הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי התחלת מסה

• פותח/ת השרשור Mamadu
  • פורסם בתאריך

Mamadu

משתמש פעיל
337
2
נק' מוניטין:
1,318
337
2
שלום לכם,
בעבר הייתי שמן מאוד (עד לפני חצי שנה שקלתי 93 על 1.77 מטר), עשיתי דיאטה וספורט והורדתי יותר מ25 ק"ג, כיום אני שוקל 65. ולצערי הרב אני נראה די רזה ולכן החלטתי לעלות 4-5 ק"ג, חשוב לי להבהיר לכם שאני לא מסוג האנשים שאוהבים ניפוח שרירים, ומעדיף להיות נורמלי עם מסת שרירים נורמלית, יעני העיקר לא להיות רזה מאוד (כמו שאני עכשיו) וגם לא להיראות כמו בהמה.
אני מניח גם שחילוף החומרקים אצלי לא משהו, ויש לי נטיה להשמנה, לכן אני כלכך דואג שאם אתחיל לעלות לא אוכל להפסיק. אז השאלה שלי היא ככה, אם אעשה תפריט של 200-300 מעל הנטראלי יחד עם אימוני משקולות ואירובי של שעה וחצי בשבוע, אפשר לעלות איזה 4-5 ק"ג של כמה שיותר שרירים עם כמה שפחות שומן?
אחוז השומן אצלי משהו כמו 11%-12%.
אשמח לעצות רציניות, תודה מראש!

זה אפשרי כן, השאלה תוך כמה זמן וכמה זה יהיה יעיל.
בעיקרון מומלץ על 500 מעל התחזוקה כי ב200 ועוד עם אירובי כמו שאתה אומר שאתה תעשה תשאר במאזן שלילי ולא תתקדם לשום מקום.
בעיקרון נטיות גנטיות ולומר חילוף חומרים דפוק זה הכל טוב ויפה, אבל זה לא נכון וזה נגמר בסופו של דבר על ידי תזונה לקוייה זה הכל והחילוף חומרים שלך בדיוק כמו אצל כל בן אדם כזה או אחר.
הייתי ממליץ בתור התחלה להיות על 300 מעל התחזוקה אבל באמת 300 כולל חישוב הוצאות אנרגטיות באירובי ואימון משקולות ולראות שבועיים - חודש איך הולך, אם אתה עולה במשקל בצורה דרסטית אז להוריד קלוריות אם לא עולה בכלל או ממש מעט אז להוסיף עוד 100-200 קלוריות לתפריט.

משה,בתכלס אפשרי להשאר על אותו אחוז שומן בכל תקופת המאסה (כאילו לעלות בשומן אבל ביחס לעליה בשריר לא לעלות באחוזי שומן) כמובן שזה תלוי בגנטיקה,אבל בשביל שהמצב הזה יהיה אפשרי צריך להיות 300-400 קלוריות מעל הנטראלי או שזה מאוד כללי?

עוד דבר שמירה על אירובי בתקופת המאסה תעזור בירידה בנוזלים (למרות התפריט קלורי החיובי רבוי הפחחמות)
אצלי למשל זה ממש מכה הפנים מתנפחות בתקופת המאסה (למרות שאני תמיד על 11-12% שומן)

כן אירובי מדלל מלחים ובין היתר יכול לאזן נוזלים, לגבי התפריט יש כאלו שגם יעלו על נטראלי במסה (לדוגמא אחרי חיטוב ארוך או כאלו שלעולם לא התאמנו), הכל עניין של להכיר את הגוף שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית