הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה| התקדמות לינארית במתח עם משקל - אפשרי?

Harl3mShake

משתמש פעיל
610
8
נק' מוניטין:
24
610
8
לאחרונה אני חזק בתחום ה SW איך שלא תקראו לזה (מתח עם משקל , מקבילים על טבעות עם משקל , פיסטולס(סקאווט על רגל אחת) עם משקל, שכיבות סמיכה בעמידת ידיים שכיבות סמיכה מכל הסוגים וכו)
כי אין לי מנוי כבר למכון , לפעמים אני עושה גם בנצ' (אני מעדיף להתקדם במקבילים על טבעות עם משקל)
במן מכון שבבניין של חבר שלי.
במתח מעט רחב אני מחבר אלי 10KG ל8X3
מקבילים על טבעות 12.5KG ל 8X3 / ובמקבילים רגיל 30KG ל 8X3
אני כמעט תמיד עושה על טבעות וזה משפר בהרבה את הרגיל אפילו יותר ממה שהתאמנתי על הרגיל ד"א :D
עכשיו כמה שאלות :
1. כמה אני צריך לנוח בין סט לסט ? 2 דקות-2 וחצי דקות זה בסדר ?
2. התקדמות לינארית בתרגילים האלה אפשרית ? ההתקדמות שלי בהם מאוד איטית ...
אני רואה אנשים שעושים מתח עם 40kg מחובר אליהם פה בפורום , איך הגעתם לזה? ההתקדמות שלי בזה מאוד איטית :(

1. כמה זמן שצריך כדי שתוכל להיכנס לסט הבא ולהשלים את כל החזרות.
2. ההתקדמות היא לא ממש ליניארית, בעיקר בגלל התנודות במשקל גוף (מאזן נוזלים, יציאות, מאזן קלורי). אני הגעתי לזה אחרי שעברתי מסטים אקרוס לפירמידה יורדת (כלומר להתחיל מהכי כבד ולרדת במשקלים), אבל זה אפשרי רק אם אתה כבר חם מהתרגילים שעשית לפני (אצלי מתח תמיד בא אחרי סקוואט/דדליפט, בנץ'/פרס וכו').

• פותח/ת השרשור
1. כמה זמן שצריך כדי שתוכל להיכנס לסט הבא ולהשלים את כל החזרות.
2. ההתקדמות היא לא ממש ליניארית, בעיקר בגלל התנודות במשקל גוף (מאזן נוזלים, יציאות, מאזן קלורי). אני הגעתי לזה אחרי שעברתי מסטים אקרוס לפירמידה יורדת (כלומר להתחיל מהכי כבד ולרדת במשקלים), אבל זה אפשרי רק אם אתה כבר חם מהתרגילים שעשית לפני (אצלי מתח תמיד בא אחרי סקוואט/דדליפט, בנץ'/פרס וכו').

ב 8X3 ברגיל אני לא יצליח ?
ואם אני יגיע לכשל זה יעזור או יעקב את ההתקדמות ?

זה יהיה הרבה יותר ארוך.
למתאמן טבעי אין סיבה להגיע לכשל כל הזמן. אם מדי פעם זה קורה, זה כמובן לגיטימי לחלוטין, אבל לא לעשות את זה דרך קבע.

• פותח/ת השרשור
זה יהיה הרבה יותר ארוך.
למתאמן טבעי אין סיבה להגיע לכשל כל הזמן. אם מדי פעם זה קורה, זה כמובן לגיטימי לחלוטין, אבל לא לעשות את זה דרך קבע.

וזה פוגע בהתקדמות אם זה קורה ? כי פעם היתי מגיע קבוע לכשל אחרת אני מרגיש שלא התאמצתי

כן, זה פוגע בהתאוששות.

• פותח/ת השרשור
כן, זה פוגע בהתאוששות.

במידה רבה ? פעם הייתי מתאמן רק ככה
ואם עכשיו אני כאילו שאני מגיע לכשל אני פשוט מרים את הרגליים כזה ואז מצליח לעלות זה בסדר? אחרת אני מרגיש שלא התאמצתי באימון

עד כמה שאני זוכר אני הוספתי 2.5 קילו כל אימון ל3X5 במשך חודשיים (כלומר כל אימון שני - 3 פעמים בשבועיים)
ובחודשיים האלה עליתי איזה 14 קילו במשקל גוף
הגעתי לאיזה 35 קילו תוספת
אז ירדתי במשקל הגעתי לאיזה +50 לסינגל או משהו כזה
ואז עליתי שוב במשקל איזה 22 קילו והגעתי ל+61 לסינגל

• פותח/ת השרשור
עד כמה שאני זוכר אני הוספתי 2.5 קילו כל אימון ל3X5 במשך חודשיים (כלומר כל אימון שני - 3 פעמים בשבועיים)
ובחודשיים האלה עליתי איזה 14 קילו במשקל גוף
הגעתי לאיזה 35 קילו תוספת
אז ירדתי במשקל הגעתי לאיזה +50 לסינגל או משהו כזה
ואז עליתי שוב במשקל איזה 22 קילו והגעתי ל+61 לסינגל

והגעת לכשל באימונים?

במידה רבה ? פעם הייתי מתאמן רק ככה
ואם עכשיו אני כאילו שאני מגיע לכשל אני פשוט מרים את הרגליים כזה ואז מצליח לעלות זה בסדר? אחרת אני מרגיש שלא התאמצתי באימון

מה שאתה מרגיש ומה שאפקטיבי לא בהכרח זהים. אם אתה מצליח לנעול את החזרה בעזרת תנועה קטנה של הרגליים זה בסדר.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה מרגיש ומה שאפקטיבי לא בהכרח זהים. אם אתה מצליח לנעול את החזרה בעזרת תנועה קטנה של הרגליים זה בסדר.

ניסיתי היום שוב וירדתי עד הסוף עם 10 ק"ג סט ראשון 8 סט שני 8 בלחץ סט שלישי 8 ובערך בחזרה ה 6 התחלתי להרים את הרגליים ,
נחתי בסט האחרון 2 וחצי דקות ובסט השני 2 דקות
אני על אותו משקל איזה שבועיים אני לא יודע מה הבעיה :(
מקבילים על טבעות הצלחתי לסגור 12 חחח לא יודע איך אימון קודם בקושי סגרתי 10
אתה אומר להוריד ל 5X3 ? שוב אני לא במכון והמטרה שלי זה מסה ובין היתר להעלות את המשקל בתרגילים האלה ...
יש לי משקולות ופלטות אבל לא מעוניין בדדליפט, סקאווט אני עושה

כן, תרד ל-3X5.

• פותח/ת השרשור
כן, תרד ל-3X5.

תודה , אני אנסה אימון הבא.
ואם אני מגיע לכשל במתח ואז שאני קולט שאני לא יכול יותר אז אני מרים את הבירכיים ומצליח לסגור את החזרה זה נחשב כשל ?
כי לפי מה שהבנתי אם בבנצ' אתה מגיע לכשל והספוטר עוזר לך לסגור את החזרה זה נחשב כשל וזה נראה לי בערך אותו דבר
אשמח אם תגיב תודה רבה

אם זו תנועה קטנה עם הברכיים זה בסדר. זה לא אותו דבר כמו שמישהו אחר מרים את המשקל במקומך.

Back
למעלה תחתית