הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט באימון גב או רגליים

snir012

משתמש מתחיל
107
0
נק' מוניטין:
10
107
0
איפה לשים דדליפט באימון גב או רגליים
אני עושה דדליפט קלאסי ואני רוצה שהוא יהיה בגב אבל אני יודע שהוא עובד גם על רגליים אז אני פוחד שזה יתנגש, כי אני עושה באימון A רגליים חזה ויד קדמית, ובאימון B גב כתפיים ויד אחורית השאלה היא אם זה לא יהיה בעיה שיום אחרי שאני עושה אימון רגליים קשה לעשות דדליפט באימון גב יום אחרי לא יתיש לי את הרגליים

ואיך לשלב את הדדליפט באימון גב שלי בינתיים הוא נראה ככה
פולי עליון (כי אני לא מצליח כ"כ מתח) 3X10
חתירה ב T באר 3X10
פול אובר 2X8

איפה לשים דדליפט באימון גב או רגליים
אני עושה דדליפט קלאסי ואני רוצה שהוא יהיה בגב אבל אני יודע שהוא עובד גם על רגליים אז אני פוחד שזה יתנגש, כי אני עושה באימון A רגליים חזה ויד קדמית, ובאימון B גב כתפיים ויד אחורית השאלה היא אם זה לא יהיה בעיה שיום אחרי שאני עושה אימון רגליים קשה לעשות דדליפט באימון גב יום אחרי לא יתיש לי את הרגליים

ואיך לשלב את הדדליפט באימון גב שלי בינתיים הוא נראה ככה
פולי עליון (כי אני לא מצליח כ"כ מתח) 3X10
חתירה ב T באר 3X10
פול אובר 2X8

למה שלא תחלק את זה כך:
A רגליים גב יד קדמית
B חזה כתפיים יד אחורית

ככה הדדליפט והסקוואט יהוו אחלה אימון לרגליים וגם תוכל להמשיך משם לעבודה על הגב.

• פותח/ת השרשור
למה שלא תחלק את זה כך:
A רגליים גב יד קדמית
B חזה כתפיים יד אחורית

ככה הדדליפט והסקוואט יהוו אחלה אימון לרגליים וגם תוכל להמשיך משם לעבודה על הגב.
הבנתי שבחלוקה כזאת יהיה יותר קשה לעבוד ולהתקדם כי כשעובדים חזה אז גם הכתפיים והיד אחורית עובדים ואתה מגיע לחלק באימון של הכתפיים/יד אחורית והם כבר גמורים
ואם אני עושה בשיטה שלך אז איך לחלק את האימון של הגב והרגליים איזה תרגילים לעשות שם? בינתיים האימון גב שלי נראה כמו שרשמתי למעלה והאימון רגליים שלי הולך ככה:
סקוואט 3X8
לחיצת רגליים 3X10
פשיטת ברך 2X10

החלוקה שלי זה
רגליים/חזה/אחורית
גב/כפתפיים/קדמית

הדדליפט בגב תרגיל ראשון לאימון

מהנסיון שלי הדדליפט ממש מעייף אותי אז אחריו לעשות סקוואט לא בה בחשבון ולעשות אותו אחרי כנ"ל
לכן העברתי אותו לאימון גב והפרדתי גב ורגליים בימים שונים
נכון לשבוע 3 בתוכנית אני בינתיים מעלה משקל כל שבוע 😃

דדליפט עדיף לשים ביום רגליים ולמה זה?
אוקי בוא נעשה קודם הפרדה:
שרירי הרחב גבי(מה שתראה בכל תוכנית כשרירי גב) משתתפים בטווח תנועה מאוד קטן בדדליפט ולא לכל אורך התנועה כמו כן המומנט הסיבובי עליהם קטן ביותר לעומת שאר השרירים המשתתפים בתרגיל.
שרירי הגו או זוקפי הגו אם תרצה האחראים על פשיטת עמוד השדרה או בתרגיל הדדליפט מניעה של עמוד השדרה מלהתעגל ובעצם עובדים בעבודה איזומטרית(סטטית) הם השריר העיקרי העובד בדדליפט.
אז למה לשים את הדדליפט עם שרירי הרגליים? נורא פשוט בתנועת הדדליפט השרירים העיקריים הם שרירי הרגליים(ההאמסטרינג, הקוואדס והתאומים) והישבן האחראים על פשיטה של הברך והירך כאן המומנט הסיבובי עליהם גדול בהרבה מהמומנט הסיבובי שנוצר על הרחב גבי.
מפה אני חושב שאתה כבר יכול להבין לבד למה כדי לשים את הדדליפט ביום רגליים ולא ביום גב.

• פותח/ת השרשור
אז איך כדאי שיראה האימון רגליים שלי אם אני מכניס לשם דדליפט?
בינתיים הוא ככה
סקוואט 3X8
לחיצת רגליים 3X10
פשיטת ברך 2X10

בינתיים הוא ככה
סקוואט 3X8
לחיצת רגליים 3X10
פשיטת ברך 2X10

שים אותו מיד אחרי הסקוואט ואז תמשיך את שאר האימון רגליים.
אני יצאתי מנקודת הנחה מאוד פשוטה-כשאני עובד סקוואט כבד אין סיכוי שאני יום למחר מרביץ דדליפט כמו שצריך ולהפך.
גם הרגליים וגם הזוקפים גמורים.

בינתיים הוא ככה
סקוואט 3X8
לחיצת רגליים 3X10
פשיטת ברך 2X10

אני אישית אוהב "לקנח" בדדליפט או שתעשה אותו בסוף האימון כמו שעושים ברוב תוכניות הליפטים או שתעשה אותו אחרי הסקוואט.
ותוריד גם את הפשיטת ברכיים אין סיבה שתעבוד 8 סטים על הקוואדס ו6 על ההאמסטרינג אם בכל זאת אתה מתעקש להשאיר אותם/ רוצה עוד תרגיל חוץ מהסקוואט לג פרס ודדליפט תעשה גם כפיפת ברכיים או שתחליף את הפשיטת ברכיים במכרעים

מה זה משנה מה מקובל?
אני שם באימוני גב כי ככה נוח לי, לעשות סקוואט ואז דדליפט ומשם להמשיך עוד ללחיצת חזה זה בהחלט אפשרי
אבל זה יתבטא במשקלים, אחרי דדליפט וסקוואט אין כוח לכלום. אלו שני תרגילים חזקים ומעייפים.

לפי דעתי עדיף לשים באימון B בגלל שככה יש לך אפשרות להתמקד בדדליפט ולבוא אליו נקי עם כל הכוח
מאשר לבוא חצי צולע אחרי סקוואט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית