הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בגב תחתון בערך חוליה אחת מעל עצם הזנב

markfire

משתמש מתחיל
90
3
נק' מוניטין:
72
90
3
קאנטרי קלאב
  • שלום אני בן 18 כאשר הייתי בן 17 הייתי עושה סקואטים עם משקל כבד בערך כ 180 קילו. אחרי כמה ימים אני לא יודע ממה הכאב התחיל מזה או בגלל שעשיתי גם מתח עם משקולות כשהמשקולות תפוסות לי ברגליים וזה מתח לי את פלג גוף התחתון בכח חזק יותר למטה כאשר הידיים שלי מחזיקות במתח. יש לי כאב כרוני לא חזק הוא מופיע יותר כשאני יושב הרבה או מקופף וזה בערך באיזור עצם הזנב. הלכתי לרופא הוא בדק אם יש לי פריצת דיסק, עשיתי תצלום רנטגן והוא אומר לי שזה כנראה בשרירים. עכשיו אני לא יודע מה לעשות זה לא פוסק.

• וגם לפעמים כשאני הולך במיוחד כשאני עושה צעד עם רגל שמאל אני מרגיש את העצב ברגל שמאל, אבל זה מאוד שכיח.
    אני מרגיש אותו מעצם הזנב ועד כף הרגל ולפעמים קצת פחות כחצי רגל שמאל.אין לי תופעה תופעה של ניוון או עוקץ ברגל. אני ממשיך ללכת למכון כושר אולם ויתרתי על הסקואט. ואני ממעיט כמה שיותר בעומס על עמוד השדרה. למרות שכשאני עושה כפיפות גו לא כואב לי.
    מה תייעצו לי לעשות בנידון?
    תודה מראש

ברנטגן אי אפשר לראות כלום חוץ משברים - אתה צריך לעשות MRI אבל מאוד קשה להשיג MRI בארץ אז תצתרך להסתפק בבדיקת CT

תבקש CT. ברנטגן לא רואים, כנראה בלט/בקע/פריצה קלה(כל אורתופד קורא לזה אחרת) בדיסק בעמוד השדרה המותני.
MRI כנראה לא יתנו לך.
הכי חשוב, תנוח ותטפל בזה(ייעוץ אורתופדי, פיזיוטרפיה). תוכל לחזור לאימונים לאט לאט עם בקרה על משקלים,טכניקה ותכנית מתאימה לאחר ההתאוששות.

• פותח/ת השרשור
הייתי בהפסקה מאימונים בערך כחצי שנה בזמן שלקחתי רוקוטאן, חשבתי שאולי זה יעבור אבל בתקופה זו עדיין כשישבתי זמן ממושך וגם עכשיו כשאני יושב זמן ממושך מתחיל לכאוב לי המקום. זה לא כאב כאבי תופת אבל יש כאב, במוחד בקיפוף הגב קדימה ואחורה, ללכת על העקבים לא כואב לי וגם לקפוץ קלות על העקבים ניסיתי וזה לא כואב לי הרופא אמר אז שזה כנראה לא פריצת דיסק.
תודה רבה למגיבים אני אנסה להשיג CT.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית