומן שבהם אתה מרגיש נוח. כלומר נגיד בין 10-15% שומן רב האנשים יהיו מרוצים מאיך שהם נראים. בתקופת מסה צוברים מסת שריר ושומן ועולים עד 15% ומשם יורדים חזרה לעשרה אחוז בתקופת חיטוב. בכל פעם שתעשה מחזור כזה אתה תתחיל אותו עם מסת שריר גדולה יותר כי אם אתה עושה את הדברים נכון אתה תצבור יותר מסת שריר בתקופת המסה מאשר מסת שריר שתאבד בתקופת חיטוב.
אם אתה מרוצה מאיך שאתה נראה אתה יכול בהחלט להשאר על מאזן נטרלי ולעבוד על פיתוח כח או סיבולת או ללמוד טכניקות ותרגילים מסובכים. לא חייבים כל הזמן לנסות לעלות או לרדת במשקל.

• פותח/ת השרשור
כנראה התזונה והאימונים שלך היו לקוייים בתקופה הזו.
תתחיל לקרוא פה את המאמרים שבנעוצים ותגבש מטרה בהתאם למצבך (אם זה עלייה במסה או הורדת אחוזי שומן). אחרי שתקרא, תבנה תפריט ותוכנית אימונים(בהתאם למטרה שלך ) ותעלה אותם לפורומים המתאימים כאן.
בקשר לאחוזי שומן, אתה יכול להעלות תמונה לפורום(תמונות חברי האתר) ויעריכו לך.

לא ידע אם שמת לב אבל יש לי כמה תגובות פה בפורום ><
קראתי פה המון מדריכים והם עזרו לי... איתם בניתי תפריט לחיטוב שאמור להיות בתוכנתי הבאה... אבל אני לא ידוע אם לעשות את זה חיטוב או לא... האם עדיף להמשיך במסה או לחטב וכאילו להתחיל מ 0 בשביל המסה שתהיה אחר כך...?

ד"א תודה לכולם על התגובות!

אם אתה מרגיש שאתה כבר על אחוז שומן גבוהה ולא נוח לך עם זה ומעדיף לעשות חיטוב אז תעשה חיטוב.
בכל מקרה (כמו שכתבתי), אתה יכול להעלות תמונה לפורום תמונות הגולשים ויעזרו לך להחליט אם כדי לך להעלות במסה או לחטב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית